Glüx társasjáték-kritika

kovacs.lehel 2017. június 29. 22:15
Glüx társasjáték-kritika

S lőn világosság?

Ahogy múltkori Vikingdoms-kritikámban kifejtettem, nem vagyok az absztrakt játékok feltétlen rajongója: alkalomadtán szívesen játszom velük, de magamtól szinte soha nem ezt a típust emelem le a polcról. Ettől függetlenül érdeklődve és a lehető legelőítéletmentesebben igyekeztem próbát tenni a Piatnik újdonságával, a Glüx-szel.

Szobákat bevilágításából játékot készíteni – lássuk be – bátor vállalkozás, hiszen jó eséllyel nem ez az a felvillanyozó téma, ami a potenciális gémert vásárlásra fogja ösztönözni. A Glüx pedig pontosan ezzel próbálkozik, ami kétségkívül már csak ezen egyedi témaválasztása miatt is megérdemli a figyelmet. Hogy ebből mi érvényesül a játékmenetet tekintve? Alább kiderül!

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

Sponsio társasjáték-kritika

ekriven 2017. június 27. 12:00
Sponsio társasjáték-kritika

Fogadás életre-halálra.

Korábban a Patchwork tesztelése kapcsán már felvetettem, hogy vajon komolyabb lenne-e a versengés, ha nem takaró varrogatásról, hanem birodalomépítésről, vagy űrháborúkról lenne szó, azonos játékmechanika mellett. A Sponsio ennek az ellenkezőjét látszik alátámasztani, azáltal, hogy teljes ártatlansággal kezeli az általa feldolgozott alapvetően brutális témát. Egy vidám, szórakoztató, helyzetfelismerésre, stratégiára (és persze reményekre) építő kártyajáték, ami közben eszünkbe sem jut, hogy tulajdonképpen a rabszolgáink életével játszunk.

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

Szeptemberben jön a SNES Classic Mini, a 16-bites aranykorszak miniatűr mementója

Scottу 2017. június 26. 23:45
Szeptemberben jön a SNES Classic Mini, a 16-bites aranykorszak miniatűr mementója

Aki kapja, marja!

Sokáig kerülgették pletykák és szóbeszédek a tavalyi NES Classic Mini utódát, melyet ezúttal a 16-bites éra királyáról, a Super Nintendóról mintáztak. Ám ezúttal hivatalossá vált: mindössze 3 hónap múlva, azaz szeptember 29-én érkezik a Super Nintendo miniatűr változata, benne 20 feledhetetlen játékkal, plusz egy vadonatúj, eddig soha sehol meg nem jelent címmel, a Star Fox 2-vel. A teljes játéklistát itt olvashatjátok:

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

Társasjáték fronton csak a baj van

KralleKralle 2017. június 26. 16:00
Társasjáték fronton csak a baj van

Dobod? Fogod? Megvan? Játszod? Tapasztalod? Frankón? Követsz?

18698100_10208486350988864_4885944328375335361_n.jpg

Alább változtatások nélkül közöljük Horváth Vilmos zseniális Bëlga átiratát amely a társasjátékozás világának mélyebb rétegeibe ás le. Teszi ezt könnyedén, iróniával fűszerezve - miközben rávilágít komolyabb Facebook-társadalmi témákra is, mint az adminok élete, a beskatulyázás, a csoportos rendelések és a közösségi finanszírozás.

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

Itt vannak az első képek a Beyond Good and Evil 2-ből

Scottу 2017. június 23. 16:35
Itt vannak az első képek a Beyond Good and Evil 2-ből

Michel Ancel egy pofás tech demóban prezentálta a várva várt játék első képkockáit.

A Ubisoft az idei E3-on hivatalosan is leleplezte a Beyond Good and Evil régóta várt folytatását, azonban eddig mindössze csupán egy pazar CGI előzetes láthattunk, magát a játékot csak néhányan láthatták zárt ajtók mögött. Michel Ancel, a játék kreatív rendezője azonban most először megmutatta mindenki számára, hogyan is kell elképzelni az egyelőre még igen korai fázisban lévő játékot.

A No Man's Sky által learatatlan babérokra törő, történetében az első rész előzményeit bemutató játékról azonban továbbra sem tudjuk, hogy mikor és milyen platformokra fog megjelenni, bár valószínűsíthető, hogy a Final Fantasy XV-höz hasonlóan ezt se nagyon fogják elkapkodni…

Megosztás:
2 komment

The Black Aether novellapályázat indul!

Méliusz Luca 2017. június 20. 10:30
The Black Aether novellapályázat indul!

Július 2-áig lehet jelentkezni.

Kezdő írók jelentkezését is várják az úgynevezett Round-Robin, vagyis többkezes novella megalkotására, hogy egy sokoldalú mesterművet hozzanak létre.

A koncepció

A magazin az 1935-ös, számos elismert szerzőt együttműködésre késztető, Julius Schwartz által indított Round-Robin kezdeményezés koncepciójából indul ki. A Fantasy Magazine akkori főszerkesztője ugyanis két elbeszélést akart létrehozni: egyet sci-fi, egyet pedig fantasy (weird) stílusban. A két, egymástól különböző novellának viszont azonos nevet adott (The Challenge from Beyond), és nem utolsósorban olyan szerzőket mozgósított (a teljesség igénye nélkül), mint H. P. Lovecraft, C. L. Moore, A Merritt, Robert E. Howard, Donald Wandrei, Stanley G. Weinbaum és Edward E. Smith. Bár az írók érzékeny lelkülete megnehezítette az együttműködést, a két novella végül elkészült, és így meg is jelent az 1935-ös Fantasy Magazine számában.

A pályázat

Schwartz kezdeményezéséhez hasonlóan a The Black Aether is legalább egy (a jelentkezők számától függően) Round-Robin novellát szeretne létrehozni, melynek keretében egy elbeszélésen 4-7 író dolgozna. Minden résztvevőnek egy adott szekciót kellene megírnia a történetből, ám az egyes szerzőknek meg kell majd határozniuk egy olyan jellemzőt, amelynek szerepelnie kell az őket követő részekben, így kiegészítve-formálva egymás írását.

A további részleteket, szabályokat a Black Aether magazin honlapján találjátok. Mivel a jelentkezési határidő elég szűkös, ezért azoknak érdeklődőknek, akik tudnak azonosulni a magazin koncepciójával, érdemes minél korábban jelentkezni, hogy részesei lehessenek a hazai Lovecraft-közösség első Round-Robin novellájának megalkotásában, amely majd megjelenik a The Black Aether következő számában.

Megosztás:
Szólj hozzá!

Hivatalos: az Atari visszatér a konzolpiacra

Scottу 2017. június 17. 09:15
Hivatalos: az Atari visszatér a konzolpiacra

Már csak rajtad a sor, SEGA!

Gyakorlatilag a semmiből bukkant fel bő egy hete az ataribox.com weboldal, ahol is egy titokzatos Atari konzolról készült ízelítő videó fogadta a látogatókat. Sokan rögtön kétkedve fogadták a dolgot, és ügyes átverésnek gondolták az egészet, míg mások egyszerűen csak egy újabb Atari Flashback készülékre gyanakodtak a Nintendo Classic Mini sikerére alapozva.

Nemrégiben azonban a GamesBeatnek sikerült egy exkluzív interjút készítenie Fred Chesnais-vel, az Atari vezérigazgatójával, aki megerősítette az eddigi pletykákat:

Visszatértünk a hardver bizniszbe.

Egyelőre azonban még nem nagyon árult el részleteket a készülő konzolról, azt azonban megjegyezte, hogy PC technológiára épül. Az Atari jelenleg még dolgozik a dizájnon, továbbá valamikor a későbbiek során fogják hivatalosan is bejelenteni az új konzolt.

De vajon mit jelent mindez? Tényleg szorult annyi bátorság az Atariba, hogy beszálljon a Sony és a Microsoft kiélezett párharcába? Mi mindenesetre érdeklődve várjuk a Pong vagy a Space Invaders felújított, 4K-s változatait (de akkor az legyen is valódi 4K, ne csak annak hazudott…). Az pedig a sors különös fintora lenne, ha mondjuk az új Atari készülék rögvest el is bitorolná a világ valaha volt legerősebb konzolja címet…

Megosztás:
1 komment

Egy modder máris átültette a Super Mario 64-be az Odyssey-ben látott sapkavető képességet

Scottу 2017. június 16. 15:50
Egy modder máris átültette a Super Mario 64-be az Odyssey-ben látott sapkavető képességet

Super Mario Modyssey

Az idei E3 kétség kívül egyik legkiemelkedőbb fénypontja a Nintendo Spotlightban bemutatott Super Mario Odyssey új előzetese volt, melyben láthattuk Mario legújabb képességét is, miszerint képes Cappy nevű sapkájával más tárgyakat és lényeket „megszállni”, és irányítani azokat. Ez az innovatív, ultimate power-up képesség annyira ledöbbentett mindenkit, hogy egy lelkes modder máris elkészítette ugyanezt a funkciót az örökzöld Super Mario 64-ben.

A modban ráadásul az elhajított sapkára rá is tudunk ugrani, ahogy azt az Odyssey előzeteseiben és gameplay videóiban láthattuk.

Ráadásul úgy tűnik, ez a sapkahajítós-megszállós képesség máris kiváló mém alapanyagként szolgál:

Megosztás:
Szólj hozzá!

E3 2017 | Nintendo prezentáció összefoglaló

Scottу 2017. június 14. 10:00
E3 2017 | Nintendo prezentáció összefoglaló

A Nintendo bár nem vitte nagyon túlzásba, mégis messze felülmúlta várakozásainkat.

Az idei E3 felvezető konferenciáinak utolsó felvonásaként a Nintendón volt a sor, hogy az eddigi felemás színvonalú E3-at helyrerázza. Tavaly sikerült gyakorlatilag egyetlen játékkal vinni a prímet, idén viszont már kénytelenek voltak valami újat is felmutatni.

A mindösszesen 25 perces Nintendo Spotlightban akadt bőven szép új előzetes a már ismert játékokról, de szerencsére egy-két kellemes meglepetést is tartogattak a számunkra. Nézzük tehát, mivel nyitották meg a Nintendo Switch első E3-ját:

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

E3 2017 | Sony konferencia összefoglaló

Varga Bálint Bánk 2017. június 13. 23:20
E3 2017 | Sony konferencia összefoglaló

Látványos előzetesekben ezúttal sem volt hiány.

A Sony tavaly nem hogy vitte az E3-at, de megalázó, vérbő, gyilkos csapást mért a konkurenciára. Idén ugyan talán nem robbantottak akkorát, úgy tűnt kicsit biztonsági játékot játszottak, de eddig így is magasan viszik a show-t, ha azt nézzük, ki hány igazán lenyűgöző címet pakolt le az asztalra, még ha a Sonytól megszokotthoz képest idén kicsit kevesebb is volt a nagy meglepetés…

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!