Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

For Honor | játékteszt
For Honor | játékteszt
Brutális, taktikus közelharc megfűszerezve vikingekkel, lovagokkal és szamurájokkal.

for_honor_hero.jpg

Manapság ha valaki megemlíti a Ubisoft nevét, már nem az jut eszünkbe, hogy micsoda fergetegesen jó játékokat szállít a közösségnek. Sokkal inkább az, hogy “Nocsak, jön még egy értékelhetetlen Assassin’s Creed rész? Netán egy újabb bőrt rántanak le a játékmenetileg fejlődésre képtelen Far Cry-szériáról?” Ebben a megítélésben nem segített a tavaly megjelent Division sem, igaz az induláskor megesett arconesés után a fiúk nagyon szépen felhúzták ...

Így találkozik a Lego és az asztali szerepjátékok világa
Így találkozik a Lego és az asztali szerepjátékok világa
Egy ígéretes Lego Ideas projekt, amely segítségével még kockább dolog lehet a szerepjáték.

dungeon_master_lego_hero.png

A Lego Ideas nevű közösségi platformnak számos kiváló Lego-készletet köszönhetünk, és nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben is kiváló ötletek valósulhatnak itt meg. Ilyen Ymarilego Dungeon Master nevű szettje is , amely épp a napokban érte el 10 ezer támogatót, aminek köszönhetően hamarosan a Lego döntnökei tüzetesebben is megvizsgálják a tervezetet, hogy kiderüljön, hivatalos készlet válhat-e belőle.

A Dungeon Master tulajdonképpen nem más, mint egy ...

Az ötödik évszak - könyvkritika
Az ötödik évszak - könyvkritika
N.K. Jemisin könyve átölel, aztán addig szorít, amíg a legféltettebb titkaid is kiöklendezed!

n_k_jemisin_az_otodik_evszak_b1_300dpi_1_2_1.jpg

Nagyon nehéz spoilermentes kritikát írni egy olyan könyvről, aminek szinte minden létező aspektusa ennyire (velőtrázóan) új és egyedi… hogy mondjam el, amit akarok, anélkül, hogy izgatottságtól fűtött elemzést tartsak egyes részekről, vagy az egész könyv történetéről?

Nem lesz egyszerű de megpróbálom a majdnem lehetetlent és kísérletet teszek egy objektív és mégis bensőséges könyvkritika megírására…

Susanna Clarke Hollókirály a (aka. Jonathan ...

Amikor 2017 lefűrészeli a karod - Resident Evil 7 játékteszt
Amikor 2017 lefűrészeli a karod - Resident Evil 7 játékteszt
Sötét, erőszakos, kompromisszummentes agymenés a tökösebbik Japánból.

resident-evil-7-hero.jpg

A napokban két egymáshoz nagyon közeli időpontban megjelent és két egymástól nagyon különböző videojátékot vettünk górcső alá. Mindkettő Japánból jött, mindkettő sötét és édes, mint gyerekkorunk négercsókjai (a sütire gondolok elsősorban!) és mindkettő olyan elképesztő lökést adott a 2016-ban sokszor már temetett videojátékos világnak, ami pofoncsapásszerűen indította 2017-et. Soha jobb évkezdést, emberek!

...

A Páncélba zárt szellem legújabb előzetese magyarul is cyberpunk
A Páncélba zárt szellem legújabb előzetese magyarul is cyberpunk
Továbbra is izgatottan várjuk a kultanime élőszereplős megvalósulását.

ghost-in-the-shell-movie_hero.jpg

2017 egyik legnagyobb filmes ígérete kétség kívül a Páncélba zárt szellem című kultikus anime élőszereplős feldolgozása. Szerencsére már nem kell sokat aludnunk ahhoz, hogy megtudjuk, Scarlett Johanssonék meggyalázták-e az eredeti alkotást, hiszen az új feldolgozás március 30-án költözik a hazai mozikba. 

Közel van tehát a bemutató, nemrég ráadásul érkezett egy új előzetes is, amelynek magyar szinkronos változatát alább nézhetitek meg. Mi ...

J.J. Abrams és Stephen King közös projektje a Stranger Things babérjaira tör
J.J. Abrams és Stephen King közös projektje a Stranger Things babérjaira tör
Úgy tűnik, a horror nagymestere válaszol a tavaly küldött szerelmes levélre.

castle_rock_hero.png

A tavalyi év egyik legsikeresebb sorozata kétség kívül a netflixes Stranger Things volt, amely Stephen King és Steven Spielberg hagyományaira építve hódolt a 80-as éveknek. Idén Halloweenkor érkezik is a második évad, tehát továbbra is jó üzlet a nosztalgia, amit természetesen a többi piaci szereplő is igyekszik kihasználni.

Éppen ezért talán nem is olyan meglepő, hogy a Hulu lepaktált Stephen Kinggel és J.J. Abramsszel, hogy készítsék el saját Stranger ...

Kiderült Jar Jar Binks sanyarú sorsa
Kiderült Jar Jar Binks sanyarú sorsa
Chuck Wendig új regényében minden idők leggyűlöltebb Star Wars karaktere is felbukkan.

jar_jar_hero.jpg

A Star Wars világa hatalmas, ám talán egy szereplő sem kapott még annyi gyűlöletet, mint Jar Jar Binks . A Baljós árnyakban feltűnt gungan gyakorlatilag 1999 óta fürdik a rajongók gyűlöletében, így talán nem is véletlen, hogy fokozatosan csökkent a szerepe az előzménytrilógia egyes epizódjaiban.

Ettől függetlenül részben az ő szenátori tevékenységének köszönhető a Birodalom rémuralma, hiszen a Klónok támadásában ő segítette hozzá Palpatine-t ...

2017 is erős év lesz a magyar társasjátékos megjelenések szempontjából (exkluzív!)
2017 is erős év lesz a magyar társasjátékos megjelenések szempontjából (exkluzív!)
A Reflexshop 14 izgalmas címmel súlyosbítja játékestjeinket az elkövetkezendő néhány hónapban.

reflexshop_hero.png

Már a tavalyi évben sem győztünk örülni a jobbnál jobb magyar nyelvű társasjátékos megjelenéseknek és kiadásoknak. Gondoljunk csak a Fedőnevekre vagy a Korokon át ra, de említhetnénk az Istanbult vagy a Stone Age-et is. Ha ezekhez a címekhez még hozzávesszük a magyar vonatkozású közösségi finanszírozási projekteket is, akkor igencsak combos listát állíthatunk össze, ám úgy tűnik, idén sem lesz okunk panaszra.

Nem is olyan régen írtunk róla, hogy a ...

PewDiePie ízléstelenségét Miki egér nem tűrte tovább   | Vélemény
PewDiePie ízléstelenségét Miki egér nem tűrte tovább | Vélemény
Napjaink egyik legnépszerűbb YouTube-sztárja súlyos árat fizetett ízléstelenségéért: a Disney kirúgta, a YouTube pedig nem támogatja tovább.

pewdiepie-brofist.jpg

Az elmúlt napokban Internetfölde újra lángokba borult Felix Kjellberg miatt, akit a világ PewDiePie néven ismert meg. Aki esetleg nem lenne képben: Kjellberg működése során elképesztően nagy sikereket ért el a YouTube-on, 53 millióan követik csatornáját, tavaly pedig több mint 15 millió dollárt keresett a videózással, ezzel pedig ő számít a legjobban kereső YouTube-osnak. 

...

NIOH játékteszt | A lélekroppantó
NIOH játékteszt | A lélekroppantó
Avagy Kurosawa, Clavell, Miura és a valóság gyönyörű szörnyszülötte!

niohdemo-1.jpg

Óriások vállain...

A játék prológusa a londoni Tower börtönében játszódik és feltűnő (sőt megmosolyogtató) hasonlóságokat mutat a Dark Souls első részének kezdetével. Ez persze nem véletlen, a Nioh is onnan indul, ahonnan nagy elődje és inspirátora, azonban nemsokára hajóra száll (akárcsak hősünk), hogy egy egészen új és nagyon más világot fedezzen fel magának. A történet tehát tökéletesen és nagyon elegánsan reflektál arra, amit a Nioh mint ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása