Jövő héten érkezik a mozikba a LEGO Batman: A film

Balázs AttiIa 2017. január 31. 23:35
Jövő héten érkezik a mozikba a LEGO Batman: A film

A mozifilm mellett LEGO Batman építőnapokon ismerhetjük meg a legújabb készleteket.

lego_batman_a_film_2.png

A 2014-es LEGO kaland után hamarosan újra kockulhatunk a mozikban, ugyanis február 9-én érkezik a LEGO Batman: A film című egész estés animációs film. Az első LEGO-mozifilmet nagyon szerettük, Batmant mindig is csíptük, az új film előzetese pedig kifejezetten biztató, így mi mindenképp reménykedve várjuk a mindig szigorú bőregér összekockázott kalandját.

A film mellett természetesen vadiúj készletek is érkeznek, amelyek eszeveszettül jól néznek ki - hamarosan be is mutatjuk az egyik kedvencünket -, ráadásul a jövő héten néhány budapesti bevásárlóközpontban megkezdődik a LEGO Batman építőnapok rendezvénysorozat, ahol a programokon résztvevők összerakhatják Robint, LEGO Batman hű társát, versenyezhetnek saját építésű Batmobiljukkal, megcsodálhatják Gotham tornyát, kvízjátékokon vehetnek részt, kipróbálhatják a különböző LEGO applikációkat és amolyan levezetésként részt vehetnek a LEGO Friends gyorsasági építőversenyen is.

A szervezők a kisebbekre is gondoltak, ők a LEGO DUPLO medencében mártózhatnak meg, míg a nagyobbak LEGO City építőasztalokon tehetik próbára kreativitásukat. Állítólag a szerencsések találkozhatnak majd LEGO Batmannal is, akivel közös fotókat is lehet készíteni. A családoknak mindenképp érdemes lesz kilátogatni valamelyik helyszínre, a gyerekeket ugyanis ajándékokkal várják a szervezők, de különböző építőversenyeken résztvevő gyerekek is számíthatnak egy kis meglepetésre. 

A rendezvények az alábbi helyszíneken, szombaton és vasárnap 10 és 19 óra között várják a látogatókat:

2017. február 4-5.: Budapest, Allee

2017. február 11-12.: Budapest, Allee (mini esemény)

2017. február 18-19.: Budapest, WestEnd City Center

2017. február 25-26.: Budapest, Arena Plaza

A jövő hét tehát a LEGO Batman: A filmről fog szólni, de rólunk se feledkezzetek meg, ugyanis hamarosan fellövünk egy bemutatót Joker Lowriderjéről, és persze magáról a filmről is írunk egy kritikát. 

Megosztás:
Szólj hozzá!

NES-e nektek! – Nintendo Classic Mini Teszt

Varga Bálint Bánk 2017. január 26. 22:31
NES-e nektek! – Nintendo Classic Mini Teszt

A NES MINI még annak is nosztalgia-gazmust fog okozni, aki gyerekkorában sohasem játszott az eredetivel…

30_spiele_fuers_nes_mini-501402db2903160c.jpg

Egy marékban elfér, a legtöbb mai telefonnál kisebb (bár jóval vastagabb persze), könnyű, mintha csak egy kartondoboz lenne, és mégis súlyos értéket hordoz. Ez a NES CLASSIC MINI, avagy a Nintendo Entertainment System 2016-os évi újra-kiadása.

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

Íme Ninzilla, avagy a Nintendo cuki Godzilla mémje

Scottу 2017. január 24. 13:10
Íme Ninzilla, avagy a Nintendo cuki Godzilla mémje

Roar!

ninzilla.jpg

Nemrégiben bemutatták a Nintendo Switch-et, a kiotói játékmágnás március 3-án megjelenő hibrid konzolját. Bár a felkelő nap országában ma már szinte alig fogynak a hagyományos otthoni konzolok, a Nintendo Switch hordozható mivolta újra lázba hozta a japán játékos társadalmat, akik a minap 15 perc alatt elkapkodták az ottani Amazon előrendelhető készletét.

Nem volt ez másként a Nintendo saját online boltjában sem, amit tegnap nyitottak meg a japán vevők számára, amelynek olyan hatalmas volt a látogatottsága, hogy gyakorlatilag folyamatosan lehalt a szerver. Ilyenkor pedig egy roppant cuki Godzilla grafikával jelzi a rendszer, hogy valami hiba történt a weboldalon. Természetesen nem is kellett több az unatkozó japán mémgyárosoknak, hogy felhasználják a Nintendo újdonsült kabaláját. Íme egy rövid válogatás a legjobbak közül:

Végezetül pedig jöjjön egy rajongói játék is. Igen, ilyen is van már.

Megosztás:
Szólj hozzá!

Escape from Colditz társasjáték | fogolydilemma a II. világháborúban

csukisz 2017. január 23. 20:00
Escape from Colditz társasjáték | fogolydilemma a II. világháborúban

A játék, ahol az asztaltól is megszöktem volna.

 dsc_0249.JPG

Amikor én választok játékot, alapvetően nagyon ritkán nyúlok mellé. Most nem arra gondolok, amikor megtetszik valami, kipróbálom, de később kiderül, hogy nem is annyira az én ízlésvilágom. Inkább arról, hogy amikor olyan szinten csalódást okoz a játék, hogy legszívesebben odamennék a tervezőhöz és megkérdezném:

Tovább
Megosztás:
Szólj hozzá!

7 Csoda társasjáték-ajánló

kovacs.lehel 2017. január 21. 15:00
7 Csoda társasjáték-ajánló

Az ókori bölcsek is a csodájára járnának.

dscn1747.jpg

Karácsonyi társasjáték-ajánlónk írása közben döbbentünk rá, hogy fontos adósságot kell törlesztenünk a társasjátékos világ felé: még sosem írtunk a 7 Csodáról, pedig a modern társasjátékok egyik örökzöld darabjáról van szó, így aztán a bejglikómából felocsúdva klaviatúrát ragadtunk, hogy törlesszük ezt az elmaradásunkat. De nem csak ezért írunk most Antoine Bauza remekművéről, hanem mert egy különlegesen jó játékról van szó.

A civilizációépítés elég hálás témája a különböző platformokon (legyen az akár analóg, akár digitális) létező játékoknak: különös vonzerővel bír a tudat, hogy a játék során valami igazán nagyot alkothatunk adott keretek közt. A zsánerre nem meglepő módon sokkal jellemzőbbek a súlyosabb darabok (gondoljunk csak számítógépen a Civilization sorozatra, vagy társasjáték-fronton a Korokon Átra), de azért akad néhány viszonylag könnyedebb megközelítés is (pl.: Birodalmi Telepesek). A 7 Csoda a maga kb. félórás játékidejével a könnyebbik végét igyekszik megragadni a stílusnak, lássuk, hogy sikerül neki!

Tovább
Megosztás:
2 komment

15 kép egy sosevolt Ká-Európáról, ahol mechák tapostak az ugaron

Balázs AttiIa 2017. január 20. 20:50
15 kép egy sosevolt Ká-Európáról, ahol mechák tapostak az ugaron

Jakub Różalski usánkát húzott a steampunkra, és ezért nem lehetünk eléggé hálásak neki.

jakub-rozalski-1920-first-snow-blonias1.jpg

Tavaly nyáron már írtunk a Scythe című társasjátékról, amely 2016 egyik legfontosabb megjelenésének bizonyult. A sors különös fintora, hogy 2017-ben is elmondhatjuk ugyanezt, hiszen hamarosan érkezik a játék a magyar változata a Delta Vision gondozásában, ráadásul nem sokkal utána a kiegészítő is megjelenik, ezért gondolatban mi is egyre gyakrabban térünk vissza az 1920-as évek sosevolt Kelet-Európájába, ahol többek között gőzgéppel vívják a csatákat.

Tovább
Megosztás:
6 komment

Temérdek új Fire Emblem játékot jelentett be a Nintendo

Scottу 2017. január 19. 17:00
Temérdek új Fire Emblem játékot jelentett be a Nintendo

Nintendo Switch, 3DS, de még mobil is szerepel a célplatformok között.

fire-emblem-heroes.jpg

A népszerű taktikai szerepjáték-sorozat számos új címmel fog érkezni a közeljövőben, többek között 3DS-re, Nintendo Switch-re, valamint okoskészülékekre is. Lássuk hát, milyen új játékélményben lesz részünk a Fire Emblem-széria legújabb kínálataiban:

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Az eredetileg 1992-ben megjelent Japán-exkluzív Fire Emblem Gaiden játékot ezúttal 3DS-re is átültették. Ám nem egy szimpla portról van szó, a játékot ugyanis teljes mértékben újraalkották: vadiúj megjelenést kap, ahogy szinkront is, valamint lehetőség lesz felderíteni ellenségektől hemzsegő dungeonöket is. Emellett természetesen marad az eredeti, hamisítatlan játékmenet. A Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia május 19-én fog megjelenni kizárólag 3DS konzolokra.

Fire Emblem Warriors

A Fire Emblem Warriors nem más, mint a Fire Emblem és az idehaza kevésbé ismert Dynasty Warriors csattanós keveréke. Hasonló mixtúra volt a Wii U-ra megjelent Hyrule Warriors is, amelyben parádés Zelda-témát kapott az ellenségeket megállás nélkül gyakdosó játékmenet. Úgy tűnik, a Nintendo Switch-re és New 3DS-re egyaránt megjelenő játék ezúttal is pazar hangulattal és látványvilággal kecsegtet minket, melyre szerencsére nem kell sokáig várnunk: a Fire Emblem Warriors valamikor idén ősszel fog megjelenni.

Fire Emblem (Nintendo Switch)

Előzetest ugyan nem kaptunk, ám mindenesetre jó hír, hogy 2018-ban, azaz tíz év után először egy teljes értékű Fire Emblem játék fog megjelenni otthoni konzolra. Sajnos egyelőre ez minden, amit tudunk a játékról, remélhetőleg azonban az idei E3-on kapunk majd egy előzetest is a készülőben lévő játékról.

Fire Emblem Heroes

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a kakukktojás. A Nintendo ugyanis régóta rebesgette, hogy okoskészülékekre is fejleszt majd egy saját Fire Emblem játékot, azonban a Super Mario Run váratlanul beelőzte azt annak megjelenése előtt. (Vajon ezért hány rally pont jár?)

A Fire Emblem Heroes egy teljesen eredeti stratégiai RPG, amely – korábbi információkkal ellentétben – két hét múlva, azaz február 2-án lesz elérhető mind az iOS, mind az Android-tulajok számára. A játék ingyenesen letölthető lesz mindenki számára, opcionálisan pedig fizetős tartalmakat lehet majd benne vásárolni.

Megosztás:
Szólj hozzá!

Képregény készül Gary Gygax életéről

Balázs AttiIa 2017. január 16. 19:50
Képregény készül Gary Gygax életéről

A Dungeons & Dragons atyjának történetét már idén májusban kézbe vehetjük.

gary_gygax.jpg

Bárhogy is vélekedünk a Dungeons & Dragonsról vagy éppen az asztali szerepjátékokról, az egészen biztos, hogy Gary Gygax 1974-es játéka egy igazi lavinát indított be a játékos világában. A D&D keletkezésének története önmagában is elképesztően izgalmas téma, de magának a szerzőnek, Gygaxnek is különös élete volt, amelyről eddig méltatlanul kevés mű született - hirtelen csak a tavaly megjelent Empire of Imagination című életrajzi könyv jut eszembe. 

Szerencsére változik a helyzet, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen május 9-én egy 144 oldalas képregény formájában tekinthetünk be a mester életének fontosabb pillanataiba, köztük természetesen a Dungeons & Dragons születésének körülményeibe. A Rise of the Dungeon Master címet viselő kiadványt David Kushner újságíró írta, akit a gamer társadalom leginkább a Masters of Doom című könyvéről ismerheti, amely a kultikus id Software, azon belül is John Carmack és John Romero történetét mutatja be. Kushner egyébként az utolsók között találkozhatott a mesterrel sajnálatos halála előtt, tapasztalatairól pedig írt is egy nagyszerű cikket a Wired magazin számára, amely máig az egyik legjobb újságírói anyag Gygax életéről és persze a Dungeons & Dragons keletkezéséről, értő kezekben volt tehát a toll klaviatúra. 

Magáról a képregényről eddig nagyon keveset tudni, de szerencsére Koren Shadmi, a kiadvány illusztrátora a Twitteren serénykedett, és meg is osztott néhány vázlatot: 

A képregény borítója pedig így fest: 

gygax.jpg

Akár szeretjük, akár utáljuk, egy ilyen kiadványt M.A.G.U.S.-fronton is el tudnánk viselni...

Megosztás:
Szólj hozzá!

Így találkozik a Disney és a Star Wars világa

dieanddie 2017. január 16. 10:40
Így találkozik a Disney és a Star Wars világa

Néhány cosplayes összekeverte a messzi-messzi galaxist a Disney rajzfilmek ismert szereplőivel.

disney-character-star-wars-mashup-cosplayers-gather-together-for-a-photo.jpg

Annak idején, amikor a Disney bekebelezte a Star Warst, a rajongók egy igen jelentős része rettegett attól, hogy az egérgyárra jellemző giccsparádé szépen átterjed a messzi-messzi galaxisba is. Szerencsére nem ez történt, sem az ébredő Erőt, sem pedig a Zsivány Egyest nem mikiegerezték össze a készítők, és minden okunk megvan arra, hogy bizakodva várjuk a soron következő Star Wars-filmeket. 

Ettől függetlenül persze a kreatívabb rajongók eljátszanak néha a gondolattal, hogy milyen lehet egy Erősen (értitek) a Disney-rajzfilmek felé tendáló Csillagok háborúja. Nemrég így tett néhány cosplayes is, akik a fotósorozat formájában örökítették meg elképzeléseiket.

"The Force is what gives a Jedi his power. It's an energy field created by all living things. It surrounds us and penetrates us. It binds the galaxy together" I wish I could just sit in bed with a hot cup of tea and watch Star Wars all day � I got off work and hour ago, yes an hour ago, and I wish I didn't have to keep working in this rain. I'll be editing and responding to emails for the rest of my day and definitely not watching Star Wars in bed.. You can see how I made this hilt with a couple toilet paper rolls and foam on my Patreon. #Disney #disneycosplay #disneygirl #disneyprincess #disneyprincesscosplay #mulan #mulancosplay #cosplay #cosplayphotography #cosplayer #cosplayers #cosplayfriends #crossover #jedi #jediorder #starwars #starwarscosplay #elsa #belle #Pocahontas #girlsofcosplay #jedifamulan #famulan #famulancosplay #riansynnthcosplay #jedimulan #RianSynnth #theforceawakens #theforce #jedimindtricks Jedi Mulan made/modeled by @riansynnth Photo/Edit by @lsharma of @emz_infinity

Rian Synnth (@riansynnth) által közzétett fénykép,

Megosztás:
Szólj hozzá!

Bemutatkozott a Nintendo Switch, de vajon felér az eddig generált hype-pal?

Scottу 2017. január 15. 00:30
Bemutatkozott a Nintendo Switch, de vajon felér az eddig generált hype-pal?

Részletes összefoglaló és elemzés a Nintendo legújabb konzoljáról.

nintendo-switch.jpg

Hosszas várakozás után végre minden részletében bemutatták a Nintendo Switch névre hallgató hibrid konzolt, mely idén március 3-án jelenik meg világszerte. Sok új információval gazdagodtunk a napokban; van, aminek örülünk, és van, aminek viszont egyáltalán nem. A következőkben részletesen bemutatjuk mindazt, amit jelenleg a konzolról tudunk, és hogy vajon ez lesz-e a kulcs ahhoz az átütő sikerhez, amire a Nintendónak már hosszú évek óta nagy szüksége van.

Konzol is meg nem is, handheld is meg nem is. Mi az?

A legszembetűnőbb újdonság, amivel a Nintendo Switch nevű készülék jellemezhető, az nem más, minthogy ez egy olyan otthoni konzol, amit bármikor a hónunk alá csaphatunk, hogy aztán úton-útfélen, a buszon vagy a metrón utazva folytathassuk kedvenc játékunkat annak megszakítása nélkül.

switch konzol

A konzol-handheld hibrid leglényegesebb eleme az a tablet törzs, amelyben a készülék motorja, azaz a játékok futtatásához szükséges elektronika foglal helyet. Minden más csupán kellék, kiegészítő. Ennélfogva ezt a 6,2 colos érintőképernyővel rendelkező gépet ráköthetjük akár a tévére, vagy tehetjük a táskánkba egy hosszabb-rövidebb utazáshoz.

Joy-Con: apró örömök az életben

A tablet két oldalán a Joy-Con™ nevű apró, levehető mini-kontrollerek találhatók. Ezek akár önmagukban is teljes értékű kontrollerként is használhatók, ugyanis szerepel rajtuk valamennyi gomb, ami a Switch játékok irányításához szükséges. Sőt, még ennél is több van bennük: gyorsulásérzékelő, giroszkóp, infravörös mozgásérzékelő kamera, no és persze az amiibókhoz szükséges NFC olvasó sem maradhatott ki.

joy-con.jpg

Mindezen felül még egy spéci új funkcióval is rendelkeznek: az „HD rumble” névre hallgató technológia az eddigiekhez képest sokkal realisztikusabb rezgéseket képes érzékeltetni. A játékosok így akár olyan kifinomult mozgásokat is érezhetnek, mint jégkockák koppanása egy pohárban. Az egyszer biztos, hogy egy ilyen cuccnak nagyon örült volna az a vak srác, aki végigvitte a Zelda: Ocarina of Time-ot anélkül, hogy életében akár egy képkockát is látott volna belőle.

Wii U 2.0

Nehéz megfogalmazni, miként érdemes erre az új játékkonzolra tekinteni. Egyfelől ez egy olyan konzol, amit bármikor magával vihet az ember, másfelől viszont egy olyan handheld, amit rá lehet kötni a tévére. A Nintendo hivatalos álláspontja szerint azonban

a Switch elsősorban otthoni konzol.

Így aztán innentől kezdve kénytelenek vagyunk mi is elsődlegesen otthoni konzolként tekinteni rá. De nem is nagyon tehetnénk mást, egyszerű handheldnek ugyanis túlságosan is drága lenne: 110 ezer forintos árával a Switch kénytelen a PS4 és Xbox One kiélezett piacán versenyezni, éppen úgy, ahogy azt elődje, a Wii U is tette. Funkcionalitását tekintve pedig elmondhatjuk, hogy a Switch gyakorlatilag egy olyan Wii U, amivel nemcsak a lakáson belül, hanem bárhol a világon játszhatunk.

link-playing-switch.jpg

Teljesítmény

Ám felmerül a kérdés: mennyivel erősebb a vas, mint elődjében, a Wii U-ban? Ez olyasvalami, amire jó darabig nem fogunk hivatalos választ kapni. Azt viszont már – különféle forrásokból – régóta tudjuk, hogy a Switch grafikai teljesítménye valahol a Wii U és az Xbox One között van. Ez persze nem is csoda, hiszen egy ilyen apró készülékbe jelenleg lehetetlen volna egy grafikai atomerőművet belepréselni. Így ha úgy vesszük,

a Switch egyrészt egy bivalyerős handheld, másfelől viszont egy harmatgyenge konzol.

Mert hát valljuk be, egy olyan készülék, ami 2017-ben még egy Xbox One szintjét sem éri el, nehezen nevezhető kompetensnek egy mai, teljesítményorientált világban.

A Nintendo viszont úgy döntött, nem tanul a Wii U egyik legkritikusabb hibájából: az egyedi játékélményért cserébe ezúttal is feláldozta a kicsit is komolyabb grafikájú játékok könnyű átportolásának lehetőségét. (Viszlát, third party!). Ám ami a Wii esetében anno tökéletesen bejött, azt a Wii U-nál már nem tudták megismételni. Ahhoz, hogy most legalább mérsékelt sikereket érhessen el a Switch, nagy szükség van egy fenomenális játékkínálatra.

Lássuk hát, milyen különféle játékokkal kecsegtet minket a Nintendo új masinája:

1-2-Switch

Az 1-2-Switch valójában nem más, mint egy jópofa tech-demó, melynek lényege, hogy két ember egymással farkasszemet nézve párbajozhat különféle minijátékokban, mint például vadnyugati pisztolypárbaj, táncmozdulatok leutánzása, vagy éppen tehénfejés (!). Vélhetően ez akarna lenni az a killer app, mint ami annak idején a Wii Sports volt. Ezzel két alapvető probléma van: az emberek már unásig játszottak a Wii különféle parti játékaival, és csak emiatt biztosan nem fognak venni egy vadiúj konzolt, inkább tovább tapicskolják a mobiljukat. A másik pedig, hogy

a Switch konzol kizárólag önmagában lesz árusítva, azaz nem jár majd mellé egy alap játék sem.

Ez azt jelenti, hogy bármilyen szoftvert, beleértve az olyan végtelenül egyszerű tech-demót, mint amilyen az 1-2-Switch, külön kell majd megvenni. Ami így lényegében egy óriási kihagyott ziccer.

Arms

Az Arms a Nintendo legújabb kakukktojása, ami ha úgy tetszik, nem más, mint egy agyonszteroidozott Wii Boxing. Elsőre talán kissé bugyutának tűnhet, de valójában egy igen jópofa és szórakoztató játéknak ígérkezik ez a vadiúj, ízig-vérig Nintendo IP. És persze most már azt is tudjuk, kik lesznek az új karakterek a soron következő Smash Bros.-ben…

Splatoon 2

Új pályák, új öltözékek, új fegyverek. A népszerű festéklövöldözős játék második részében ismét harcba vonulnak a kalmár-lányok és fiúk, amivel valamikor idén nyáron játszhatunk. Ugyanakkor a 720p melletti élsimítás hiányára egyszerűen nincs mentség, és remélhetőleg még sokat csiszolnak a külsőn a megjelenésig. Ettől persze a játékélmény természetesen még éppoly pörgős és hangulatos, mint amilyennek megismertük.

Mario Kart 8 Deluxe

Gyakorlatilag akinek valaha volt Wii U-ja, az játszott a Mario Kart 8. részével. Ebben a deluxe kiadásban az eredeti játék valamennyi DLC-je benne van, továbbá King Boo és a Splatoonból ismert inklingek is kormányt ragadnak. Sőt, ezúttal a jogosan kritizált battle mód pályáit is teljesen lecserélték. Akinek még nem volt meg a játék, az áprilisban bepótolhatja eme hiányosságát.

Super Mario Odyssey

Ahogy a Super Mario 64 és Sunshine esetében, itt sem lineáris pályákban, hanem valódi 3D-s világokban fedezhetjük fel kedvünkre a környezetet. Mario legújabb kalandjára azonban az év végéig még várnunk kell.

Xenoblade Chronicles 2

A Monolith Soft által fejlesztett népszerű open world JRPG második része várhatóan valamikor idén jelenik meg, legalábbis Japánban. Sajnos ennél többet eddig még nem árultak el a játékról, az előzetes alapján viszont ígéretesnek tűnik.

Project Octopath Traveler

A Square Enix legújabb exkluzív RPG-jében a Bravely Defaulthoz hasonlóan sajátos és páratlan látványvilággal kényezteti a játékosokat. A 16-bites grafikájú karakterek és a 3D-s világ keresztezésével egy szemkápráztató játékhoz lesz szerencsénk, azt azonban egyelőre még nem tudni, hogy mikor fog megjelenni.

Skyrim

Ha valaki egyszerűen képtelen letenni ezt a klasszikus játékot, annak most már soha többé nem is kell: a Bethesda mindmáig népszerű open world játéka többé már nem marad ki a Nintendo kínálatából sem. Várhatóan valamikor ősszel fog megjelenni.

További játékok

Lesz persze még Fire Emblem Warriors , Shin Megami Tensei, Project Sonic 2017, FIFA, NBA 2K18, Minecraft, Just Dance 2017, Lego City Undercover, Dragon Quest X és XI, és persze még egy csomó indie játék. Viszont nagyon úgy tűnik, hogy a nagy nyugati kiadók ezúttal sem fogják megerőltetni magukat legújabb AAA játékaik portolásával, azaz vélhetően marad minden a régiben. *sóhaj*

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Végül, de nem utolsó sorban elérkeztünk az idei év egyik, ha nem a legjobban várt játékához. Az eddigi leggrandiózusabb Zelda játék a Switch megjelenésének napján, azaz március 3-án fog debütálni. Hosszú volt az út idáig, de tavasszal végre minden Zelda rajongó megismerheti Hyrule históriájának legújabb fejezetét. De kár is a szóért, inkább nézzük meg a legújabb előzetest, magyar felirattal:

Természetesen néhány csodaszép screenshot is jár a fenti videó mellé:

A játék Wii U-ra is szintén március 3-án fog megjelenni. De vajon érdemes-e inkább a Switch verziót beszerezni? Rövid válasz: mindenképp, ha van rá lehetőség. Nagyobb felbontás (900p), valamivel jobb textúrák, stabilabb képfrissítési gyakoriság (30 FPS), szebb világítás, jóval gyorsabb töltési idő. Ha valaki szeretné, saját szemével is megnézheti a különbségeket ebben a három összehasonlító videóban.

Végül pedig jöjjön egy bámulatos rajongói alkotás:

c2cazdlwgaap5fw.jpg

Online

Sajnos a Nintendo sosem jeleskedett az online funkciók mai modern normáknak megfelelő megvalósításában. Éppen emiatt adta ki ezt a kritikus házi feladatot DeNA nevű partnerének, akik már jóval otthonosabban mozognak az online infrastruktúrák kiépítésében. Ugyanakkor a Nintendo ősztől kezdődően pénzt fog kérni az online muliplayer játékért, hasonlóan konkurens társaihoz. Öröm az ürömben, hogy havi egy ingyenes Virtual Console játék jár majd az előfizetőknek. További részleteket, beleértve a szolgáltatás árát, egyelőre még nem tudni.

Tárhely

A Switch belső tárhelye 32 GB: ide kerül minden letöltött játék, patch, DLC, mentés, valamint az operációs rendszer is. Ez pontosan annyi hely, mint a Wii U Premium esetében: gyakorlatilag semmire sem elég, ha az ember szeretné virtuálisan letölteni játékait. A Wii U-val ellentétben ugyanakkor nem lesz lehetőség külső merevlemezt csatlakoztatni: kénytelenek vagyunk micro SD kártyát beszerezni a tárhely bővítéséhez.

Üzemidő

A hivatalos leírás szerint a Switch aksija 2,5-6,5 órán át bírja, játéktól függően. A Zelda esetében ez kb. 3 órát jelent, ami sajnos nem valami sok. Ha pedig lemerül, 3 órába telik, amíg újra teljesen feltöltődik.

Kellékek

Nem létezhet Nintendo konzol tengernyi sok kiegészítő nélkül, és ez most sincs másként. Természetesen lesz Pro Controller, Joy-Con töltő, pánt, kormánykerék, és még ki tudja, mi minden. A probléma nem is ezzel van, hanem az árakkal: a dokkoló például, ami valójában egy darab műanyag, trafóval és HDMI kábellel együtt nagyjából 30 ezer forintba fog fájni. Aucs! És sajnos a többi kellék sem lesz sokkal olcsóbb ennél…

pro-controller.jpg

Régiózár

Hogy a végére azért maradjon valami jó hír is: mostantól nem lesz többé régiózár, azaz innentől kezdve nyugodtan lehet majd amerikai vagy akár japán játékokkal is játszani az Európában vásárolt konzollal, és nem kell majd többé efféle múlt századi megszorításokkal kínlódni.

Verdikt

A Nintendo – nagyon helyesen – egyesítette a konzol és handheld részlegeit, ám sajnos mindezt úgy, hogy egyetlen hibrid masinába sűrítette a két teljesen eltérő célközönséget megcélzó technológiákat. Ennek eredményeként egyszerre kaptunk egy méregdrága handheldet, és egy (zsinórban harmadik) idejétmúlt konzolt. És bár az exkluzív címek ígéretesnek tűnnek, ezzel igazából már a Wii U esetében sem volt gond.

Hogy sikerül-e visszahódítani az elvándorolt casual réteget és a szétszéledt rajongói tábort? Erősen kétséges. Az viszont biztos, hogy Nintendo Switch sikerén vagy bukásán rendkívül sok minden fog múlni, hiszen ezúttal a nagy N mindent egy lapra tett fel. Reméljük, hogy maradt még pár trükk a tarsolyában, és sikerült valami olyasmit meghúzni, amire senki sem számít. Ha valaki képes erre, az a Nintendo.

– Scotty

Megosztás:
Szólj hozzá!