Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

LEGO Star Wars megépíthető figurák | Chewbacca és Elit Testőr
Egy kis építkezés a következő Star Wars filmig.

A Star Wars: Az utolsó jedik már nagyon közel van, alig bírunk magunkkal, így a várakozást a tavalyi évhez hasonlóan LEGO építessel enyhítjük. Ezúttal azonban nem járműveket vagy űrhajókat, hanem akciófigurákat építettünk, ráadásul mindjárt kettőt…

Bizony, a LEGO Star Wars az ébredő Erő idején vezette be ezt termékcsaládot – mármint a megépíthető akciófigurákat – és azóta szinte folyamatosan jönnek új modellek a filmsorozat híres és kevésbé híres szereplőiről. Bevallom, vegyes érzelmekkel fogadtam annak idején ezeket a készleteket, különösen azokat a szereplőket, amelyeknek emberi vonásaikat kellett átültetni LEGO formába.

A termékek bevezetése idején ez a reklámvideó ment mindenfelé

Furcsa volt, na. Viszont ahogy telt az idő, és jöttek az új figurák, úgy lettek egyre jobbak, ügyesebbek, kidolgozottabbak. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy ez a formátum leginkább a különböző páncélokban, maszkokban tetszelgő figuráknak kedvez, Rey vagy Jyn Erso esetében továbbra is inkább furcsa a hatás, főleg, ha valaki – hozzám hasosnló módon – kifejezetten a gyűjteménybe szánja a figurákat.

Mi most két vadiúj figurát építettünk meg, egyet az Erő világos, egyet pedig az Erő sötét oldaláról, hogy megtartsuk az egyensúlyt.

Chewbacca 75530

A korlátozott retorikai képességekkel rendelkező vuki a klasszikus filmtrilógia óta fontos szereplője a Star Wars univerzumnak, így nem meglepő, hogy végül ő is bekockult egy kicsit. A 30 centiméteres figura a magasabb versenyzők közé tartozik, maga a megformálás kifejezetten jól sikerült. Az építési élmény nem összemérhető egy nagyobb, bonyolultabb készlettel, de tekintettel arra, hogy ez a termékcsalád elsősorban a fiatalabbakat célozza meg, ez rendjén is van, ráadásul egészen okos megoldásokkal is találkozhatunk az alatt a cirka 45 perc alatt, amíg a darabok Chewbaccává állnak össze.

Bár alapvetően tök jól néz ki ez a figura, az egy kicsit zavart, hogy viszonylag nehéz jó pózokba beállítani, de ez inkább a magamfajta LEGO-gyűjtök problémája, a gyerekek tökéletesen el tudnak vele játszani. Chewie nyílpuskája egyébként tökéletesen működik, gyakorlatilag ez adja a figura akciójellegét is.

Összességében egy élvezetes építési élményt nyújt a figura, ami ráadásul a gyűjtök polcán is elfér.

Elit testőr 75529

Ahogy lenni szokott, a Sötét oldal mindig csábítóbb. Nincs ez másképp az Elit testőr megépíthető figura esetében sem, amely már alapvető dizájnja szemponjtából is jól illeszkedik a legós megvalósításhoz.

Ahogy korábban említettem, a különböző vértezeteket, páncélokat viselő figurák sokkal jobban néznek ki Lego változatban, ennek pedig tökéletes példája lehet az Elit testőr figura, amely bár a film világát tekintve újoncnak számít, a régi vonalas rajongók azonban felismerhetik a klasszikus részek hatását, hiszen az Elit testőrök tulajdonképpen a birodalmi őrség vörös páncélzatot viselő elit harcosainak a modern megvalósulásai.

Az Elit testőr figura éppen ezért igen nagy menőségi faktorral bír, baromi jól sikerült ez a modell, ráadásul gyűjtőként, a relikviák között is nagyon jól mutat. A különböző harci pózok is jobban néznek ki, mint Chewie esetében, a fegyvere szétnyitható, tehát két egykezes fegyverként is működik, ugyanakkor a figura akciójellege talán valamivel szegényesebb: a hátán lévő karocska segítségével hadonászhatunk vele.

Végefőcím

Nem tagadom, ódzkodtam ezeketől a figuráktól. Szerencsére kellemesen csalódtam mindkét szett esetében, és bár továbbra sem a megépíthető akciófigurák lesznek a fő legós zsákmányaim, Chewie és a szemtelenül menő Elit testőr nagyon jól mutatnak a gyűjteményemben, karácsonyra pedig kiváló ajándékok lehetnek az ifjabb Star Wars rajongó építészek számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr9513456553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása