Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Exkluzív: előzetes élménybeszámolónk a Fire Emblem Warriors játékról
Felülmúlta minden várakozásunkat.

Noha a Fire Emblem játéksorozat sorsa pár éve még erősen kérdőjeles volt, az elmúlt években – leginkább a 3DS-re megjelent címek óriási sikerének köszönhetően – egyre többen ismerték és szerették meg a klasszikus stratégiai játék lebilincselő hangulatát. A hirtelen jött népszerűségnövekedésnek köszönhetően a Nintendo már egy mobiljátékot is készített, hogy minél többen ismerhessék meg a Fire Emblem varázslatos világát.

A sorozatos sikereknek köszönhetően a Nintendo egy újabb játékot rendelt be, ahol is a Koei Tecmo által készített Dynasty Warriors hack and slash játékmenetébe illesztenék be a Fire Emblem népszerű karaktereit és legfőbb stratégiai elemeit. Elsőre persze nem tűnhet túl izgalmasnak a Fire Emblem rajongók számára, hogy a jól átgondolt stratégiai lépések helyett sokkal inkább az agyatlan kaszabolás legyen a fő játékelem. Szerencsére azonban a készítők igyekeztek a lehető legtöbb dolgot átvenni a Fire Emblem sorozat taktikai elemeiből, és így végeredményben a két teljesen eltérő zsáner megfelelő elegye kellemes szórakozást kínál mindenki számára.

Persze a játék fő eleme továbbra is az ellenség vég nélküli mészárlása, ám a megfelelő stratégia kidolgozása éppúgy fontos részét képezi a játékmenetnek. Lehetőségünk van ugyanis irányítani azokat a karaktereket is, akikkel épp nem játszunk: a Fire Emblemben megszokott négyzethálós rácson meghatározhatjuk, hogy melyik egységünk hova vonuljon, és ott mit csináljon. Ráadásul az sem mindegy, hogy az egyes harcosokat ki ellen indítjuk csatába: a klasszikus fegyver háromszög – ami lényegében egy kő-papír-olló típusú fölényt ad a különböző fegyvertípusoknak –, ebben a játékban is visszatér.

Ám szerencsére számos más dolog is növeli a hagyományos Warriors játékmenet színvonalát. Az egyes karakterek közötti gyors váltás már a Hyrule Warriors Legendsben is üdítő újítás volt, így örömteli, hogy itt is visszatérő játékelem. További újdonság a páros harc, mely viszont a Fire Emblem sajátja: egy másik karakterrel egy csapatot alkotva növelhetjük statjainkat, amivel könnyebben boldogulunk a nehéz ellenfelekkel szemben is. Ez persze azzal is jár, hogy arra az időre lényegében kivonjuk társunkat a forgalomból, ami így újabb taktikai döntést von maga után.

A játék maga amúgy rendkívül hangulatos, végig érződik benne a fan service, és ordít róla, hogy a készítők maguk is nagy rajongói a Fire Emblem sorozatnak. Ennek köszönhetően a végeredmény pedig kiváló ötvözete lett a Warriors és a Fire Emblem játékoknak, amit mi az elkövetkezendő napokban tovább fogunk nyúzni, hogy

a jövő héten egy részletes tesztben is kielemezhessük a Fire Emblem Warriors minden fontosabb részletét.

– Scotty

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr9512986510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása