Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Jövő héten érkezik a mozikba a LEGO Batman: A film
Jövő héten érkezik a mozikba a LEGO Batman: A film
A mozifilm mellett LEGO Batman építőnapokon ismerhetjük meg a legújabb készleteket.

lego_batman_a_film_2.png

A 2014-es LEGO kaland után hamarosan újra kockulhatunk a mozikban, ugyanis február 9-én érkezik a LEGO Batman: A film című egész estés animációs film. Az első LEGO-mozifilmet nagyon szerettük, Batmant mindig is csíptük, az új film előzetese pedig kifejezetten biztató, így mi mindenképp reménykedve várjuk a mindig szigorú bőregér összekockázott kalandját.

A film mellett természetesen vadiúj készletek is érkeznek, amelyek eszeveszettül jól néznek ki - ...

Íme Ninzilla, avagy a Nintendo cuki Godzilla mémje
Íme Ninzilla, avagy a Nintendo cuki Godzilla mémje
Roar!

ninzilla.jpg

Nemrégiben bemutatták a Nintendo Switch-et , a kiotói játékmágnás március 3-án megjelenő hibrid konzolját. Bár a felkelő nap országában ma már szinte alig fogynak a hagyományos otthoni konzolok, a Nintendo Switch hordozható mivolta újra lázba hozta a japán játékos társadalmat, akik a minap 15 perc alatt elkapkodták az ottani Amazon előrendelhető készletét.

Nem volt ez másként a Nintendo saját online boltjában sem, amit tegnap nyitottak meg a japán ...

Escape from Colditz társasjáték | fogolydilemma a II. világháborúban
Escape from Colditz társasjáték | fogolydilemma a II. világháborúban
A játék, ahol az asztaltól is megszöktem volna.

  dsc_0249.JPG

Amikor én választok játékot, alapvetően nagyon ritkán nyúlok mellé. Most nem arra gondolok, amikor megtetszik valami, kipróbálom, de később kiderül, hogy nem is annyira az én ízlésvilágom. Inkább arról, hogy amikor olyan szinten csalódást okoz a játék, hogy legszívesebben odamennék a tervezőhöz és megkérdezném:

...

7 Csoda társasjáték-ajánló
7 Csoda társasjáték-ajánló
Az ókori bölcsek is a csodájára járnának.

dscn1747.jpg

Karácsonyi társasjáték-ajánlónk írása közben döbbentünk rá, hogy fontos adósságot kell törlesztenünk a társasjátékos világ felé: még sosem írtunk a 7 Csodáról, pedig a modern társasjátékok egyik örökzöld darabjáról van szó, így aztán a bejglikómából felocsúdva klaviatúrát ragadtunk, hogy törlesszük ezt az elmaradásunkat. De nem csak ezért írunk most Antoine Bauza remekművéről, hanem mert egy különlegesen jó játékról van szó.

A ...

15 kép egy sosevolt Ká-Európáról, ahol mechák tapostak az ugaron
15 kép egy sosevolt Ká-Európáról, ahol mechák tapostak az ugaron
Jakub Różalski usánkát húzott a steampunkra, és ezért nem lehetünk eléggé hálásak neki.

jakub-rozalski-1920-first-snow-blonias1.jpg

Tavaly nyáron már írtunk a Scythe című társasjátékról, amely 2016 egyik legfontosabb megjelenésének bizonyult. A sors különös fintora, hogy 2017-ben is elmondhatjuk ugyanezt, hiszen hamarosan érkezik a játék a magyar változata a Delta Vision gondozásában, ráadásul nem sokkal utána a kiegészítő is megjelenik, ezért gondolatban mi is egyre gyakrabban térünk vissza az 1920-as évek sosevolt Kelet-Európájába, ahol többek között gőzgéppel vívják a ...

Temérdek új Fire Emblem játékot jelentett be a Nintendo
Temérdek új Fire Emblem játékot jelentett be a Nintendo
Nintendo Switch, 3DS, de még mobil is szerepel a célplatformok között.

fire-emblem-heroes.jpg

A népszerű taktikai szerepjáték-sorozat számos új címmel fog érkezni a közeljövőben, többek között 3DS-re, Nintendo Switch -re, valamint okoskészülékekre is. Lássuk hát, milyen új játékélményben lesz részünk a Fire Emblem-széria legújabb kínálataiban:

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Az eredetileg 1992-ben megjelent Japán-exkluzív Fire Emblem Gaiden játékot ezúttal 3DS-re is átültették. Ám nem egy szimpla portról van szó, a játékot ...

Képregény készül Gary Gygax életéről
Képregény készül Gary Gygax életéről
A Dungeons & Dragons atyjának történetét már idén májusban kézbe vehetjük.

gary_gygax.jpg

Bárhogy is vélekedünk a Dungeons & Dragonsról vagy éppen az asztali szerepjátékokról, az egészen biztos, hogy Gary Gygax 1974-es játéka egy igazi lavinát indított be a játékos világában. A D&D keletkezésének története önmagában is elképesztően izgalmas téma, de magának a szerzőnek, Gygaxnek is különös élete volt, amelyről eddig méltatlanul kevés mű született - hirtelen csak a tavaly megjelent Empire of Imagination című életrajzi könyv jut eszembe. 

...

Így találkozik a Disney és a Star Wars világa
Így találkozik a Disney és a Star Wars világa
Néhány cosplayes összekeverte a messzi-messzi galaxist a Disney rajzfilmek ismert szereplőivel.

disney-character-star-wars-mashup-cosplayers-gather-together-for-a-photo.jpg

Annak idején, amikor a Disney bekebelezte a Star Warst , a rajongók egy igen jelentős része rettegett attól, hogy az egérgyárra jellemző giccsparádé szépen átterjed a messzi-messzi galaxisba is. Szerencsére nem ez történt, sem az ébredő Erőt , sem pedig a Zsivány Egyest nem mikiegerezték össze a készítők, és minden okunk megvan arra, hogy bizakodva várjuk a soron következő Star Wars-filmeket. 

Ettől függetlenül persze a kreatívabb rajongók eljátszanak ...

Bemutatkozott a Nintendo Switch, de vajon felér az eddig generált hype-pal?
Bemutatkozott a Nintendo Switch, de vajon felér az eddig generált hype-pal?
Részletes összefoglaló és elemzés a Nintendo legújabb konzoljáról.

nintendo-switch.jpg

Hosszas várakozás után végre minden részletében bemutatták a Nintendo Switch névre hallgató hibrid konzolt, mely idén március 3-án jelenik meg világszerte. Sok új információval gazdagodtunk a napokban; van, aminek örülünk, és van, aminek viszont egyáltalán nem. A következőkben részletesen bemutatjuk mindazt, amit jelenleg a konzolról tudunk, és hogy vajon ez lesz-e a kulcs ahhoz az átütő sikerhez, amire a Nintendónak már hosszú évek óta nagy szüksége ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása