Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Újabb infók derültek ki az Atariboxról
Sikeres visszatérés avagy újabb csúfos bukás vár az Atarira?

Az Atari végre leleplezte, mit is várhatunk vadiúj konzoljától, melyet 2018 tavaszának végén terveznek piacra dobni. Megtudtuk, hogy a klasszikus dizájnú doboz belsejében egy egyedi AMD processzor fog majd duruzsolni, operációs rendszere pedig Linux alapú lesz, egy egyszerűsített felhasználói felülettel. A gép pontos teljesítményt azonban még nem ismerjük.

Lesznek majd rajta előretelepített retró Atari klasszikusok is, illetve számos mai játék is kijön majd rá, ám ezeket csak a későbbiekben tervezi részletezni a cég. Ami pedig talán a legfontosabb, az a gép ára:

az Ataribox 249-299 dollárba fog kerülni, függően a választott belső konfigurációtól.

Ezáltal nagyjából egy árkategóriába került konkurens társaival, ám kérdés, hogy megéri-e majd szert tenni rá.

A Linux alapú operációs rendszer miatt sajnos erősen korlátozódik, hogy mi az, amivel lehet rajta játszani. Bár elméletileg bármilyen játék kijöhet majd rá, amivel egy Linuxos PC-n lehet játszani, ám az ilyen játékok száma sajnos elenyészően kevés. Az Ataribox tehát – azt ahogyan korábban már sejteni lehetett – nem más, mint egy Atari logóval ellátott olcsóbb Steam Machine.

Bár küllemét tekintve, különösen a nosztalgiafaktort is beleszámítva bármely geek asztalán elférne ez a kis masina, ettől eltekintve nem biztos, hogy sok értelme van egy ilyen gépnek. Az igazi teszt azonban most fog kezdődni: az Atari ehhez a rizikós beruházáshoz a közösségi finanszírozás mellett döntött, így hamarosan (most ősszel) az Indiegogón fogják elindítani a kalapozást erre a projektre.

Mi mindenesetre rendkívül örülünk az Atari meglepetésszerű visszatérésének, még ha egy meglehetősen rögös utat is választottak. Ja, és még egy örömhír: a fa előlappal készült verzió valódi fa borítást fog kapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr7712903406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása