Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Egy frissen felfedezett Nintendo Switch easter egg a megboldogult Satoru Iwata előtt tiszteleg
Zsebkendőket bekészíteni!

Kevés olyan nagyszerű embert ismert eddig a videojáték-ipar, mint a 2015-ben súlyos betegségben elhunyt Satoru Iwata. A kezdetben programozó, később Nintendo-elnök Iwata szívében mindig is gémer maradt. Tragikus halálát mindmáig gyászolja az egész videojátékos közösség.

A Zelda: Breath of the Wild készítői olyannyira szerették és tisztelték az egykori mestert, hogy külön karakterekkel tisztelegtek Iwata emléke előtt. Nemrégiben azonban néhány adatbányász hekkernek sikerült egy egészen megdöbbentő felfedezésre jutnia.

A Nintendo Switch rendszerében ugyanis el van rejtve egy easter egg, amit

kizárólag július 11-én, Satoru Iwata halálának napján lehet aktiválni.

A titkos funkció előcsalogatásához a Switch kezdőképernyőjén a két Joy-Connal kell az Iwata névjegyévé vált „Direct” kézmozdulatot követni:

Ha sikeresek voltunk, a következő képernyő fogad minket:

Bizony, ez nem más, mint az eredeti Nintendóra megírt Golf játék, mely az első olyan videojáték volt, amelyet Iwata egymaga programozott le. Sajnos azonban a július 11-ei dátumot nem lehet olyan gépen átállítani, ami valaha is csatlakozott az internetre, így a legtöbb Switch-felhasználó sajnos nem tudja kipróbálni ezt a funkciót jövő év júliusáig.

Mindettől függetlenül elképesztő belegondolni, mekkora szeretettel tisztelegnek a Nintendónál azelőtt az ember előtt, aki halála napjáig azon fáradozott, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára. Utolsó projektjén, a Nintendo Switch-en keresztül pedig Iwata szelleme továbbra is velünk marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr7812882246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása