Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Érkezik a Catan telepesei társasjáték VR változata
És ennél bénábban nem is jelenthették volna be.

A Catan telepeseit lehet szeretni vagy utálni, de az biztos, hogy rengeteget köszönhet neki a társasjátékos hobbi. A mára klasszikusnak számító társasjáték rengeteg gémert indított el az asztali játékok hobbijában és függetlenül attól, hogy egy kissé öregecske, a mai napig óriási rajongótábora van világszerte.

A majdnem 25 éves játék pedig nemsokára egy egészen különleges kiadást kap, ugyanis Oculus Riftre és Samsung Gearre érkezik a Catan VR változata. Bizony, a társasjátékok egyik nagy öregje a virtuális valóságba költözik, amelynek örömére kaptunk is egy meglehetősen vérszegényre sikerült teasert, amiben sajnos egy képkocka sincs, ami a konkrét játékmenetet mutatná. A videót itt tessék megnézni:

Ettől függetlenül mindenképp érdekes dolog ez, hiszen a VR és a társasjátékok összeeresztésében rengeteg lehetőség rejlik, az pedig könnyen lehet, hogy épp a társasjáték-reneszánsz egyik pionírja lesz az, amely egy teljesen új trendet indít be a társasos hobbi történetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr9812801850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Slayer · http://geeksarok.blog.hu/ 2017.09.04. 16:31:52

Alapvetően nem rossz ötlet, de a bemutató tényleg semmit mondó. :D

Azonban nekem az a véleményem, hogy a társasjátékoknak pont az célja, hogy az emberek valódi kapcsolatot létesítsenek. Azonban ha már virtuális térbe helyezzük az egészet, legyen az bármennyire is interaktív, teljesen személytelené válik az egész és nem ér semmit se. Nekem már az se nagyon tetszik, hogy egyes játékokhoz már app-ra van szükséged. Ezzel csak azt érik el, hogy a játék nem lesz időt álló.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása