Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Így élednek fel modern hangszereken a klasszikus 16-bites melódiák
Síppal, dobbal, nádi hegedűvel.

Akinek volt Super Nintendója, annak egyrészt nagyszerű gyerekkora volt (még nem késő bepótolni, elég hozzá egy SNES Mini), másfelől örök időkre belevésődött a tudatába jó néhány varázslatos, 16-bites muzsika. A Super Mario, Zelda, Donkey Kong vagy éppen Final Fantasy fülbemászó dallamai mind a mai napig kellemes emlékeket ébresztenek a játékosokban. Nem véletlen, hogy számos feldolgozás készült róluk az idők során, ám eddig kevés olyan akadt, amelyik valóban vissza tudta adni a zenék eredeti hangulatát.

PoopPoopFart (igen, így hívják) egy rendkívüli tehetség, aki képes tucatnyi hangszeren játszani, köztük olyanokon is, amiket meg sem tudnék nevezni. YouTube videói között számos klasszikus videojáték zenéjének feldolgozása akad, nemrégiben például a Yoshi’s Island első pályájának zenéjét dolgozta fel egészen kivételes módon:

A Donkey Kong örökzöld dallama pedig ekképpen hangzik:

Végül, de nem utolsó sorban pedig következzék egy jól ismert nóta a Chrono Triggerből:

Ez persze csak néhány kiragadott példa, érdemes körülnézni a többi YouTube videó között.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr912711134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása