Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Itt vannak az első képek az Atari új konzoljáról, az Atariboxról
Pixeleket könnyezünk!

Az Atari korábban már pedzegette, hogy hosszú évek kihagyása után, lényegében a semmiből visszatérnek a ringbe, mégpedig egy vadiúj konzollal. A titokzatos masináról eddig még jószerivel semmit sem lehetett tudni, csak azt, hogy egy jó ideje már készül. Ma azonban a videojátékok veteránja hivatalosan is leleplezte Ataribox nevű otthoni konzolját.

Az első képek alapján rögtön látni, hogy az Atari is megpróbálja meglovagolni a napjainkban egyre népszerűbb retró-vonulatot, és az Atari 2600-ra nagymértékben hajazó dizájnnal rukkoltak elő.

A klasszikus fa dizájn mellett azonban lesz majd egy másik, fekete/vörös kialakítás is, ami már egy jóval modernebb színvilágról tanúskodik. (Azért mi maradunk a hagyományosnál.)

A gépben lesz 4 USB port, egy HDMI kimenet, egy Ethernet port az internethez és egy SD kártya olvasó. De vajon régi vagy új játékokat fog futtatni az Ataribox? A jó hír az, hogy mindkettőt!

Mint az sejthető, konzolon látható portok modern hardverkonfigurációra utalnak. Ez azt is jelenti, hogy a klasszikus játékok is éppúgy elérhetőek lesznek rajta, mint ahogy napjaink játékai.

Azonban ennél többet egyelőre sajnos nem árultak az új konzolról, így jelenleg nem ismerjük sem a megjelenési dátumát, sem az árát, vagy hogy milyen erős vas duruzsol a retró dobozban. Azt azonban már tudjuk, hogy PC alapokon fog működni, akárcsak a PS4 vagy az Xbox One. Ám hogy a Nintendo SwitchXbox One X skálán pontosan hol fog elhelyezkedni az Ataribox, arról egyelőre sejtéseink sincsenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr3312670265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2017.07.18. 09:28:17

Pac Man kazetta még megvan...

Fue · http://www.english-hungarian.com 2017.07.18. 10:02:09

Ha a régi kazettákat viszi, akkor instant get. Van itt vagy 50 db, de a régi Atarit már sehogy nem tudom behozni az új TV-n.

2017.07.18. 10:26:18

tehát van már egy doboz alak

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása