Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Achtung, achtung! Újabb novellapályázatok!
Tudjuk mire pályázol idén nyáron!

Bár már elég kevés idő van, de még mindig meg lehet célozni az Avana Egyesület pályázatát július 25-ig. Emellett a The Black Aether is újabb novellapályázatot hirdet, melynek legjobb írása a Galaktika novemberi számában fog megjelenni!

Az Avana Egyesület Zsoldos Péter halálának huszadik évfordulója alkalmából „Áltudományos mítoszteremtők” címmel hirdetett novellapályázatot, melyre olyan műveket várnak, „melyek témájukban újszerű körülmények között vizsgálják az emberi reakciókat és központi kérdésként a valódi tudományos munkásság hígulásával megjelenő „áltudományos mítoszteremtőkkel” foglalkoznak. (A fogalom Zsoldos Péter saját, irodalomra vonatkozó értelmezése volt, de jelen pályázatban szabadon értelmezhető).” A legjobb művek az Avana Egyesület Zsoldos Péter emléke előtt tisztelgő, jubileumi antológiájában jelennek meg. A beküldési határidő 2017. július 25.!

A júniusi Round-Robin novellapályázat után sem pihennek a The Black Aethernél, ugyanis újabb felhívással inspirálják a lovecrafti örökséget magukénak érző, kezdő és tapasztalt szerzőket egyaránt: „Olyan pályaműveket várunk, amik követik H. P. Lovecraft a kozmikus horrorról írt gondolatait, amik követik a rémtörténetek írt és íratlan szabályait. […] Ebben a pályázatban nem a modern horror követőit keressük, visszamegyünk a forrásig és a rettenet irodalmának legnagyobb mestereit keltjük életre. H. P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Artur Machen, Ambrose Bierce, Robert W. Chambers, Clark Ashton Smith, M. R. James, Algernon Blackwood… az ő szellemüket kívánjuk megszólítani.” A Lovecraft-közösség a pályázat során a Galaktikával működik közre, és a nyertes pályaművet a magazin novemberi számában találhatjátok majd meg. A leadási határidő: 2017. szeptember 15. 23:59 óra

Azoknak, akiknek érdeklődését felkeltette ez, a horror műfajának forrását megidéző pályázat, figyelmébe ajánlanám a Lovecraft elődeinek, többek közt Ambrose Bierce és Robert W. Chambers munkásságát bemutató, Carcosa árnyai című antológiát, amelyről írt kritikánkat itt el tudjátok olvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr7112658125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása