Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Hivatalos: az Atari visszatér a konzolpiacra
Már csak rajtad a sor, SEGA!

Gyakorlatilag a semmiből bukkant fel bő egy hete az ataribox.com weboldal, ahol is egy titokzatos Atari konzolról készült ízelítő videó fogadta a látogatókat. Sokan rögtön kétkedve fogadták a dolgot, és ügyes átverésnek gondolták az egészet, míg mások egyszerűen csak egy újabb Atari Flashback készülékre gyanakodtak a Nintendo Classic Mini sikerére alapozva.

Nemrégiben azonban a GamesBeatnek sikerült egy exkluzív interjút készítenie Fred Chesnais-vel, az Atari vezérigazgatójával, aki megerősítette az eddigi pletykákat:

Visszatértünk a hardver bizniszbe.

Egyelőre azonban még nem nagyon árult el részleteket a készülő konzolról, azt azonban megjegyezte, hogy PC technológiára épül. Az Atari jelenleg még dolgozik a dizájnon, továbbá valamikor a későbbiek során fogják hivatalosan is bejelenteni az új konzolt.

De vajon mit jelent mindez? Tényleg szorult annyi bátorság az Atariba, hogy beszálljon a Sony és a Microsoft kiélezett párharcába? Mi mindenesetre érdeklődve várjuk a Pong vagy a Space Invaders felújított, 4K-s változatait (de akkor az legyen is valódi 4K, ne csak annak hazudott…). Az pedig a sors különös fintora lenne, ha mondjuk az új Atari készülék rögvest el is bitorolná a világ valaha volt legerősebb konzolja címet…

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr8212601271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSM csizo 2017.06.17. 17:32:05

Halott ügy. Kb., mint a Nokia3210.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása