Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

E3 2017 | Sony konferencia összefoglaló
Látványos előzetesekben ezúttal sem volt hiány.

A Sony tavaly nem hogy vitte az E3-at, de megalázó, vérbő, gyilkos csapást mért a konkurenciára. Idén ugyan talán nem robbantottak akkorát, úgy tűnt kicsit biztonsági játékot játszottak, de eddig így is magasan viszik a show-t, ha azt nézzük, ki hány igazán lenyűgöző címet pakolt le az asztalra, még ha a Sonytól megszokotthoz képest idén kicsit kevesebb is volt a nagy meglepetés…

No, de azért idén sem adták nagyon alább, élő zenével támogatva meg az estét, ezúttal az új Uncharted, a The Lost Legacy lélegzetelállító képsoraival rúgták be a show motorját.

A Horizon Zero Dawn rajongói is megkapták a magukét, a Frozen Wilds kiegészítő képében. Okés, nem teljesen új cím, de egy nem várt és üdítő bejelentés. A trailer pedig magáért beszél, nem is vártunk volna ennél kevesebbet az amúgy is kitűnő anyajáték folytatásától.

A Gran Turismo Sport már őrületes nagy hájpban tocsog jó ideje, most végre megtudhattuk azt is, hogy még idén a kezünk közé foghatjuk az ősöreg sorozat legújabb csodáját. A videó még talán azok szívét is meg-meg tudja dobogtatni, akik nem rajonganak feltétlenül az autós játékokért.

A sokak által talán legjobban várt cím mindenképpen a Days Gone volt, ami rothadó hústengerként hömpölygő zombik mellett most végre igazi, értékes gameplayt és egy kis történetet is villantott magából. A The Last of Us és a Sons of Anarchy zabigyereke nem fest rosszul de azért mi még óvatosan fogalmazunk, és szűkmarkúan bánunk a felmagasztaló jelzőkkel…

Kétségtelen, hogy az egyik legnagyobb meglepetés a Monster Hunter World, ami végre az igazi nagykonzolokra is átdobbantja húsos, karmos lábát. A létező legjobb szörnyvadász széria szebb, mint valaha, nagyobb, mint valaha, és tartalmasabbnak tűnik, mint bármikor korábban volt. Nem is mondunk többet, beszéljen helyettünk a lélegzetelállító videó:

A másik legnagyobb meglepetés talán a Shadow of the Colossus remastered verziójának bejelentése volt. A PS2-es éra egyik legnagyobb klasszikusának ráncfelvarrott verziója úgy kellett ennek a konzolgenerációnak, mint egy életmentő falat kenyér. Nézzétek, hallgassátok, örvendjetek…

A Marvel vs.Capcom: Infinite új sztori trailert kapott, ami nem igazán tudott levenni minket a lábunkról, bár tény, hogy egy laza, könnyű szombat esti mókának ígérkezik, de egyrészt elhomályosítja a nemrég megjelent (és remekbe szabott) Injustice 2, másrészt ez most kicsit ergyának tűnt a bivalyerős felhozatal sodrában. Azért csekkoljátok a bemutatót:

A God of War már a tavalyi E3 alkalmával is pont úgy tarolta le a mezőnyt, ahogy Kratos a könnyű szajhákat a spártai bordélyban, így a Sonynak nem kellett volna semmi eget rengetőt mutatnia ahhoz, hogy megpiszkálva kicsit a tüzet, éberen tartsa az izzó hájptengert. Nos, döntsétek el Ti, mennyire lett erős a bemutató, nekünk mindenesetre a legvadabb vágyainkat is könnyen sikerült felülmúlnia.

Végül a tavalyi látványos, de igazából semmitmondó trailer után (ami éppen arra volt jó, hogy többet és még többet akarjunk megtudni róla…) a Marvel’s Spider-Man végleg megadta a kegyelemdöfést a Sony ellenlábasainak. Előre programozott, scriptelt jelenetek helyett igazi gameplayt láthattunk, az pedig többet mutatott, mint vártuk volna tőle. Izgalmas, gyors és sokrétű gameplay, hatalmas világ, szabadság és humor, minden, amit egy póki játéktól csak elvárhatunk. Taps-taps Sony, ezt szépen megjátszottad, pont így kell kőkemény, fültől-fülig vigyorgós utolsó benyomást hagyni az emberben.

Varga Bálint Bánk

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr5712591735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása