Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Így találkozik a Lego és az asztali szerepjátékok világa
Egy ígéretes Lego Ideas projekt, amely segítségével még kockább dolog lehet a szerepjáték.

dungeon_master_lego_hero.png

A Lego Ideas nevű közösségi platformnak számos kiváló Lego-készletet köszönhetünk, és nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben is kiváló ötletek valósulhatnak itt meg. Ilyen Ymarilego Dungeon Master nevű szettje is, amely épp a napokban érte el 10 ezer támogatót, aminek köszönhetően hamarosan a Lego döntnökei tüzetesebben is megvizsgálják a tervezetet, hogy kiderüljön, hivatalos készlet válhat-e belőle.

A Dungeon Master tulajdonképpen nem más, mint egy legóból épített moduláris játéktábla, amely fantasy témájú asztali szerepjátékos kalandokhoz nyújthat terepet. Az inspiráció egyértelműen a Dungeons & Dragons szerepjáték volt, maga Dungeon Master elnevezés (magyar nyelvterületen mesélő, kalandmester, KM) is erre utal. Bár a magyar szerepjátékos hagyományban nem túl jellemző, a különböző terepasztalok gyakori kiegészítői a különböző szerepjátékos kampányoknak, használatuk pedig tényleg sokat dobhat a hangulaton. 

Az ötlet egészen zseniális, és kifejezetten örömteli lehet azon kalandozók számára, akik nem riadnak vissza attól, hogy szerepjátékos estjeiket egy kis legózással is súlyosbítsák. Fontos azonban megjegyezni, hogy a 10 ezer támogató önmagában még nem elegendő ahhoz, hogy a készlet ténylegesen megvalósuljon, az áment a Lego szakijainak kell majd kimondani idén májusban. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr8512292691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása