Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

2017 is erős év lesz a magyar társasjátékos megjelenések szempontjából (exkluzív!)
A Reflexshop 14 izgalmas címmel súlyosbítja játékestjeinket az elkövetkezendő néhány hónapban.

reflexshop_hero.png

Már a tavalyi évben sem győztünk örülni a jobbnál jobb magyar nyelvű társasjátékos megjelenéseknek és kiadásoknak. Gondoljunk csak a Fedőnevekre vagy a Korokon átra, de említhetnénk az Istanbult vagy a Stone Age-et is. Ha ezekhez a címekhez még hozzávesszük a magyar vonatkozású közösségi finanszírozási projekteket is, akkor igencsak combos listát állíthatunk össze, ám úgy tűnik, idén sem lesz okunk panaszra.

Nem is olyan régen írtunk róla, hogy a Reflexshop hamarosan elhozza a magyar közönség számára is a Terraforming Mars című a játékot, amelyben a vörös bolygó meghódítása lesz a fő feladatunk, ami már önmagában is izmos belépő a komolyabb társasjátékok világába, ám a kiadó egyéb, nem kevésbé király címekkel is meg fogja örvendeztetni a magyar gémertársadalmat. Mi pedig duplán mosolygunk, hiszen abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy elsőként nálunk olvashattok a Reflexshop 2017-es kiadványairól. Akkor kezdjük is!

IELLO

Az EladLak!-ot is elkövető Iello kiadó játékai közül mindjárt 7 cím is érkezik az elkövetkezendő hetekben-hónapokban. A zsírúj játékok mellett egy visszatérőt is köszönthetünk a Tokió királya képében, amelynek a 2016-os, felturbózott dizájnnal ellátott kiadásának örülhetünk. Richard Garfield játéka azonban csak kezdet, ugyanis érkezik a Big Book of Madness (A Téboly Nagykönyve), az Around the World in 80 days (80 nap alatt a Föld körül), a Sea of Clouds (Felhők tengere), a csodálatosan gyönyörű Kanagawa, a Schotten Totten és a Niet! (Nyet!). A Schotten Tottenről egyébként egy rövidebb kis ajánlót írtunk is az egyik karácsonyi ajánlókban, a Kanagawát pedig nem győztük imádni a Társasjátékok Ünnepén, de kiemelt figyelmet érdemel a 80 nap alatt a Föld körül és a Téboly Nagykönyve is. A Iello társasjátékos kiadványai megvalósítási szempontból is etalonnak számítanak ebben a hobbiban, ezért különösen izgatottan várjuk ezeket a címeket. 

A magyar kiadások látványtervei

EGGERTSPIELE és BLACKROCK GAMES

Az Eggertspiele kiadótól világpremierrel egy időben érkezik a Frogriders (Békaharcosok) című absztrakt stratégiai játék, amely sajátos vizualitása mellett érdekes izgalmas játékmechanikai megoldásokkal és szerteágazó stratégiai lehetőségekkel operál.

A Blackrock Games-től a Dino Twist című 2-6 fő számára ajánlott családi társasjáték elsősorban a fiatalabb korosztály számára rejteget izgalmat, ugyanakkor magas újrajátszhatóság és viszonylagos stratégiai sokszínűség jellemzi, így kiváló lehet azok számára, akik szeretnék bevezetni a kisebbeket is a társasjátékos hobbiba.

 

COCKTAIL GAMES 

A Hanabit is tető alá hozó Versailles-i Cocktail Games-től két játékot hoz a Reflexshop: A Tokyo Train egy halálosan egyszerű partijáték 2-8 fő részére, míg a Tropico egy elsősorban kisebbeknek szánt memóriajáték szintén 2-8 játékos részére. Utóbbi egyébként szintén világpremierrel egy időben érkezik a magyar boltokba. 

LUDICUS

A Ludicustól egy igazi különlegesség, a Hanamikoji című kétszemélyes taktikai játék érkezik, amelyben a távoli Japánt idézhetjük meg a konyhaasztalon, hogy gyönyörű gésák kegyeiért küzdjünk. Az elképesztően szép grafika, a pörgős játékmenet és az igazi japán hangulat az év egyik legizgalmasabb megjelenését ígéri.

hanamikoji_hu_reflexshop.jpg

FRYXGAMES és GEN42 

Néhány hete ugye már tudjuk, hogy érkezik a Terraforming Mars magyar változata, amely a A Mars terraformálása címet fogja viselni, de érkezik a kultikus Hive is, amelyben ugyan nem egy mai darab, de egy rakás díjat zsebelt be az évek során, letisztult játékmenete és esztétikus megvalósítása pedig nem csak a bogarasok számára tartogat izgalmakat.

Ez lenne tehát a Reflexshop társasjátékos menüjének első oldala, ám a kiadó tartogat még különböző kiegészítőket is erre az évre, valamit további megjelenéseket 2017 második felében, így mindenképp érdemes lesz figyelni a fejleményeket. Mi tuti beszámolunk mindenről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr2212264356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glezmen 2017.02.16. 09:15:14

a Hive-val annyi a bajom, amellett hogy nagyon tetszik az otlet hogy folyton dontetlen lesz a vege :-/

Lacxox 2017.02.16. 11:11:04

@glezmen: Ezen a kiegészítők sokat segítenek.

Lacxox 2017.02.16. 11:11:52

Minden magyarításnak örülök. Csak azt remélem, hogy adnak is a pontos és szabatos játékszabály-magyarításokra.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása