Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Így lehet Portalt játszani a való világban
De hol van a torta?

portal-hololens.jpg

Kenny Wang, egy kanadai játékfejlesztő srác nemrégiben egy rendkívül kreatív alkalmazást talált ki és fejlesztett le a Microsoft HoloLens nevű kiterjesztett valóság szemüvegéhez. A zseniális demóban lehetőség nyílik a Portal játékokból ismert mechanikát a valóságban is kipróbálni. Az alábbi videóban láthatjuk, amint a portál fegyver segítségével kék és narancs színű lyukakat lehet lőni a falba, amik így speciális átjáróként szolgálnak a térben:

Sajnos azonban a HoloLens ára jelenleg az egekben van: legkevesebb 3000 dollárba kerül egy ilyen masina, amit egyébként sem kiskereskedelmi forgalomba szántak. Mindenesetre jó látni, hogy hová fejlődik a technológia, s egy szép napon talán mi magunk is kipróbálhatjuk a virtuális valóság és a való világ ötvözéséből adódó vadiúj játékélményt, amibe a Pokémon Go által tavaly nyáron már-már belekóstolhattunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr8912240192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása