Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Képregény készül Gary Gygax életéről
A Dungeons & Dragons atyjának történetét már idén májusban kézbe vehetjük.

gary_gygax.jpg

Bárhogy is vélekedünk a Dungeons & Dragonsról vagy éppen az asztali szerepjátékokról, az egészen biztos, hogy Gary Gygax 1974-es játéka egy igazi lavinát indított be a játékos világában. A D&D keletkezésének története önmagában is elképesztően izgalmas téma, de magának a szerzőnek, Gygaxnek is különös élete volt, amelyről eddig méltatlanul kevés mű született - hirtelen csak a tavaly megjelent Empire of Imagination című életrajzi könyv jut eszembe. 

Szerencsére változik a helyzet, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen május 9-én egy 144 oldalas képregény formájában tekinthetünk be a mester életének fontosabb pillanataiba, köztük természetesen a Dungeons & Dragons születésének körülményeibe. A Rise of the Dungeon Master címet viselő kiadványt David Kushner újságíró írta, akit a gamer társadalom leginkább a Masters of Doom című könyvéről ismerheti, amely a kultikus id Software, azon belül is John Carmack és John Romero történetét mutatja be. Kushner egyébként az utolsók között találkozhatott a mesterrel sajnálatos halála előtt, tapasztalatairól pedig írt is egy nagyszerű cikket a Wired magazin számára, amely máig az egyik legjobb újságírói anyag Gygax életéről és persze a Dungeons & Dragons keletkezéséről, értő kezekben volt tehát a toll klaviatúra. 

Magáról a képregényről eddig nagyon keveset tudni, de szerencsére Koren Shadmi, a kiadvány illusztrátora a Twitteren serénykedett, és meg is osztott néhány vázlatot: 

A képregény borítója pedig így fest: 

gygax.jpg

Akár szeretjük, akár utáljuk, egy ilyen kiadványt M.A.G.U.S.-fronton is el tudnánk viselni...

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr6212131387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása