Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Bemutatkozott az új Super Mario, és a Zelda is kapott egy fenomenális előzetest
Hogy csak néhány címet említsünk.

mario-odyssey.jpg

Magyar idő szerint ma kora hajnalban, élő prezentációban mutatták be a Nintendo Switch eddig még fel nem fedett részleteit. Hamarosan mi is jelentkezünk egy részletes összefoglalóval, ám addig is gyorsan összegyűjtöttük a leglényegesebb információkat:

Megjelenés

A Nintendo Switch március 3-án fog megjelenni világszerte, azaz kevesebb mint két hónap múlva már kezünkbe is vehetjük az új csodakonzolt. A csomag, amelyben az alap konzol és a hozzá tartozó kiegészítők kapnak helyet (a Pro Controller kivételével) 330 euróba fog kerülni, ami úgy kb. 100 ezer forintos árat sejtet.

nintendo-switch.jpg

Funkciók

A Nintendo Switch-be igyekeztek minden eddigi létező feature-t belepréselni a kiotói mérnökök: a kapacitív (több ujjas) érintőkijelzővel rendelkező tablet-kontroller két oldalán szerepelnek a levehető Joy-Con mini-kontrollerek, amelyek önmagukban is teljes értékű kontrollerekként szolgálnak, ha leválasztva és elfordítva a kezünkbe vesszük őket. Sőt, a mozgásérzékeléshez szükséges gyorsulásmérőt és giroszkópot is tartalmaznak ezek az apró kontrollerek, és az amiibók felismeréséhez szükséges NFC-olvasó is itt kapott helyet. Ezeken felül még egy plusz, eddig nem említett újdonsággal is rendelkeznek: egy úgynevezett HD rumble funkció segítségével olyan finom mozgásokat is érzékelhetünk, mint a jégkockák pattogása, vagy például ahogy vizet öntenek egy pohárba. Hogy ezt pontosan hogyan is kell elképzelni, azt majd vélhetően élő bemutatókon lehet majd személyesen is megtapasztalni.

Super Mario Odyssey

Íme elérkeztünk Mario legújabb eposzához, amely a Super Mario Odyssey címet kapta. Ebben az új játékban a brooklyni vízvezeték-szerelő ismét szembesül majd a nagyvárosi élet viszontagságaival, még ha csak egy pálya erejéig is a sok közül. A látványban és akcióban gazdag 3D-s, open world-szerű játékról természetesen kaptunk egy impozáns előzetest is:

Marióval idén karácsonykor játszatunk majd, ám a pontos dátum egyelőre még nem ismert.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Természetesen nem maradhatott ki a várva-várt Zelda játék bemutatója sem, ami az új Nintendo Switch-en az eddigieknél is páratlanabb látványt nyújt majd. Annak rendje és módja szerint kaptunk egy zsírúj előzetest is, amitől garantáltan leesik valamennyi rajongó álla:

Jó hír, hogy az előzetes pletykákkal ellentétben nem kell hónapokat várni a játékra egy újabb csúszás miatt, sőt, már az első napon, azaz március 3-án elérhető lesz a Nintendo új konzolján (ahogy Wii U-n is).

További játékok

A fenti két cím mellett további népszerű játékok is érkeznek majd a Switch-re, elsősorban Nintendo-exkluzív, illetőleg egyéb japán játékok. Néhány fontosabb ezek közül:

  • Splatoon 2
  • Mario Kart 8 Deluxe
  • Fire Emblem Warriors
  • Xenoblade Chronicles 2
  • Minecraft
  • Sonic
  • FIFA
  • Skyrim

És még jó néhány egyéb játék. Sajnos a listán egyelőre kevés szerepel a nagyobb kiadók AAA címei közül, de remélhetőleg ebben sokat fog javulni a Nintendo soron következő konzolja.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr3212122131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ARTURUS 2017.01.13. 09:56:20

Hát ha ez a nintendo éve lesz nem ugyanazt a konferenciát néztük....

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása