Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Barcraftoztunk | kocsmatúra
Barcraftoztunk | kocsmatúra
Megnéztük Magyarország legmenőbb geek bárját.

image

Tavaly ilyenkor talán még nem mertem volna leírni, de tele vagyunk jobbnál jobb geek helyekkel, ahol amellett, hogy különöbző nemes nedűkkel olthatjuk szomjunkat, még játékos hobbijainknak és szenvedélyeinknek is hódolhatunk. A Board Game Café -ban és a HammerTime Cafe-ban  tett kirándulásunk után most a Barcraft 2 esport bárt vettük célba.

Minden a Krakennel kezdődött

Vagyis a sörrel. Méghozzá literes korsóban, de ne szaladjunk ennyire előre. A MyTV ...

Nintendo NX-re jöhet a Beyond Good & Evil folytatása
Nintendo NX-re jöhet a Beyond Good & Evil folytatása
Egy újabb kultikus játék reménytelenül várt folytatása kerülhet ki a süllyesztőből.

image

A Beyond Good & Evil azon különös sorsú játékok közé tartozik, amik bár igen elismertek és népszerűek voltak a kritikusok és a játékosok körében egyaránt, az eladásokat tekintve azonban valamilyen oknál fogva mégsem voltak sikeresek. Hosszú évek óta kavarognak különféle pletykák, találgatások és híresztelések a kultikus játék hánytatott sorsú folytatását illetően, ám a legújabb fejlemények szerint vélhetően már nem kell sokáig várnunk a ...

Kerak - a kreatív sakk
Kerak - a kreatív sakk
Milyen lenne a sakk, ha te döntenéd el, miként pakolod fel a bábukat? És ha az egymás mellett lévő bábuk tápolnák is egymást? A Kerak erre próbál választ adni.

Ígéret

Engem személy szerint le lehet venni a lábamról, ha valaki letisztult, a szerencsefaktort teljesen nélkülöző stratégiai játékot ajánl, főleg ha az kissé kötetlenebb, mint a sakk – ezért is akadt meg már elsőre a szemem a Kerakon . A játék készítői – egy amerikai testvérpár – azt ígérik, hogy egy olyan játékot kapunk, ami maximum egy óra alatt lejátszható, végtelen féle kombinációs lehetőség rejlik benne, és a felek csakis a ...

Itt a Star Wars: Az ébredő Erő Blu-Ray kedvcsinálója
Itt a Star Wars: Az ébredő Erő Blu-Ray kedvcsinálója
Kihagyott jelenetek, werkfilm és egyéb nyalánkságok a Blu-Ray változaton.

2015 legjobban várt filmje, a Star Wars: Az ébredő Erő  hamarosan megkapja a házimozis kiadását, amit természetesen rengeteg extra tartalommal pakolnak meg.

A korábbi Star Wars-filmek otthoni verzióihoz hasonlóan most is kapunk egy érdekesnek ígérkező dokumentumfilmet a forgatásról, jó néhány kimaradt jelenetet és rengeteg extra anyagot a háttérmunkákkal kapcsolatban. A megjelenés április elején esedékes, de már most kaptunk egy jó kis kedvcsinálót:

Júniusban startol a No Man’s Sky
Júniusban startol a No Man’s Sky
Az űrben fogunk nyaralni.

image

Sok hónapos hype, hatalmas ígéretek és egyre növekvő elvárások - valahogy így gondolunk a No Man’s Skyra, éppen ezért baromira örülünk, hogy végre megjelenési dátumot kapott a formabontó űrlövölde.

A No Man’s Sky június 21-én fog landolni PC-re és PS4-re. A sima játék ára 60 dodó lesz, de a PC-seknek érkezik egy hipervagány limitált verzió is, amelyhez jár egy űrhajó-makett is és még sok egyéb jóság. Ezért 150 dodót kell majd fizetni.

image

Jó ...

Kijött a csajos Szellemirtók első előzetese
Kijött a csajos Szellemirtók első előzetese
És meglehetősen vegyes érzelmekkel fogadtuk.

A csajos Szellemirtók reboot már jó ideje készül, így időszerű volt már, hogy a kiszivárgott képek és promó fotók után végre lássunk valami mozgóképet is belőle. A pillanat eljött, itt a trailer.

A klasszikus film zenei témájának jópofa visszaköszönésén kívül gyakorlatilag egyszer sem tudtunk elmosolyodni, de ki tudja, lehet, hogy csak front van, és rosszkor, rossz helyen néztük meg. Nektek hogy tetszik?

Ian McShane kapta Szerda úr szerepét az Amerikai istenek TV-sorozatban
Ian McShane kapta Szerda úr szerepét az Amerikai istenek TV-sorozatban
Telitalálat?

Tavaly még zsenge ifjonti blog korunkban osztottuk meg azt a bombahírt, hogy TV-sorozat készül Neil Gaiman egyik legjobb regényéből, az Amerikai istenekből, és mindenki örvendezett vala.

Azt már tudtuk, hogy Árnyék szerepét Ricky Whittle kapta, most azonban az is kiderült, hogy ki játssza Szerda urat, a regény egyik legnagyobb figuráját. A szerepet Ian McShane kapta, akit többek között a Deadwood című sorozatból, a Kung Fu Pandából és a Karib-tenger ...

Trailert kapott az Iron Maiden: Legacy of the Beast
Trailert kapott az Iron Maiden: Legacy of the Beast
Csak nyáron jön a játék, de már megy a hergelés.

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy az Iron Maiden újra videojátékos vizekre merészkedik a Legacy of the Beast című akció-szerepjátékukkal , most pedig végre kaptunk egy nyúlfarknyi trailert is.

Az Iron Maiden: Legacy of the Beast a kultikus heavy metal együttes mitológiáját fogja körbejárni, főszerepben Eddie-vel, a banda kabbalafigurájával. A különböző lemezborítók képi világának a visszaköszönése mellett természetesen klasszikus Maiden-dalokra is ...

Izgő-mozgó USB-csáp nélkül nem élet az élet
Izgő-mozgó USB-csáp nélkül nem élet az élet
Semmi értelme, de legalább Cthulhu örül.

image

A ThinkGeek -en rengeteg szirszart lehet venni, de éppen ezért szeretjük. A Steampunk karóra és a Star Wars-bolygókat felsorakoztató pohárkészlet után itt egy újabb csoda, ami elsősorban a Lovecraft-fanokat célozza meg.

image

Bizony, ez egy USB-polipcsáp. Semmi értelme, 15 dodóért vesztegetik , de Cthulhu biztos odavan az ilyesmiért. MI viszont inkább kivárjuk a Pandemic: Reign of Cthulhu -t.

Worldless Adventures - amikor a DnD-sek feltalálják a WoD-ot
Worldless Adventures - amikor a DnD-sek feltalálják a WoD-ot
Hornyák Balázs gondolt egyet és csinált egy univerzális, bármilyen világhoz használható, egyszerű rendszert – legalábbis akart, ám az elképzelés a remek öltetek ellenére több sebből vérzik.

image

Általános rendszerek

Mire jó egy általános szerepjáték rendszer? Először is elég egy rendszert megtanulni ahhoz, hogy bármilyen világon játszhass. Másodszor nincsen vita házi szabályokon, sem azon, hogy bár a történetre mindenki vevő lenne, de a világ rendszerének egyes agybajait nem képes feldolgozni a játékosok egy része. Harmadrészt az ebben megalkotott karakterek minimális átalakítással szinte bármilyen settingbe felhelyezhetőek, így ha valaki szeret ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása