Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Újabb magyar siker Kickstarteren: Days of Ire: Budapest 1956
Újabb magyar siker Kickstarteren: Days of Ire: Budapest 1956
Az 1956-os forradalom egy magyar fejlesztésű társasjáték formájában tért vissza.

days_of_ire-8354.jpg

Kipróbáltuk a Days of Ire legfrissebb verzióját, amelyben 1956 eseményeit élheted újra Budapesten - akár a hősök, akár az oroszok szemszögéből. Teljes értékelés és bemutató következik.

Személyes kompetenciák

Először is szeretném leszögezni, hogy egyenesen utálom azt a korszakot, ami az első világháború és a rendszerváltás között történt. Egyszerűen nem érdekel, a magyar vonatkozása pedig végtelenül idegesít, ugyanis mindenki szeretné ...

Mel Gibson folytatja a Passiót!
Mel Gibson folytatja a Passiót!
Spoiler: Krisztus feltámad.

passion2.jpg

Mel Gibson 2004-es A Passió című filmje nagy port kavart annak idején, de a keresztre feszítés jó biznisznek bizonyult, hiszen ez lett minden idők legsikeresebb független filmje. A sors furcsa fintora, hogy átvitt értelemben a kissé kattant Gibsont is keresztre feszítették azóta, de az igazi Mad Max nem adta fel, és kisebb-nagyobb filmekben azért néha még szoktuk látni.

Ráadásul hamarosan újra rendezői székbe ül, hogy elkészítse Krisztus feltámadásának ...

X-Men: Inkább az apokalipszis | Filmkritika
X-Men: Inkább az apokalipszis | Filmkritika
Megnéztük az X-Men legújabb részét, amely a trailerek alapján akár jó is lehetett volna. Nem lett az.

x-men_1.jpg

Nagy remény, nagy pofára esés

Bevallom, bármennyire is voltak bakik Az Eljövendő Múlt Napjaiban , nekem alapvetően tetszett a film, és a Polgárháborúban is voltak kifejezetten élvezhető pillanatok, így viszonylag lelkesen ültem be a Marvel új kreálmányára, az Apokalipszisre, az X-men sorozat legújabb részére – bár tudtam, hogy nem lesz egy Deadpool . A nyitójelent aztán még jobban felkorbácsolta a lelkesedésemet: néhány díszletelemtől eltekintve szinte ...

Tollakat a kezekbe, pennákat a csápokba weird fiction írójelöltek!
Tollakat a kezekbe, pennákat a csápokba weird fiction írójelöltek!
A Micro Aether egy ingyenes ebook antológia amatőr íróknak.

nevtelen-1_2.png

A The Black Aether magazin az utóbbi idők egyik legérdekesebb underground irodalmi kezdeményezése, ami az úgynevezett „weird fiction” irányvonalat követi, azaz Howard Phillips Lovecraft és követőinek munkásságával foglalkozik és persze azokkal, akik ha amatőr szinten is, de az általuk lefektetett alapok mentén alkotnak.

A nagy testvér szárnyai alatt fejlődött ki a Micro Aether ötlete, ami szintúgy egyedülálló kezdeményezés a hazai, amatőr horror irodalom ...

Egy eszeveszett viktoriánus bosszútörténetre megy a kalapozás
Egy eszeveszett viktoriánus bosszútörténetre megy a kalapozás
A furcsa című Victorian Bareknuckle League érdemes a figyelemre, ráadásul egy kis magyar vonatkozása is van.

victorianbareknuckleleague.jpg

A Kickstarteren nemcsak kiváló videojátékok és társasjátékok születnek, hanem például képregények is. Épp néhány napja közöltük kritikánkat a The Spider King ről, amely szintén a legnagyobb közösségi finanszírozási oldalon kezdte az életét, de rengeteg egyéb izgalmas képregényes projektet lehetne említeni. 

Épp ilyen a meglehetősen sajátos című Victorian Bareknuckle League is. Érdekesség, hogy a képregény írója, Carl Jackson Magyarországon ...

Elon Musk kedvenc játékai
Elon Musk kedvenc játékai
Az igazi Vasember sem veti meg a videojátékokat!

elon_musk_iron_man.jpg

Elon Musk a technológia császára, aki többek között PayPal alapítójaként, a Tesla és a SpaceX tulajdonosként és más sci-fibe illő találmányairól ismert. Több tweetjében és interjújában lelkesedett különböző videojátékokért. Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy a történettel rendelkező lövöldözős, a sci-fi és a stratégiai játékokat szereti.

Nézzük is meg pontosan, hogy miket!

A napokban a fenékbotrányt kirobbantó Overwatchot ...

Ezzel a 7 kilós LEGO kalapáccsal már lehet csatázni
Ezzel a 7 kilós LEGO kalapáccsal már lehet csatázni
Az Overwatch is megihlette a LEGO-építészeket.

overwatchrockethammer.jpg

A kreatív LEGO-építészek szerencsére nem alszanak, szinte minden napra jut valami elképesztő alkotás , ami érdemes a figyelemre. 

Most, hogy a videojátékos világ kisebbfajta Overwatch-lázban ég , folyamatosan jönnek a kreatív rajongói alkotások is, ráadásul úgy tűnik, a játék a LEGO-fanatikusok szívét is megérintette. 

Nemrég a ZaziNombies LEGO Creations Reinhardt elképesztően menő kalapácsát kockásította, aminek az eredménye egy majdnem 7 kilós, ...

Hamarosan újra elkenhetjük Superman száját
Hamarosan újra elkenhetjük Superman száját
Itt az Injustice 2 előzetese.

gallerycomics_1900x900_20140625_injust_v2-cv_53726d840b0a80_72391230.jpg

Bár a mozikban jelenleg nem muzsikálnak szépen a DC-hősöket felvonultató filmek , videojátékos fronton viszonylag stabilan teljesítenek Batmanék.

Már jó néhány napja szivárog minden, ami szivároghat az Injustice 2-vel kapcsolatban, így teljesen ésszerű volt, hogy a Warner végül hivatalosan is bejelentette a DC-szuperhősöket felvonultató bunyós játék következő felvonását. 

Érkezett is egy előzetes, amelyben súlyos pofonokkal, fura páncélokkal és ...

Egy éve száguldunk a D&S fedélzetén
Egy éve száguldunk a D&S fedélzetén
És nem fékezünk senki kedvéért.

ds1evheader.png

Pontosan egy évvel ezelőtt írtam azt a köszöntőt, amellyel egyben be is pöccintettük a Dice & Sorcery blogot. Akkor még a Tumblr felületén, egy maroknyi íróval szállítottuk a híreket és a cikkeket a geekoszféra világából, és sejtelmünk sem volt róla, hogy 366 nap alatt mekkorát fordulhat a világ egy blog életében.

Mert bizony rengeteg dolog történt velünk, ráadásul csupa jó élménnyel gazdagodtunk, és mondhatjuk, soha nem álltunk ilyen jól, mint ...

Ezeket a saját építésű LEGO Star Wars: Az ébredő Erő szetteket keresed
Ezeket a saját építésű LEGO Star Wars: Az ébredő Erő szetteket keresed
Elképesztő részletességű építmények a messzi-messzi galaxisból.

3f4a2286_1.jpg

Bár a Star Wars és a LEGO találkozása már sok-sok éve megtörtént, vannak olyan fanatikus LEGO-építészek is, akik a hivatalos készletek helyett inkább saját tehetségükre és tapasztalatukra hagyatkozva alkotják meg a messzi-messzi galaxis járgányait.

Robert Lundmark is egy ilyen zseni, akinek legutóbbi Star Wars: Az ébredő Erő építményei konkrétan köröket vernek a hivatalos készletekre. Elképesztően részletes és méreteiben is tekintélyt parancsoló ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása