Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Megvan, melyik gonosz NEM fog szerepelni a Zsivány egyesben
Megvan, melyik gonosz NEM fog szerepelni a Zsivány egyesben
Lehet, hogy sokan csalódottak lesznek.

rogueonecover.jpg

Decemberben jön a Zsivány egyes: Egy Star Wars történet, amelynek magyar nyelvű előzetese éppen tegnap futott be . Egyelőre még keveset tudunk a filmről, de szerencsére szép lassan azért cseperegnek az információmorzsák.

A minap Pablo Hidalgo, a Lucasfilm Story Group vezetője Twitteren osztott meg egy érdekes információt: 

Így gurul a 120 oldalú dobótest
Így gurul a 120 oldalú dobótest
Ezekkel ölni is lehet.

d120.png

A The Dice Lab jóvoltából immár 120 oldalú dobókockákkal dobótestekkel is borzolhatjuk a szerepjátékosok kedélyeit.

Bár elsősorban inkább egy poénról van szó, mégis érdemes megjegyezni, hogy komoly munka eredménye ez a cseppet sem szokványos dobótest, amelynek geometriájáról, egyensúlyozásáról az alábbi videóban számol be a játékszer tervezője:

Alicia Vikander lesz az új Lara Croft
Alicia Vikander lesz az új Lara Croft
A Dán lány Oscar-díjas színésznője lett a befutó.

aliciavikander.jpg

Úgy tűnik, Daisy Ridley egyelőre marad a messzi-messzi galaxisban , hiszen Lara Croft szerepét elhappolta előle Hollywood új üdvöskéje, a svéd származású Alicia Vikander. A színésznő a Dán lányban nyújtott alakításáért éppen idén kapott Oscar-díjat, de igen meleg fogadtatásban részesült a tavalyi Ex Machina című filmje is.

Egyelőre még annyit lehet tudni, hogy a rendezői székbe a norvég Roar Uthaug fog ülni.

LEGO készletként térhet vissza Johnny Öt
LEGO készletként térhet vissza Johnny Öt
Egy gyerekkori álom válhat valóra.

jhonnyot.jpg

A Rövidzárlat című kultfilm és folytatása sokunk számára volt meghatározó élmény a dicső múltban. Nem volt olyan gyerek, aki ne szeretett volna magának egy Johnny Öthöz (vagy a későbbi szinkron szerint Ötös Johnnyhoz) hasonló robotpajtást, ám erre sajnos egészen mostanáig kellett várni, ugyanis úgy néz ki, LEGO készlet formájában tér vissza a 80-as évek WALL·E -ja.

johnny5.jpg

Természetesen egy LEGO Ideas projektről van szó. A modellt  PepaQuin  lőtte fel ...

Fedőnevek | társasjáték-kritika
Fedőnevek | társasjáték-kritika
Minden szó gyanús.

fedonevek_hero.png

Kódfejtés, izgalom, leleplezés, megtévesztés, pókerarc, Tom Ford öltöny, modern fegyverek, cicababák, Lamborghini. Az utóbbiak ugyan nem, de az élmény egy csapásra a tiéd lehet: itt a Fedőnevek, a világ legtitkosabb és legjobb partijátéka.

Hölgyeim és uraim, úgy tűnik, megtaláltuk a konyhában végződő házibulik abszolút ellenszerét. Sikeresen likvidáltuk az unalmat, és új értelmet adtunk a party játék kifejezésnek. Kifejlesztettük a tökéletes ...

Kijött a Zsivány egyes szinkronos előzetese
Kijött a Zsivány egyes szinkronos előzetese
Még mindig nagyon tetszetős.

rogueone.png

Idén is folytatódik a Star Wars-láz, de mi ezt egyáltalán nem bánjuk. Néhány hete már felrobbant az internet, amikor kijött az első Star Wars antológiafilm, a  Zsivány Egyes előzetese , ma pedig végre megérkezett a magyar szinkronos változat is, amit alább tekinthettek meg:

Csak ismételni tudjuk önmagunkat: nehéz lesz kivárni a decembert, de ne csüggedjetek, hiszen az elkövetkezendő néhány hónapban még rengeteg izgalmas infómorzsáról fogunk beszámolni. ...

Egy művész VHS-borítókat készít modern filmekhez
Egy művész VHS-borítókat készít modern filmekhez
A nosztalgiapornó továbbra is hódít.

vhs.png

A dicső 90-es évek egyik legikonikusabb tárgya a VHS-kazetta. Bár maga a technológia meglehetősen silány minőséget képviselt, mégis meghatározta a korszak filmes és házimozis kultúráját, így joggal lágyul el a szívünk, amikor egy-egy nagytakarításkor előkerülnek régi kedvenc videokazettáink.

Bár manapság a DVD, a Blu-Ray és a különböző streaming szolgáltatások uralják a piacot (az illegális letöltésekről inkább ne beszéljünk), vannak, akik nem ...

Megszületett a D&D és a Magic közös gyermeke
Megszületett a D&D és a Magic közös gyermeke
Kis félrelépés vagy családalapítás?

magic3.png

Mit kapsz, ha összerakod a Magic-et és a D&D-t?  Most te is megtudhatod, hiszen a Magic: The Gathering, és a Dungeon & Dragons most összeállt egy közös projekt erejéig – és csak tőlünk függ, hogy lesz-e folytatás.

Két óriás

A világ talán két legnagyobb fantasyvel foglakozó brandje a Dungeon & Dragons , és a Magic: The Gathering . Egyik a szerepjátékok (RPG) piacán vezető, míg a másik a gyűjtögetős kártyajátékok (TCG) mezőnyét uralja toronymagasan. ...

Ha eddig nem akartál magadnak LEGO csillagrombolót, akkor nézd meg ezt, és gondold át újra az álláspontod
Ha eddig nem akartál magadnak LEGO csillagrombolót, akkor nézd meg ezt, és gondold át újra az álláspontod
Zsarnok!

lego_csillagrombolo.jpg

Bár létezik hivatalos csillagromboló LEGO-készlet, ez csupán gyerekjátéknak tűnik Doomhandle saját készítésű csillagrombolója mellett, amely teljes pompájában gyakorlatilag egy teljes nappalit elfoglal.

Az elképesztő méretek mellett azonban érdemes megfigyelni a rejtett finomságokat is: ha levesszük az óriás tetejét, részletesen kidolgozott belső terekkel fogunk találkozni. Külön bravúr, hogy a modell készítője semmilyen illegális építési technikát ...

Elindult a Saltlands társasjáték Kickstarter-kampánya!
Elindult a Saltlands társasjáték Kickstarter-kampánya!
Jó szelet kívánunk nekik!

00_project_image.jpg

Korábban már beszámoltunk a magyar fejlesztésű Saltlands társasjátékról , és örömmel tudatjuk, hogy ma délben végre elindult a Kickstarter-kampány ! Nem is kezdtek gyengén a srácok, a cikk írásának pillanatában 5100 eurónál áll a kalapozás, ami mindenképp biztató előjel. A srácok egyébként minimum 38 ezer eurót szeretnének összegyűjteni, hogy a játék megvalósulhasson.

k5p00321b.jpg

Persze nem is bízták a véletlenre a srácok a dolgot: igen komoly marketinges ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása