Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

E.T., a zabálnivaló földönkívüli
E.T., a zabálnivaló földönkívüli
Megkóstolnád?

Szegény E.T.-t soha nem tudtam megkedvelni. Gyerekkoromban általában sírtam, amikor megláttam, később pedig biztosra vettem, hogy kollégái direkt hagyták a Földön, mert már elegük volt a sok tirpákságból, amit a hajón művelt. Az viszont meg sem fordult a fejemben, hogy egy kerti partin akár ő lehetne a főfogás.

A svéd Terje Östling és az Unsworn Industries viszont igen. Először 2014-ben, a svédországi Lundban az Exploring The Animal Turn  szimpóziumon ...

Jövő héten 4 klasszikus Namco videojáték érkezik a modern konzolokra
Jövő héten 4 klasszikus Namco videojáték érkezik a modern konzolokra
Pac-man, Ms. Pac-man, Galaga és Dig Dug.

Még mindig tart a retro-láz , amin jövő héten a Namco is súlyosbít egy kicsit, ugyanis négy klasszikus játékát újra elérhetővé teszi a modern masinákon. Április 20-tól olyan legendás játékokkal játszhatunk, mint a Pac-Man, a Dig Dug vagy az idén 35 éve megjelent Galaga.

A játékok PSN-en, Xbox Store-on és Steamen lesznek elérhetők. Külön érdekesség, hogy a Pac-Manbe visszacsempészték a legendás 256-os bugot is:

Az HBO-n hamarosan égni fognak a könyvek
Az HBO-n hamarosan égni fognak a könyvek
Új film készül Ray Bradbury Fahrenheit 451 című klasszikusából.

image

Úgy tűnik, minden idők egyik legzseniálisabb disztópikus regénye egy HBO-s TV-film formájában éled újjá. Ray Bradbury klasszikusát, a Fahrenheit 451-et egyébként 1966-ban már megpróbálták mozgóképre ültetni, ám a François Truffaut által rendezett mozifilm sajnos nem tudott felérni a regény zsenialitásához.

image

Éppen ezért örülünk, hogy az HBO leszerződtette Ramin Bahranit, hogy tető alá hozzon egy új, frissebb feldolgozást.

Az 1953-ban megjelent ...

Kiskutyákkal az űrbe – avagy mikortól vehető komolyan egy Kickstarter-kampány?
Kiskutyákkal az űrbe – avagy mikortól vehető komolyan egy Kickstarter-kampány?
Ha a robbanós macskák minden eddiginél nagyobb sikert hoztak a Kickstareren futó társasok történelmében, akkor logikusnak tűnhet megpróbálni a kiskutyás űrutazós verziót. Pedig nem az.

Ami működik Jupiternek…

Mit kell tenni, ha elbukik egy  Kickstarter-kampányunk ? Semmiképpen sem szabad elszontyolodni, depresszióba esni, elvonulni egy sarokba és sírni – épp ellenkezőleg. Össze kell szedni a tapasztalatokat, elemezni kell a hibákat és buktatókat, majd le kell vonnunk a következtetéseket. Ezek alapján a következő próbálkozásnál jobb esélyekkel indulunk – sőt, ha mindezek után úgy látjuk, hogy van a játékunknak realitása, akkor ...

Adakozz a nemi erőszak ellen, és szerezz RPG-könyveket!
Adakozz a nemi erőszak ellen, és szerezz RPG-könyveket!
A jótékonyság nem kifizetődő - mondják sokan, de itt az idő, hogy bebizonyítsuk az ellenkezőjét! RPG-sek és kockák előnyben.

image

Kicsit fura ötlet

Őszintén szólva nem tudom, hogy ki, miért és hogy találta ki, de az árukapcsolás egy olyan módját ajánlja fel egy segélyszervezet, amelyet kár lenne kihagynunk. A RAINN (Rape, Abuse & Incest National Networt, Amerika legnagyobb szexuális erőszak ellenes szervezete, amelyet az ország 100 legeredményesebb segélyszervezetének is választottak) olyan csomagot kínál nekünk, amelyben 127,18 dollárnyi szerepjátékos könyvet csomagoltak be, plusz a ...

A stílus maga a gamer
A stílus maga a gamer
Az öltöny, amelyben garantáltan kudarcot fog vallani minden állásinterjúd.

image

A modern vállalati kultúra sok jó és kevésbé jó leleménye mellett kitermelte a “dress code” intézményét is, amitől teljes joggal hányunk hupililát. Minden munkahelyen eljön az a bizonyos nap, amikor a szemforgató Krisztike, Gabika, András vagy Emőke félrehív, hogy engesztelő mosollyal az arcán elmondja, hogyan is kell öltözni ennél a nagyszerű vállalatnál. Bláh!

Krisztike, Gabika, András vagy Emőke azonban garantáltan szívrohamot kapna, ha a hétfő ...

Epic geek cucc: fényképalbum kockákról
Epic geek cucc: fényképalbum kockákról
Végre utat tör szubkultúránk a művészetbe, vagy valaki elvetette a sulykot? Mi lenne a véleményed, ha egy olyan fotóalbumról hallanál, amelyben csak és kizárólag dobókockák vannak?

image

Elgurult a gyógyszer… és természetes húszas lett!

Igen érdekes kezdeményezés járta körbe a világ szerep- és társasjátékos közösségének egy részét: egy fotóművész összehozott egy fényképalbumot dobókockákról, majd az így összehozott alkotásgyűjteményt Kickstarteren (a geek közösségi finanszírozás fellegvárán) igyekezett piacra dobni.  Mekkora lehúzás! - be kell vallanom ez volt az első gondolatom annak ellenére, hogy 18 éve kötődnek a ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása