Új ízelítőt kapott a jövőre érkező Twin Peaks

Balázs AttiIa 2016. szeptember 30. 21:15
Új ízelítőt kapott a jövőre érkező Twin Peaks

Angelo Badalamenti szintidallamai még mindig hátborzongatóak.

twinpeakslaurapalmer.jpg

Amikor kiderült, hogy David Lynch kultikus sorozata, a Twin Peaks 2017-ben visszatér a Showtime-nak köszönhetően, a szerkesztőségben valahogy így reagáltunk a nagyszerű hírre:

Lynch mellett az eredeti sorozat jó néhány színésze - köztük a Dale Coopert alakító Kyle Maclachlan - is visszatér, de az új sorozat zenéjét is a kattant rendező régi tettestársa, Angelo Badalamenti fogja szerezni. Lynch nemrég megosztott ízelítője is a zeneszerző és a sejtelmes dallamok körül forog, de még Laura Palmer is feltűnik a nyúlfarknyi előzetesben. Itt tessék megnézni:

Idén a Stranger Things képében már megkaptuk azt a sorozatélményt, amely jó ízléssel szállította nosztalgiát és a rejtélyt, és nagyon reméljük, hogy jövőre az új Twin Peaks is képes lesz megugrani ezt a szintet. A két sorozat egyébként sok szempontból hasonlít egymásra, és a rajongói kör is hasonló, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy valaki össze is varázsolta a két sorozat zenéjét, és nem végzett rossz munkát.  

Megosztás:
Szólj hozzá!

Megépítettük az új LEGO Star Wars Lépegetőt | 75153 AT-ST Walker bemutató

Balázs AttiIa 2016. szeptember 30. 17:35
Megépítettük az új LEGO Star Wars Lépegetőt | 75153 AT-ST Walker bemutató

A Jedi visszatér kultikus járműve a Zsivány Egyesben is visszatér.

legoatsthero.jpg

Hihetetlen, de a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet bemutatója már tényleg látótávolságon belül van. Ha az idő múlása nem is lenne annyira nyilvánvaló, elég csak marketinggépezet dübörgését hallgatni, amely napról napra egyre hangosabb.

Ahogy tavaly a Star Wars: Az ébredő Erő esetében is tapasztalhattuk, úgy a Zsivány Egyesnél is rengeteg játék, figura és hasonló nyalánkság kerül a piacra az elkövetkezendő hetekben, amelyek között most is kiemelt figyelmet érdemel a LEGO Star Wars Rogue One kollekciója. A készletek pont ma kerültek fel a boltok polcaira, ennek örömére most be is mutatjuk nektek a kollekció egyik legzsiványabb darabját, a régi ismerősnek számító AT-ST lépegetőt!

A Birodalom Visszavár

A különös kétlábú technoszörny annak idején a Jedi visszatérben tűnt fel először, egészen pontosan az endori ütközetben láthattuk csetleni-botlani.

Függetlenül attól, hogy az ewokok könnyedén kifogtak a birodalmi csúcstechnológián, a rajongók között mindig is nagy népszerűségnek örvendett a furcsa jármű, így különösen örültünk, hogy nemcsak a Zsivány Egyesben, hanem LEGO formában is visszatér a túlméretezett mechacsirke.

az ewokok nem kegyelmeztek ennek a korábbi modellnek :(

Az új AT-ST dobozában 449 építőelem lapul, amivel az új Star Wars kollekció közepes méretű készletei közé sorolhatjuk.

A modell mégis roppant elegánsra sikerült, szinte tökéletesen elkapta a filmből ismert jármű jellegzetességeit és formavilágát,

ráadásul a készlet méretarányait tekintve is nagyszerű lett. Sajnos néhány matricát is fel kell ragasztanunk építés közben, de szerencsére tényleg csak kevés darabról van szó, felhelyezésük pedig egyáltalán nem vészes.

méretarányok

Gyűjtőké az elsőbbség

Már a leleplezés idején is volt egy olyan érzésem, hogy az új LEGO AT-ST mintha elsősorban a gyűjtők és a régi rajongók felé szeretne tipegni, hiszen egy olyan közönségkedvenc járműről van szó, amely először a klasszikus filmek egyikében tűnt fel. A modell kifejezetten esztétikus is lett, amit bármelyik rajongó íróasztala vagy polca nyugodt szívvel fogad be.

Ezzel együtt egy könnyen és gyorsan megépíthető készletről beszélünk, ami a fiatalabb rajongók számára is élményszerű építéssel kecsegtet, ám a játékbeli funkciókat tekintve már sokkal visszafogottabb a helyzet.  Lehet nyitogatni a vezetői kabint, egy csavaró segítségével mozgathatjuk a jármű fejét, lövöldözhetünk és a lábak is állíthatóak valamelyest, mégis úgy érzem, hogy

alapvetően egy statikus építményről van szó, amely elsősorban nekünk, gyűjtőknek jó hír.

játékos elemek és funkciók 

2016-lego-star-wars-at-st-walker-rogue-one-set_1.jpg

Minifigurák nélkül nem élet az élet

legoatst.jpg

A lépegető mellett 3 minifigurát is rejt a készlet, amely első blikkre talán egy kicsit csekély mennyiségnek tűnik, de mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet egyik központi figurája, Baze Malbus LEGO formában jelenleg csak ebben a szettben lesz hozzáférhető. Baze-en kívül egy nem túlzottan vidám lázadó harcos és egy rendkívül baljós félmosollyal megáldott lépegető vezető kapott helyet. Mindhárom figura nagyon jól sikerült, mind a festés, mind a kiegészítők ügyesen lettek megvalósítva (kiváltképp Baze fegyvere), az viszont kétségtelen, hogy a mai napon startolt Star Wars kollekcióban vannak sokkal izgalmasabb minifigurákkal megpakolt készletek is, így

aki a figurák gyűjtésére hajt elsősorban, valószínűleg nem ez lesz a legkedvesebb szettje.

Verdikt

Az AT-ST lépegető népszerűsége abban rejlik, hogy személyisége van, a legújabb LEGO készlet pedig nagyon jól el tudta csípni ezt az egyediséget. Egy könnyű és kifejezetten élvezetes építési élményt rejt a doboz, amelynek végeredménye egy rendkívül esztétikus modell, ami inkább a rajongók szívét dobogtatja meg, de kellően játékos ahhoz, hogy a fiatalabb építészek is örömüket leljék benne. A kiváló megvalósítás mellett a készlet ára is rendkívül kedvező, így beszerzését nyugodt szívvel ajánlom minden Star Wars- és LEGO-rajongónak. Mondjuk az új LEGO Store-ban.

lego_75153_web_sec01_1488.jpg

A készlet a mai naptól kapható! 

Köszönjük a LEGO Hungária Kft.-nek, hogy támogatta a fenti cikk létrejöttét! 

Megosztás:
2 komment

Szeptember 30-án új LEGO Store nyílik a WestEnd City Centerben

Balázs AttiIa 2016. szeptember 29. 21:20
Szeptember 30-án új LEGO Store nyílik a WestEnd City Centerben

A nyitó hétvége számos izgalmas programot és játékot tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

legostore_screen_003.jpg

A fenti kép csak illusztráció

Izgalmasan kezdődik a hétvége a LEGO-rajongóknak, hiszen új bolt nyílik a WestEnd City Centerben, ráadásul bothan kémeink jelentése szerint a bevásárlóközpont egyik leglátványosabb üzlete lesz, ahol számtalan exkluzív LEGO készlet mellett LEGO kiegészítők, Pick a Brick fal és Build a Mini aktivitás várja a LEGO szerelmeseit pénteken, azaz holnap 10 órától.

A nyitás alkalmából a szervezők sok-sok LEGO Store lufival várják az érdeklődőket, a LEGO kvízjáték résztvevőire pedig LEGO ajándékok várnak. Mi tuti, hogy kinézünk! 

A harmadik bolt megnyitásáról így nyilatkozott Sipos Judit, a LEGO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója:

Az első magyarországi LEGO Store, a budapesti Árkád bevásárlóközpontban 2012-ben nyitotta meg kapuit. A koncepció regionális viszonylatban is kiemelkedően sikeres hazánkban. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint az a tény, hogy a közép-kelet európai országok közül az új üzlet megnyitásával Magyarországon érhető el a legtöbb LEGO Store, hozzájárulva ezzel még több gyermek és felnőtt LEGO élményéhez.

Mindenképp érdemes kilátogatni a nyitóhétvégén, ráadásul nemcsak a boltban lesz érdemes nézelődni, ugyanis a szervezők a szökőkút mellett is készülnek különböző LEGO programokkal.

A holnapi napon jelennek meg ráadásul az új LEGO Star Wars készletek is, úgyhogy különösen jónak ígérkezik ez a hétvége mindenkinek, aki szívesen építkezik. 

Megosztás:
Szólj hozzá!

A 3D-nyomtatás lenyomja a figuragyártókat?

Nosfi 2016. szeptember 27. 08:35
A 3D-nyomtatás lenyomja a figuragyártókat?

Egyre többen nyomtatják ki otthon a seregüket egy-egy wargame-hez ahelyett, hogy drága pénzért a gyártó termékeit vennék le a boltok polcairól.

3dnyomt1.jpg

Pénzproblémák

A két leggyakoribb indoka annak, hogy miért nem kezd bele valaki egy terepasztalos stratégiai játékba (wargame-be), az idő és a pénz. Az „időt” nem kell magyarázni, a pénz azonban megér pár sort. Ugyanis a pénz nem csak nálunk probléma, ahol az átlagbér csak jobb esetben lépi túl a hat számjegyes értéket (forintban), hanem a „gazdag nyugaton” is, ahol a négyezer forintos órabér kezdő fizetésnek számít - a McDonaldsban. Bár mostanában kijöttek az alig 20, illetve 40 ezer forintos kezdő szettek több gyártónál is, de egy épkézláb sereg összeállítása még mindig egyhavi átlagfizetésünket emészti fel alaphangon - hogy egy teljes sereg többszörös árát ne is említsük (a wargame-k típusairól és árszabásairól itt olvashatsz bővebben). Ezért teljességgel érthető, hogy sokan bár imádják az adott játék világát és hangulatát, és szívesen játszanának is, de nem fordítanak ennyi pénzt (és persze az összerakáshoz, és festéshez szükséges energiát) erre a hobbira.

3dnyomt2.jpg

Alternatív megoldások és zéró tolerancia

Ezt a problémát sokan, sokféleképpen próbálták már kiküszöbölni. A figurák másodlagos piaca igen aktív, több szászezres tételek cserélnek rajta gazdát naponta, ám ez is fél-, legfeljebb harmad árra viszi le a hobbiköltséget - ráadásul ezek legtöbbször már összerakott, nem túl szépen festett modellek. Kína erre a szegmensre is rámozdult, már ami a hamisítást illeti: rengeteg országban (legfőképp az ilyen téren szállítási okok miatt még drágább Ausztráliában) igencsak gyakoriak a „Chinacast” figurák, amik az eredeti modellek roppant szépen lemásolt (bár kissé törékenyebb) verziói - általában töredék áron. Azonban a piacot uraló legnagyobb gyártó, a Warhammer univerzumot birtokló Games Workshop zéró toleranciát hirdetett minden ellen, ami nem az ő terméke (vagy ami csak kicsit is hasonlít világai legendás teremtményeire): sem az alternatív gyártók modelljeit nem engedi használni, sem a házilag barkácsolt, vagy kínaiaknál tervezett minit nem enged be a boltjaiba (ám az árait csak növeli, mivel patrióta hozzáállása miatt a munkafolyamatokat nem engedi ki Angliából).  A nyomába növő Privateer Press (amely modelljeit előszeretettel kezdik másolni keleten, mióta a hatalmas, akár 40 ezerbe kóstálók példányok is megjelentek) szintén nem túl toleráns az alternatív megoldások bármilyen formája mellett.

3dmyomt3.jpg

Olyan, mint az igazi?

Ezen alternatívákhoz jönnek most hozzá az otthon, 3D nyomtatóval nyomtatott darabok. Chuck Tier például nemrég egy kisebb házi sereget töredék áron gyártatott le az otthoni házi nyomtatójával - igaz 40 órájába került, de az ár kevesebb mint az eredeti tizede volt, de egészen komoly D&D figurákat is láttunk már ilyen módon elkészítve. Ezen módszer kedvelőinek külön csoportjaik is vannak, ahol tapasztalatok, illetve a nyomtatandó modellek fájljai is gazdát cserélnek, ezért egyre jobb minőségű, és egyre többféle modell válik elérhetővé egy 3D nyomtató segítségével. Bár ezen nyomtatók minősége még épp azon a határon van, ahol még észrevehető a különbség az eredeti és a nyomtatott modell közt (15 mikronos pontosság és nem „vonalas” technológia kell ahhoz, hogy a különbség festés után eltűnjön), ám pár év múlva már eljut odáig a technológia, hogy ez a határ eltűnjön. Ez ellen a kisebb, indie gyártók úgy próbálnak védekezni, hogy a modelljeik 3D fájljait pénzért (az eredeti modell áránál jóval kevesebbért) elérhetővé teszik a honlapjukon, így nem éri meg őket hosszú órák során újra megalkotni. Azonban a nagy gyártók még mindig csak jogi lépésekkel riogatnak - noha ezek a lépések nem épp életképesek, ha valaki nem használja véletlenül szó szerint a „space marine”, vagy valamelyik hasonlóan jogvédett kifejezést.

Ha érdekel a 3D nyomtatás, itt is írtunk néhány érdekességet

Megosztás:
1 komment

Elkészítették a Trónok harca világának legkedveltebb társasjátékát

Balázs AttiIa 2016. szeptember 23. 15:30
Elkészítették a Trónok harca világának legkedveltebb társasjátékát

Egy angol lézergravírozó cég megvalósította G.R.R. Martin képzeletbeli játékát.

tronokharcatarsas.jpg

George R.R. Martin nem aprózta el a világépítést a Tűz és Jég dalában, így Westeros kultúrája, politikája és földrajza mellett arra is volt gondja, hogy kitalálja, milyen játékokkal ütik el az időt Tyrion Lannisterék.

A könyvekben gyakran előkerült egy bizonyos Cyvasse nevű játék, amely Martin saját bevallása szerint a sakk, a Blitzkrieg és a Stratego különös elegye. Bár a mester - a rajongók legnagyobb bánatára - nem dolgozta ki a szabályokat, sokan szívesen kipróbálnák a játékot, amire már van is lehetőség az angol Bristol Design Forge nevű lézergravírozó cégnek köszönhetően, amely egy magánmegrendelő kérésének eleget téve elkészítette a játékot. 

A csomagot nem aprózták el, a tábla mellett 66 földlapka, 46 játékos komponens és kétféle játékszabály is helyet kapott. Persze mindennek ára van, így az egyedi gyártású Cyvasse-nak is: az alkotók 99.99 fontot kérnek a játékért, ami bizony nem olcsó, de cserébe legalább baromi jól néz ki.

Nem ez az első eset, hogy egy könyvben szereplő társasjáték a valóságban is megjelenik. Nem is olyan rég a Patrick Rothfuss által írt Királygyilkos krónikája trilógiából ismert Tak című játék valósulhatott meg egy kickstarteres közösségi finanszírozási kampányban.  

 

 

Megosztás:
Szólj hozzá!

Kickstarteren a Voyager űrszondák kozmikus aranylemeze

Balázs AttiIa 2016. szeptember 23. 13:35
Kickstarteren a Voyager űrszondák kozmikus aranylemeze

Carl Sagan válogatását 40 éve lőtték ki a világűrbe.

voyager.jpeg

Akik érdeklődve követik az űrkutatással kapcsolatos fejleményeket, illetve rendelkeznek némi Discovery Channel-es alapműveltséggel, azok számára ismerős lehet Carl Sagan aranylemeze, amelyeket a Voyager-program két szondájára rögzítettek majd' 40 évvel ezelőtt.

A lemez tulajdonképpen egy szívélyes üdvözlet a Földről, amely az emberi kultúrát kívánja bemutatni azoknak a űrbéli civilizációknak, amelyek a szondákba botlanának kutatásaik során. A lemezen különböző zenék mellett (Bachtól Chuck Berry-ig terjed a skála) különböző nyelvek is találhatók, illetve képek az emberiségről és a Földünkről, de Sagan arról sem feledkezett meg, hogy útmutatót küldjön a lejátszáshoz. 

A hanganyag egy részét egyébként a NASA munkatársai tavaly fellőtték Soundcloudra is.

Üdvözlet a Földről

A Föld hangjai

A kulturális információk mellett fontos tudományos tartalmakat is rögzít a lemez, amelyek a földi biológiáról, a naprendszerünkről és bolygóinkról mesélnek, de az emberi DNS-t, anatómiát és szaporodás kérdéseit is érinti a kozmikus üdvözlet.

A Voyager-program 40. évfordulóját kihasználva az Ozma Records leporolta az aranylemezt, hogy ezúttal az űr helyett a Kickstarterre lőjék fel az emberiség üzenetét, és úgy tűnik, ez nagyon jó üzletnek bizonyult, hiszen a kampány alig néhány nap alatt több mint 360 ezer dollárnál tart és még 27 napig várja minden civilizáció egyedét, amely rendelkezik Kickstarter-fiókkal és bankkártyával. 

A kickstarteres változat természetesen ízléses csomagolásban és mindenféle extra tartalommal megpakolva várja a támogatókat. A csomag három aranylemezt, egy nagyon exkluzív tárolót, valamint egy színes-szagos könyvet tartalmaz. Ez utóbbi kiadvány nemcsak a Voyager-program titkait tárja fel, hanem tartalmazza azokat a képeket és információkat is, amelyeket az eredeti aranylemezre kódoltak a projekt résztvevői, így mindenképp érdekes olvasmánynak ígérkezik. 

voyager3.jpg

Ahhoz, hogy ez csomag a miénk legyen, legalább 98 dollárt kell kicsengetnünk, ami nem kevés, ugyanakkor azt is azt is érdemes megjegyezni, hogy a lemezt még soha nem adták ki itthon (mármint a Földön). 

Megosztás:
Szólj hozzá!

Inheritance – egy nagyon furcsa kezdeményezés

Nosfi 2016. szeptember 22. 19:00
Inheritance – egy nagyon furcsa kezdeményezés

Kiadtak egy papír alapú LARP-RPG hibridet, amelyben egyetlen, pár órás mese szerepel - mégis viszik, mint a cukrot.

inheritancerpg.png

Hosszú évek munkája

Luke Crane, a Burning Wheel szerepjáték atyja gondolt egyet, és kitalált egy állati jó kis sztorit a viking korban, amiben dráma, intrika, feszültség, titkok és harciasság egyaránt szerepel – ezt elnevezte Inheritance-nek. Több évig csiszolgatta, számtalanszor lejátszotta és lejátszatta, és annyira sok pozitív visszajelzés érkezett, hogy úgy gondolta, ideje ezt a nagyközönség elé tárni. Jobb esetben így születnek a hivatalos kalandmodulok a legtöbb szerepjátékhoz (rosszabb esetben jó pénzért egy-két ember alaposan kidolgoz egyet, amiből aztán pont az az apróság hiányzik, ami kiemeli a „jó mesék” sokaságából). Ám Luke úgy gondolta, hogy a meséjéhez egyik rendszer sem kínál teljesen kielégítő megoldást (kezdetben a Burning Wheelt használta), így alkotott hozzá egy saját, nem túl bonyolult, ám mégis hangulatos rendszert. Világot nem kellett hozzá alkotni, hiszen teljes egészében a régi idők északi kultúrájában (dán, svéd, norvég) játszódik, és az alkotók ebből a korból merítették a saját készítésű grafikáik ihletét is.

Maga a játék azonban nem követi sem a papír alapú szerepjátékok, sem Live-ok, sem a LARP-ok (Live Action Role Play) szabályait, hanem sajátosan ötvözi őket. Nem kell hozzá beöltözni, nem kell hozzá sem ceruza, sem íróeszköz, azonban kell hozzá egy nyolclapos, korabeli rúnákra épülő kártyapakli, és a cselekedetek nagy részét élőben el kell játszani - a mesélő lényegében a jelenetek átvezetésében és felvezetésében játszik szerepet. A sztori (ami egy örökösödési folyamatról, és két család konfliktusáról szól) a rengeteg végkifejlet és mellékszál miatt szerepenként egyszer újrajátszható, és elviekben kellően addiktív ahhoz, hogy a játékosok sokszor meg is akarják ezt tenni.

Kickstarter: A gyerek megszületik

Az alkotók (Luke és Jordan Worley) ügy döntöttek, hogy elengedik a gyerekük kezét, és kipróbálják, hogy mennyire életképes a legnagyobb közösségi finanszírozási honlapon, a Kickstarteren. Az eredmény sokak számára meglepő volt: még 11 nap van a kampányból, és máris több mint 40 ezer dollár gyűlt össze a gyermek „felnevelésére”, noha a kezdő cél egy híján 10.000 dollár volt. A nyomtatható verzió 25 dollárba kerül, 65 dollárba a postázott, minőségileg kinyomtatott opció, amiben benne van a végakarat, a mese, a „karakterlapok”, a kártyák, és minden egyéb kellék, ami a játékhoz kellett. 90 dollárért kapunk hozzákülönböző rúnázott batyukat és egy nagyobb táskát is. 600 dollárért pedig a Wyrmwood által gyártott, limitált kiadású, különösen szép fagyártmányt kapunk mindenből, ami lehetséges. A szállítást augusztus-szeptemberre ígérik csak, még a print&play verzióból is.

inheritance2.png

Bajos pontok

A kérdés, hogy mennyire ér meg egyetlen remek történet 65 dollárt, és hogy lesz-e olyan alkalom, amikor lejátszhatjuk azt. Ugyanis a történet csak és kizárólag 10 emberrel működik (9 játékos, 1 mesélő), ráadásul nem tart tovább 3 óránál, amit a hardcore játékosok kedvét alapvetően elveheti még a kipróbálásától is. A szervezők szerint az Inheritance-et sokszor bevetették fesztiválokon is, ahol remekül bevált, és a hozzászólások szerint a LARP világába való  bevezetőnek keresve se találni jobbat - ám a kétségeink attól még megmaradnak. Ráadásul annyi remek játék és ötlet kering a világhálón… Ám valahol épp ezért elgondoltató, hogy ebből egyért hajlandóak voltak a világháló lakói eddig több mint 40 ezer dollárt összekalapozni - így talán nekünk is megérhet egy próbát. Arról nem is beszélve, hogy Crane a Burning Wheellel már bizonyított.

 

Megosztás:
Szólj hozzá!

Ilyen lenne a The Legend of Zelda, ha Studio Ghibli film készülne belőle

Balázs AttiIa 2016. szeptember 22. 17:00
Ilyen lenne a The Legend of Zelda, ha Studio Ghibli film készülne belőle

Miyazaki-rajongóknak kötelező!

zeldaghibli.jpg

Korábban már mi is írtunk egy bizonyos Matt Vince-ről, aki egészen elképesztő és hangulatos filmplakátokat készített a The Legend of Zeldához, mégpedig a klasszikus Studio Ghibli filmek stílusában. Mi már akkor szomorkodtunk, hogy sajnos nem valószínű, hogy valaha is láthatjuk Linkéket Miyazaki rendezésében, pedig a Zelda játékok világa és esztétikája tökéletesen beleillene a Ghibli-filmek közé. 

Továbbra is fenntartjuk ezen véleményünket, ráadásul Vince sem tudott szabadulni a gondolattól, és készített egy előzetest ehhez a bizonyos képzeletbeli Zelda-filmhez, amelyet látva csak megerősödik bennünk az érzés, hogy Linkéknek a filmvásznon a helye! 

Megosztás:
Szólj hozzá!

Itt vannak az élőszereplős Ghost in the Shell első előzetesei

Balázs AttiIa 2016. szeptember 22. 09:40
Itt vannak az élőszereplős Ghost in the Shell első előzetesei

Egyelőre nem tűnik rossznak minden idők egyik legfurább átdolgozása.

gits_new_movie-1200x675.jpg

Az 1995-ös Ghost in the Shell egy kultikus és megkerülhetetlen anime, amely óriási hatással volt mind a későbbi japán animációs filmekre, mind a nyugati filmiparra - elég csak a Wachowski nővérek Mátrix című filmjére gondolni.

Amikor kiderült, hogy a régóta tervezett élőszereplős filmváltozat is úton van a megvalósulás felé, a rajongók felhördültek, ami teljesen érthető, hiszen az eredeti animációs film továbbra sem veszített erejéből, és azon sem tudunk nagyon meglepődni, hogy egyeseknek problémájuk akadt azzal is, hogy az ázsiai szerepekben nyugati sztárok fognak tetszelegni. 

Bármennyire is problematikus volt a múlt, végre megérkeztek az első ízelítők a filmből, és azt kell mondjuk, összességében egészen hangulatosnak tűnik a Scarlett Johanssonnal súlyosbított Ghost in the Shell. Ez persze nem garancia a sikerre, de legalább bizakodhatunk...

És ha már Ghost in the Shell, akkor jöjjön egy bónuszvideó is. Akik a 90-es évek vége felé az uralkodó zenecsatornákról próbálták összeszedni az alapműveltséget, szinte biztosan belefutottak a Wamdue Project King of my Castle című számába, amelynek videoklipje az eredeti Ghost in the Shell anime képsorait használta. 

 

Megosztás:
1 komment

Hétvégén startol a LEGO Kreatív Sziget rendezvénysorozat

Balázs AttiIa 2016. szeptember 21. 17:30
Hétvégén startol a LEGO Kreatív Sziget rendezvénysorozat

Három fővárosi és két vidéki helyszínen lehet építgetni.

lego_nexo_knights.jpg

Úgy tűnik, eseménydús lesz a hétvége, de édes teher az ilyesmi, nemde? A Társasjáték Fieszta mellett szeptember 24-én startol a LEGO Kreatív Sziget elnevezésű családi rendezvénysorozat is, ahol a lelkes résztvevők

LEGO DUPLO, Friends, City, Nexo Knights, és Ninjango

játékelemekből készíthetik el saját készítményeiket, melyeknek csak a képzelőerő szabhat határt. 

A rendezvénysorozat elsősorban a fiatalabb korosztályra és a családokra koncentrál, de ez így is van rendjén, hiszen nem lehet elég korán kezdeni a gyerekekkel való kreatív foglalkozást, erre pedig a LEGO játékoknál kevés alkalmasabb és szórakoztatóbb megoldás létezik, hiszen a kicsik játszva tanulják meg azokat az alapokat, amelyek fejlesztik a problémamegoldó készségüket és a csapatmunkában való sikerességüket. 

A hétvégi rendezvény pedig pont egy olyan alkalom, ahol kicsik és nagyok kedvükre alkothatnak, ráadásul műveiket meg is örökíthetik a helyszínen található LEGO-fotófal előtt, építményeiket pedig elhelyezhetik az úgynevezett „LEGO Kreatív Szigeten”, legyen az szárazföldi, vízi vagy akár légi modell. 

A rendezvények az alábbi helyszíneken, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között várják a látogatókat:

2016. szeptember 24-25.: Budapest, Allee

2016. október 8-9.: Pécs, Árkád

2016. október 15-16.: Budapest, Árkád

2016. november 5-6.: Budapest, Westend

2016. november 12-13.: Szeged, Árkád

Megosztás:
Szólj hozzá!