Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A LEGO jelmez, amely rémálmaidban fog kísérteni
A LEGO jelmez, amely rémálmaidban fog kísérteni
Nézzétek a kezét! A KEZÉT!

tested-lego-minifig-mask.jpg

Egy LEGO minifiguránál kevés ártalmatlanabb játékszer juthat az eszünkbe, ám mi van akkor, ha egy életnagyságú, hiperrealisztikus, szinte már valódinak látszó jelmez formájában látjuk viszont? 

A maszkmesterként dolgozó Frank Ippolito és csapata az idei Comic Conon átvitte a fenti kérdést a gyakorlatba, az eredmény pedig hátborzongató lett. 

Három Han Solo-filmet is kapunk
Három Han Solo-filmet is kapunk
A Star Wars egyik legnépszerűbb karaktere saját trilógiát kap.

han-solo-movie-021016.jpg

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a Star Wars Celebration Europe-on végre hivatalosan is bejelentették , hogy  Alden Ehrenreich játssza majd az ifjú Han Solót, ám akkor még nem tudtuk, hogy nem egy, hanem három filmre is aláírt a fiatal színész. 

A hírt a New York Daily News szállította, amelyből többek között az is kiderül, hogy a Disney már a kezdetektől komoly terveket szőtt a karakterrel kapcsolatban, és hogy nagyon erős potenciált látnak azokban a ...

Stranger Things | A nyár legkirályabb sorozata
Stranger Things | A nyár legkirályabb sorozata
Vissza a 80-as évekbe!

stranger_thingshero.jpg

A nosztalgiapornó valós jelenség. Legyen szó videojátékokról, filmekről vagy zenékről, az alkotók előszeretettel nyúlnak vissza a múltba, elég csak a tavalyi a Jurassic World re vagy a Star Wars: Az ébredő Erő re gondolni, de említhetnénk akár a Ready Player One című regényt is, amely jövőre kap filmfeldolgozást.

Ez a nosztalgikus múltba révedés amúgy nem új keletű dolog: én már Richard Kelly 2001-ben készült Donnie Darkóját is ide sorolnám, illetve ...

Itt a Kong: Koponya-sziget magyar feliratos előzetese
Itt a Kong: Koponya-sziget magyar feliratos előzetese
Kong. Kong! KONG!

kong.jpg

A 2014-es Godzilla bebizonyította, hogy a filmvilág klasszikus szörnyeit lehet normálisan modernizálni, így valahol borítékolható volt, hogy a radioaktív óriásgyík után hamarosan King Kong is visszatér a moziba. Egészen pontosan 2017-ben.

A Kong: Koponya-sziget a Comic Conon kapott is egy egészen hangulatos előzetest, amit alább magyar felirattal súlyosbítva nézhettek meg. 

Korokon át - a civilizáció története
Korokon át - a civilizáció története
A társasjáték, ami garantáltan meghódít.

13838351_10206631872819502_1797592007_o.jpg

- Sziasztok, Emese vagyok, gémer.

- Hello, Emese.

- Azért vagyok itt, mert utálom a hosszú játékokat.

- Ne haragudj, de mit értesz hosszú alatt?

- Hát, ami három óránál hosszabb, az nekem már szenvedés…

- Aha… Tünés innen!

korokonat.jpg

A Korokon át - bizony hosszú. Nem három óra, négy fővel inkább az öt-hat órás játékidő felé közelít a játék, tehát elvből nem kéne szeretnem.

Hangsúlyozom, nem kéne.

Nehéz elvenni a kedvem egy ...

Csodanő és Igazság ligája - előzetesek magyar felirattal
Csodanő és Igazság ligája - előzetesek magyar felirattal
A DC búcsút mondott a szürkeségnek?

wonder-woman-poster_1200_1778_81_s.jpg

Nem is olyan régen írtunk róla, hogy a Warner átszervezi a DC képregényfilmek gyártását , hogy utolérje a nagy riválist, a Marvelt. Az apropót Batman Superman elleni küzdelme szolgáltatta, amelytől sokkal több suskát vártak az öltönyös emberek, ezért szinte borítékolni lehetett, hogy jelentős változások elébe nézünk, és ezekbe most bepillantást is nyerhetünk, hála a San Diegó-i Comic Connak.

Kaptunk egy Wonder Woman és egy Igazság ligája előzetest ...

Itt az Amerikai istenek előzetese - Nézd meg magyar felirattal!
Itt az Amerikai istenek előzetese - Nézd meg magyar felirattal!
A Trónok Harca és a Preacher is felkötheti a gatyáját - Az évszázad egyik legjobb fantasztikus könyvét is elérte a sorozattá válás (édes)átka!

agbl.jpg

Annak idején… sok-sok évvel ezelőtt a bátyámmal egy kocsmában arról beszélgettünk, hogy milyen fantasztikus lenne, ha az HBO sorozatot készítene a Trónok Harca könyvekből. Akkor végül úgy voltunk vele, hogy úgysem csinálják meg, túlságosan is merész befektetés lenne… Viszont fantasztikus sorozat lehetne az Amerikai istenekből is, ami közös kedvencünk volt. Ebben is egyet értettünk, főleg, hogy a Deadwood hangulatával, komolyságával és komorságával ...

Start Trek: Mindenen túl, kivéve Hollywoodon
Start Trek: Mindenen túl, kivéve Hollywoodon
Filmkritika a legvégső határról.

startrekbeyondposterhero_1.jpg

A legújabb Star Trek film nemrég robbant be a mozikba, ezúttal új történettel, és új szereplőkkel - a baj csak az, hogy a történetvezetés nagyon régi, és így akármennyi robbanás is van benne, unalmas.

Az első új generációs Star Trek film nem volt rossz. Ezért anno nagy várakozással ültünk be a második részre - hogy aztán pofára esve kússzunk ki a moziból. Így a harmadik részre - amely már végre nem a régi sztorik újradolgozása - elvárások nélkül ...

The Black Aether magazin 2. szám | élménybeszámoló
The Black Aether magazin 2. szám | élménybeszámoló
Weird Tales, Lovecraft és a haverok

blackaether2_1.jpg

Egy hosszú, de teljesen adekvát bevezető

Bár az elmúlt napokban nem volt éppen kellemes az időjárás, mégiscsak nyár van, annak is a közepe. Ilyenkor nem nagyon ülünk a gép előtt, helyette összeszedjük minden bátorságunkat, fellőjük legízléstelenebb hawaii ingünket, hónunk alá csapjuk kedvenc horgászszékünket és egy jól megpakolt hűtőtáskával megtámadjuk a legközelebbi strandot, hogy ott vészeljük át a forróságot és az uborkaszezont.

...

Pokémon GO: minden képzeletet felülmúlt
Pokémon GO: minden képzeletet felülmúlt
A zsebszörnyek kizsebelnek!

go_5.jpg

Sosem gondolt sikert ért el a Pokémon GO, emberek millióihoz jutott el pár nap alatt és minden lehetséges rekordot megdöntött. De mire is jó ez az újfajta őrület, amellyel mindenki üzenőfala tele van?

A zsebszörnyek életre kelnek

Ha valaki a GO megjelenése előtt nem ismerte volna legalább hírből a mára már 20 éves Pokémon világát, az vagy nagyon idős, vagy nagyon fiatal, vagy egy teljesen elzárt világban élt eddig. A világ egyik legnépszerűbb Game ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása