Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Tales from the Loop: Fedezzük fel a misztikumot!
A Stranger Things nagybátyjára megy a kalapozás Kickstarteren.

loop_2.jpg

Egy különleges világ elevenedik most meg szerepjáték formájában, ahol ifjú felfedezőkkel kell érdekes és félelmetes dolgok nyomába erednünk. A Tales from the Loop egy friss kickstarteres szerepjáték, ami mindenképp érdemes a figyelemre. 

A hipszter

Már jóval azelőtt rajongótábora volt, mielőtt a Stranger Things menő lett volna, mégis az egyértelmű párhuzam miatt most vágtak bele Simon Stålenhag svéd grafikus álomvilágának szerepjátékká formálásába – természetesen a Kickstarter segítségével. A Tales from the Loop a 80-as években játszódik, alaptörténete szerint a svéd kormány nemrég építette fel a világ legnagyobb részecskegyorsítóját egy gyéren lakott sziget pusztájában – amely környékén természetesen roppant furcsa dolgok történnek.

A különleges lényekkel, szerkezetekkel és megmagyarázhatatlan eseményekkel tarkított zóna fenekestül felforgatja a környékbeli települések életét - nem is beszélve a lakhatási szándékkal hirtelen betóduló tudósokról, és a semmiből megjelenő több ezer munkalehetőségről. Ebben a környezetben kell nekünk felnőtté válás kapujában járó, 18. életévükbe lépő helyi lakosokat alakítanunk, akik nem bírnak magukkal, és dacolva a helyi felnőttek fásultságával, valamint a Loop embereivel, de a furcsa dolgok nyomába indulnak.

loop_4.jpg

A Játék

 A készítő csapat semmit nem bíz a véletlenre: a grafikus közismert, a játékot készítő csapat díjnyertes, ők alkották meg a Mutant: Year Zero-t és a Coriolis - The Third Horizon-t is. Természetesen felhasználták annak egyszerű, és pörgős rendszerét is (ennek lényege, hogy tulajdonság+képesség +a tárgybónuszok számával megegyező hatoldalú dobókockával dobsz, az alapsikerhez egy 6-os kell, és a többi hatos növeli a siker mértékét). A rendszert természetesen ezúttal a harc helyett inkább a nyomozásra, és a tinédzserek mindennapinak tűnő életére hegyezték ki.

Klasszikus kasztok helyett olyanokból szemezgethetünk, mint a Bajkeverő, a Népszerű gyerek, a Geek vagy épp a Furcsa srác. A könyvben egy svéd és egy amerikai helyszín és öt remek kampány mellett immáron egy olyan világleírás is megtalálható (hála a strecth goalok feloldásának), amelynek segítségével Sandbox jelleggel alakíthatunk ki történeteket, vagy épp létrehozhatjuk a saját helyszínünket - így a kezdeti korlátozott világot egy határtalanná univerzummá alakították.

loop_6.jpg

A Kampány

A Tales from the Loop nem ígér kevesebbet, mint hogy a minden alapárat elérő támogató  már karácsonyra megkapja az összes  anyagot PDF formátumban – és a fizikai formátumra is csupán február végéig kell várnunk. Az elektronikus formátum hatezer, a fizikai kivetüléssel egybekötött verzió pedig kicsivel több mint tízezer forintban kerül – 25 ezerért pedig a művészi albummal bővülő prémium kiadás is a miénk lehet. A könyv főleg a művész eddigi grafikáit használja fel, de a műhöz természetesen új alkotások is készülnek bőven – különleges hangsúlyt fektetve a karaktertípusokra. A kampány az eredeti 100 ezer svéd koronás célt már 14-szeresen túllépte, és még két hét van hátra a kampányból – így még nem késő beszállni.

loop_5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr1412016447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása