Nem hivatalos LEGO Twin Peaks minifigurákat akarunk karácsonyra

Balázs AttiIa 2016. november 30. 20:50
Nem hivatalos LEGO Twin Peaks minifigurákat akarunk karácsonyra

Csodálatos vagy csodálatos?

twin_peaks_lego.jpg

Már jó ideje tudjuk, hogy jövőre visszatér David Lynch kultikus sorozata, a Twin Peaks, de arról álmodni sem mertünk volna, hogy Cooper ügynökék egy nap minifigurák formájában is hozzáférhetők lesznek. Öröm az ürömben, hogy nem hivatalos készletről van szó, ráadásul az ára rendkívül borsos, 60 dollárt kérnek az 5 figuráért a Citizen Brick-nél. 

twinpeakslegoset.jpg

Megosztás:
Szólj hozzá!

Lin-Manuel Miranda lesz a Királygyilkos krónikák kreatív producere

Balázs AttiIa 2016. november 30. 20:00
Lin-Manuel Miranda lesz a Királygyilkos krónikák kreatív producere

Napjaink egyik legnépszerűbb fantasy-regénysorozatának filmes útját egy igazi nagyágyú fogja egyengetni.

a_szel_neve.png

Patrick Rothfuss Királygyilkos krónika című egyelőre még befejezetlen trilógiája hatalmas népszerűségnek örvend, így valahol elkerülhetetlen volt, hogy filmes, illetve tévés formában is találkozzunk vele. Nemrég kiderült, hogy a produceri munkálatokat a Hamilton című musicalt elkövető Lin-Manuel Miranda fogja vezérelni, de ő írta például a Star Wars: Az ébredő Erő kocsmazenéjét is:

Ezt a dalt egyébként nemrég J.J. Abramsszel elő is adták élőben, és nem is sikerült rosszul

A Királygyilkos krónikájának két kötete egyébként magyarul is megjelent (A szél neve, illetve A bölcs ember féleleme címeken), nálunk pedig egy igazán érdekekes kickstarteres társasjáték kapcsán olvashattatok Rothfuss szellemi gyermekéről. 

További hír, hogy a Szél neve filmadaptációjának forgatókönyvét a nagyszerű nevű Lindsey Beer írja, aki bár relatíve ismeretlen, mégis nagyon tudhat valamit, hiszen a Dungeons & Dragons-mozi írói munkálatait is ő kapta meg. 

Megosztás:
Szólj hozzá!

Agricola társasjáték (2016-os, javított kiadás) | A farm, ahol gémelünk

Balázs AttiIa 2016. november 29. 20:45
Agricola társasjáték (2016-os, javított kiadás) | A farm, ahol gémelünk

Ki mint vet, úgy arat győzelmi pontokat.

agricola_hero.jpg

A Patchworköt is elkövető Uwe Rosenbergnek különös tehetsége van ahhoz, hogy a legkevésbé vonzó témákat rendkívül szórakoztató módokon dolgozza fel társasjátékos formában. Ennek egyik legékesebb példája az eredetileg 2007-ben megjelent Agricola, amely már a nevében sem kínált zsákbamacskát, hiszen a játékban a földművesek mindennapjai, illetve a 17. századi pestisjárvány utáni nem túl rózsás állapotok kerültek középpontba.  

Tovább
Megosztás:
7 komment

A Kong: Koponya-sziget is kapott egy magyar szinkronos előzetest

Scottу 2016. november 25. 17:00
A Kong: Koponya-sziget is kapott egy magyar szinkronos előzetest

Látványban nem lesz hiány a következő Kong-moziban.

kong.jpg

Úgy tűnik, igazi hamisítatlan, popcorn-szagú majomparádé van készülőben a hollywoodi álomgyárban. Az idei Comic-Conon bemutatott első előzetest követően most itt a második trailer is, amelyet ezúttal magyar nyelven hallhatunk. Loki, azaz Tom Hiddleston, az Oscar-díjas Brie Larson, John Goodman, valamint Samuel L. Jackson vágnak neki a Koponya-szigetnek, ahol aztán belebotlanak a jó öreg majomkirályba, és persze még megannyi órási szörnybe, akik természetesen alig várják, hogy felfalják a jövevényeket.

A humorral is megtűzdelt Kong: Koponya-szigetet idehaza nálunk 2017. március 9-én fogják bemutatni.

Megosztás:
Szólj hozzá!

Új előzetest kapott a Zsivány Egyes, hétfőn pedig már rohanhatunk is a mozikasszákhoz

Scottу 2016. november 25. 11:30
Új előzetest kapott a Zsivány Egyes, hétfőn pedig már rohanhatunk is a mozikasszákhoz

Akár már december 14-én este viszontláthatjuk a Halálcsillagot.

rogue-one-banner.jpg

November 28-ától, azaz most hétfőtől lehet majd jegyet venni a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet hazai bemutatójára, amelyet december 14-én este, premier előtti vetítésben láthatnak majd először a szerencsések. Remélhetőleg ezúttal a mozik idejekorán felkészültek az online jegyfoglalás várható megterhelődésére, ami tavaly gyakorlatilag teljesen lefagyasztotta a rendszereket Az ébredő Erő jegyelővételekor.

A fenti hír mellé kaptunk még egy új előzetest is, amiben néhány eddig még nem látott képsorral vigasztalódunk a közelgő film várakozásának végjátékában.

Megosztás:
Szólj hozzá!

Itt a Galaxis őrzői vol. 2. szinkronos előzetese

Balázs AttiIa 2016. november 24. 21:40
Itt a Galaxis őrzői vol. 2. szinkronos előzetese

Űrlordék is visszatérnek jövőre!

galaxis_orzoi_header.jpg

A 2014-es Galaxis őrzői a Marvel filmes univerzum egyik legnagyobb sikere. A manapság a képregényfilmekre rendkívül nyitott közönség legalábbis nagyon jól fogadta Grootékat, most pedig azon kaptuk magunkat, hogy a szinte kötelező folytatás máris látóhatáron belül van.

A második rész jövő nyáron érkezik a mozikba, amelyhez most befutott az előzetes magyar szinkronos változata. A hangulat természetesen az első filmet idézi, ami mindenképp jó hír a rajongók számára, mi viszont azért reméljük, hogy Űrlordék nem ugyanarra a hullámvasútra fognak felülni, mint 2014-ben...

Megosztás:
Szólj hozzá!

Se mellek, se logika: Wonder Woman előzetes magyarul

Nosfi 2016. november 24. 14:00
Se mellek, se logika: Wonder Woman előzetes magyarul

Csodanő hamarosan visszatér.

wonder_woman.jpg

Nemrég debütált a DC legújabb bukásának filmjének, a Wonder Woman-nek a magyar szinkronos előzetese. Amit láthattunk, abban sajnos semmi izgalmas nincs - van ellenben két nagy csalódás. Adott egy jószívű hősnő, aki a végén majdnem kiábrándul az emberiségből, de azért elmondja, hogy szállt szembe anno a világháború idején az ellenséggel, akár annak árán is, hogy ellen kellett mondania a sajátjainak. Szóval látszólag sablon sztori. Ellenben nincsenek benne nagy, csillogó mellek - amit azért elvárnánk egy Wonder Woman filmtől. Hogy tovább menjünk, logika sincs benne, hiszen sokkal menőbb karpereccel kivédeni a golyókat amikor egy egész század lő ránk - hiába van a hátunkon egy pajzs, aminek ez lenne a funkciója. A végén pedig ott egy erőltetett poén...

Bár ez még csak az előzetes, de ebből csak az látszik, hogy egy B-kategóriás akciófilm kb. ugyanannyi szórakozást nyújt, mint az egyik első modern női szuperhősfilm, amit sokan úgy vártak. Ezt egy csavaros, jól felépített, drámai sztorival lehetne ellensúlyozni, hogy ha egy kicsit háttérbe szorítják a robbanásokat, meg a lassan gázba forduló "atommenő vagyok" bevágásokat - ám kiindulva a legutóbbi két DC filmből, erre sajnos nincs sok esély. Mindennek ellenére várjuk a második előzetest, hátha megcsillan majd valami értékelhető benne.

Megosztás:
4 komment

LEGO kisfilm készült a Stranger Things első évadából

Scottу 2016. november 24. 10:30
LEGO kisfilm készült a Stranger Things első évadából

Ezt bizony remekül összerakták!

lego-stranger-things.jpg

A Stranger Things, azaz az idei nyár legfelkapottabb sorozata ezúttal egy LEGO elemekből összeállított rajongói kisfilmet kapott a Bookshelf Productions nevű YouTube csatorna jóvoltából. A jelenetekben visszaköszönnek az első évad legfontosabb kulcsmomentumai, így azok, akik még nem látták, először is lehetőleg mihamarabb pótolják ezen mulasztásukat! A többiek viszont az alábbi jópofa videóval csillapíthatják a várakozás terhét a (hivatalosan is bejelentett) második évadra:

Megosztás:
Szólj hozzá!

A kínai Mad Max-koppintás már-már befogadhatatlanul csodálatos

Balázs AttiIa 2016. november 23. 22:15
A kínai Mad Max-koppintás már-már befogadhatatlanul csodálatos

Erre nem voltunk felkészülve.

mad_sheila_hero.jpg

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése kétségtelenül a Mad Max: A harag útja volt. Bár sokakban dolgozott a szkepticizmus, George Miller posztapokaliptikus víziója elképesztően sikeresnek bizonyult a mozikasszáknál, aminek köszönhetően borítékolható, hogy hamarosan újabb filmek is érkeznek, arról azonban álmodni sem mertünk, hogy

a kínai filmipar is legyártja a saját országúti harcosát Mad Shelia képében. 

Bizony, Kínában szégyentelenül lekoppintották az új Mad Max-filmet, nemrég pedig egy kellően sajtszagú előzetes is befutott hozzá: 

Bárki bármit mond, az mindenképp elismerésre méltó, hogy a készítők szemmel láthatóan a legkisebb mértékig sem próbáltak kibújni a koppintás gyanúja alól. 

Egyébként a film plakátjával sem erőltették meg magukat a srácok: 

mad_sheila_plakat.jpg

Ismerős, ugye? 

mad_max_poster.jpg

Megosztás:
4 komment

Zseniális rövidfilm készült minden idők legsötétebb Zelda játéka alapján

Scottу 2016. november 23. 11:00
Zseniális rövidfilm készült minden idők legsötétebb Zelda játéka alapján

You've met with a terrible fate, haven't you?

majoras-mask.jpg

Az eredetileg Nintendo 64-re megjelenő Majora's Mask című videojátékot bátran nevezhetjük a valaha volt legsötétebb tónusú Zelda játéknak, amely tizenhat éve töretlenül foglalkoztatja a rajongót fantáziáját világszerte. Nincs ez másként az Ember Lab által készített, Pixar-műhelybe illő animációs rövidfilm esetében sem, amely tökéletesen visszaadja az eredeti játék hátborzongató, tébolyodott hangulatát, és még rá is rak egy lapáttal. Az alábbi mesterien megkomponált, tragikusan vérfagyasztó videó bemutatja, hogyan kerülhetett a Maszk a mit sem sejtő Skull Kidhez, hogy aztán az őrület hatalmasodjék el felette.

Ez a pusztán négy perces rövidfilm csupán egy kis ízelítő lehet mindabból, ami még ránk vár, amint beindul a Nintendo által régóta rebesgetett animációs filmek és sorozatok gyártása. Pusztán a gondolat, hogy egy maréknyi rajongó ilyen minőségű munkára képes, egészen félelmetes.

Megosztás:
Szólj hozzá!