Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A 17 perces Deathwing videó élveboncolása
Még sohasem láttuk a W40k világát ennyire... belülről!

maxresdefault_7.jpg

Végre megkaphattuk az egyik legjobban várt (általam legalábbis biztosan!) scifi FPS első normális gameplay videóját, ami mindenféle agyon-editálás, effektezés és traileresítés nélkül, csupasz valójában mutatja a játékmenetet.

Figyelem: Bazi sok videóval teletűzdelt cikk következik!

Sok mindent megtudunk az új gameplay videóból és nagyon sok mindennek örülünk is! Ugyan a 17 perces részlet a single player kampányt mutatja, a játék jellegéből fakadóan elég sok mindent megtudhatunk belőle a multiról is.

Például azt, hogy igazi csapatjátékról beszélünk, a társaink nem csak díszként vannak jelen (a single kampányban sem) és ahogy az az eredeti Space Hulk játék(ok)ban is van, tényleg egymásra vagyunk utalva. Az ellenség (főként Tyranidák) sokszor óriási hullámokban tör ránk, amit csak együttes erővel tudunk visszaverni. Ez üdítő színfolt, ahogy a néhol már horrorba váltó hangulat és a Warhammer 40.000 gótikus scifi környezete is.

A videóból kiderül, hogy a csapattársainknak alapvető parancsokat adhatunk ki, mint például "menj ide", "tartsd ezt a pozíciót", "gyógyíts meg". Ennek különösen örülök, bár a látottak alapján azért nem kell Republic Commando szintű csapattaktikára felkészülnünk, azért ez mégis csak fontos dolog, főleg az FPS zsánerében, ami talán a legjobban ki van téve az unalmassá válás veszélyének. 

Elkerülhetetlen, hogy összehasonlítsuk a játékot a Warhammer: End Times - Vermintide-al, ami tulajdonképpen ugyan ez a játék a Warhammer univerzumának sötét középkorában. (Tyranidák helyett itt óriási patkányemberek, a Skavenek hordái keserítik meg az életünket a jellegzetes Warhammer hangulat azonban változatlan!)

A Vermintide egyébként az utóbbi idők egyik legélvezetesebb co-op játéka volt, eredetileg PC-n debütált, de nemrég átköltözött a nagy konzolokra is. A játék talán egyetlen nagy negatívuma a tényleges történet hiánya volt, de kétségtelen, hogy a küldetések az óriási hentelések között meglepően változatosak voltak, mind a külcsínt, mind pedig a feladataikat tekintve.

Míg a Vermintide 5 választható karaktere mind-mind teljesen más jellegű volt, ezt a változatosságot egyelőre nem látom a Space Hulk: Deathwing-ben és nem csak azért mert mindannyian nyakig páncélban leszünk. Ugyanez a helyzet a helyszínekkel is, az eddigi trailerek és a mostani videó alapján is sejthető, hogy 90%-ban sötét, gótikus katedrális-hajókkal fogunk találkozni.

Ezzel persze nincs baj, tulajdonképpen ez a Warhammer Space Hulk vonalának a lényege, de én azért reménykedek benne, hogy eljutunk pár egzozikusabb helyszínre is, hisz a Warhammer 40k világa szinte kimeríthetetlen tárháza az őrültebbnél-őrültebb vidékeknek, és a játékban bőven benne van a lehetőség, hogy kicsit merészebben nyúljon a témához, ahogy anno a Space Marine is tette. (ami szerintem egy méltatlanul elfeledett remekmű!)

Nagy fegyverek, még nagyobb hordák, óriási terek, sok fém és vér... Összességében nagyon bizakodó vagyok, főleg, hogy a jellegében szörnyen hasonló Vermintide-nak rengeteg önfeledt pillanatot és izgalmas játékórát köszönhetek. Az eddigi részletek és az új videó mindenképpen meggyőzőek, bár azért bőven van még lehetőség nagyot bukni mondjuk bugok, buta A.I., unalmas multi és/vagy nem elég összetett, vagy megújulásra nem képes fejlődésrendszer miatt. Ne legyen így...

Varga Bálint Bánk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr1711972332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása