Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Hexpanse - magyar sci-fi társasjáték készül meghódítani a Kickstartert, és te is segítheted a küldetést!
Mondtuk már, hogy 2016 a magyar társasjátékok éve?

hexox_borito_vazlat_009_1.jpg

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az idei év roppant termékeny volt, ami a magyar fejlesztésű kickstarteres társasjátékokat illeti. Az Ave Romával visszautazhattunk az ókori Rómába, a Saltlands-ben az elsivatagosodott Földön tapasztalhattuk meg, milyen is az, amikor szárazföldi vitorlásokkal száguldozunk, és ott volt az egészen káprázatos Anachrony is, amelyben a konyhaasztalunkon törhettük meg a téridő-kontinuumot.

Most pedig egy újabb magyar vonatkozású, sci-fi tematikával súlyosbított társasjáték készül ellátogatni a közösségi finanszírozás legnépszerűbb galaxisába, hogy begyűjtse a megvalósuláshoz szükséges krediteket. 

20160929_170827_1.jpg

A Hexpanse a Magyar népmeséket és a Pesti Srácokat is kiadó Kékjáték első kickstarteres próbálkozása lesz, amelyben egy csillagközi konfliktus részesei lehetünk, ahol négy különböző frakció valamelyikét kiválasztva küzdhetünk a totális hatalomért. Az Anachrony-val ellentétben a Hexpanse mind vizualitásában, mind tematikájában a klasszikusabb sci-fi vonalon mozog, az illusztrációkat elnézve legalábbis Herbert, Asimov és Heinlein történetei jutottak eszünkbe. 

cyber_city.jpg

Cyber City látképe

Maga a játékmenet egyébként egy gyors lefolyású, hexapakolgatós, erősen konfrontatív stratégiai játékot sejtet, rengeteg használható egységgel és kombózási lehetőséggel, aminek láttán első blikkre a zseniális Neuroshima Hex jutott eszünkbe.

anyahajo_terran_empire.jpg

A Földi Birodalom űrhajója

A Hexpanse kampánya hamarosan startol, ám a lebonyolításért felelős csapat még nem teljes:

a készítők várják azoknak a jelentkezését, akik kiválóan beszélnek angolul, illetve akik szeretnék belülről is látni, hogyan zajlik egy társasjátékos Kickstarter-kampány.

Az érdeklődők a Kékjáték Facebook-oldalán jelentkezhetnek, de sejtésünk szerint a Hexpanse Facebook-oldalon sem maradnak válasz nélkül azok, akik szeretnének csatlakozni.

tabla_minta_002.jpg

Természetesen mi is figyelemmel fogjuk kísérni a kampányt, beszámolunk minden fejleményről, és amint lehetőségünk adódik rá, ki is fogjuk próbálni a játékot, hogy egy teszt formájában is beszámoljunk a tapasztalatainkról! 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr1511964243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása