Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A Disney beperelt egy fénykardpárbaj-oktatással foglalkozó harcművészeti akadémiát
Miki Egér nem nézi jó szemmel, ha a Star Warsszal akarsz pénzt keresni.

star-wars.jpg

Az utóbbi években egyre jobb minőségűek lettek a különböző fénykardutánzatok, ráadásul a rajongók között is népszerű terméknek számít a jedik fegyvere. Ezzel egy időben megjelentek a különböző harcművészeti kurzusok is, amelyeken az ifjú padawanok megtanulhatják használni az ikonikus fegyvert. 

Michael Brown Lightsaber Academy nevű harcművészeti központjában is a fénykardokkal való hadonászás művészetét sajátíthatták el a lelkes rajongók, ám a Disney nem nézte jó szemmel, hogy egy tőlük független vállalkozás a Star Wars védjegyeit használva termel pénzt. Néhány sikertelen felszólítás után Miki Egerék úgy döntöttek, perre viszik a dolgot.

Az egyik fő probléma, hogy az akadémia logója túlságosan hasonlít a jedi rend hivatalos szimbólumára, de ennél is bajosabb, hogy Brown mester a Lucasfilm tulajdonába tartozó védjegyekkel élt vissza, amikor pénzt kért a fénykardoktatásért.

Tanulság: soha ne kérj pénzt azért, ami amúgy sem a tiéd.

Tényleg, Magyarországon van jedi akadémia? Csak azért, mert ezt például nagyon szívesen megtanulnám: 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr3111822529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása