Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

E3-AS TRAILER BONCOLÁS I 3.RÉSZ
Őrület, rettegés, csodák és a legvégső határ...!

we-happy-few.png

Harmadik beavatkozásunk során, ahogy azt előre ígértem, a kisebb, érdekesebb vagy eddig csupán nagyrészt homályba burkolózott címeket fogjuk körüljárni. 


WE HAPPY FEW

Ó igen...
A bejelentése óta várom a játékot, ami megélt egy sikeres Kickstarter kampányt, majd egészen az E3 óriáskivetítőjéig menetelt. Igazi siker sztori ez, ráadásul teljességgel megérdemelten az. Egy viszonylag kisebb csapatról van szó, akik a hiperrealisztikus grafikát és világmegváltó újításokat beáldozták a hangulat(/őrület), az élvezetes és pörgős játékmenet, és a tébolyodottan egyedi történet oltárán. Sok hasonló csapatra és sok hasonló játékra lenne szüksége az elhollywoodiasodott AAA játékvilágnak, de ez csak a személyes véleményem.
A játék ötvözi a Mechanikus narancs (könyvben Gépnarancs) atmoszféráját, több Philip K. Dick mű paranoiás hangulatát és a Bioshock (első két részének) feelingjét. Reméljük azonban, hogy a játék kivívja magának, hogy ne legyen sokáig hasonlítások áldozata, mindenesetre nekem ezek voltak a benyomásaim a bemutató videó alapján. Hangsúlyozom: REMEK VOLT! És elérte azt, ami egy ilyen video elsődleges célja, hogy azonnal játszani akarjam a játékot! Várjuk, várjuk, várjuk, nagyon várjuk és imádkozunk, hogy ne szúrják el! Nagyon kellene egy olyan szintű FPS-horror, amit a Bioshock 1 óta várunk már.

maxresdefault_1_1.jpg

A fiatalság letelik, ó, igen. De a fiatalság bizonyos értelemben csakolyan, mintha állat volnál. Nem, nem annyira állat, inkább ilyen kis málenkij játék, amit az utcán árulnak, kicsi csolovek bádogból, belül egy rugóval, kívül egy felhúzóval, grrr grrr grrr felhúzzák, az meg igyol, jár, Ó testvéreim. De csak egyenes vonalban tud igyolni, és bang nekimegy a dolgoknak, bang bang, és nem tehet róla. Fiatalnak lenni annyi, hogy egy ilyen málenkij gép az ember. 

Részlet a Gépnarancs című könyvből

Örömfaktor: :) :) :) :) :)

detroit011.jpg

DETROIT BECOME HUMAN

Egy igazi csemege, hisz bevallom, nem sokat hallottam a projektről korábban, még ha 1-2 kép és apró hírmorzsák is el is jutottak hozzám. Szóval nem volt teljesen ismeretlen számomra a dolog, de nem fűztem hozzá nagy reményeket. Csalódnom kellett és örülök neki. Lehet, hogy ez lesz az a felnőtteknek szóló, kemény és kompromisszummentes scifi thriller, amiben ténylegesen az egész történetet a mi választásaink írják? A videó ezt pedzegeti, persze láttunk mi már sok pár csodát videók (főleg E3-mas videók...) képében, de ezúttal bizakodóak vagyunk! Kétségtelen, hogy az év meglepetése lehet, főleg ha jól sikerül keverni a sötét science fiction vonalat az L.A. Noire szerű játékmenettel.

Örömfaktor: :) :) :) :)

maxresdefault_2.jpg

SOUTH PARK THE FRACTURED BUT WHOLE TRAILER

A Stick of Truth talán az utóbbi évek legnagyobb RPG-s meglepetése volt a videojátékos fronton, és a folytatásban nemcsak tartaná a színvonalat a Fallout New Vegasért és a Pillars of Eternityért is felelős stúdió, de emelne is a téten. Tény, ami tény, nem lesz könnyű dolguk, az előző részben ugyanis már bejárhattuk egész South Parkot, voltunk az űrben, de még a szüleink hálószobájában is (az a sokk!), ráadásul a sorozat majd minden jó poénját ellőtték már, de tény, hogy a videó alapján nem kell elásnunk a projektet. (bár tény, hogy a gameplay részéből nem nagyon látunk semmit.)

Örömfaktor: :) :) :)

2886319-aloy_hunting.png


HORIZON ZERO DAWN

No jó, itt kicsit kilóg a virsli a tálból, a Horizon Zero Dawn ugyanis minden csak nem kicsi, indie és nem is eddig elhallgatott cím, mégis az egyik legnagyobb meglepetés. A valós gameplay jeleneteket alig bírja el a retina, a szívünk is megfacsarodik egy kicsit és kétség kívül a Zero Dawn scifivel átszőtt grandiózus fantasy világa a legegyedibb, amit az utóbbi években láttunk. (pedig akció-rpg és fantasy fronton sem voltak gyengék az utóbbi
évek!)

Örömfaktor: :) :) :) :)

the-guardian_1.jpg

THE LAST GUARDIAN

Nagy menet volt, de ezt is megértük. A The Last Guardian készítése alatt lassan kinevelődik egy generáció és a címe egyet jelent a játékos mítosszal. Egy játék, ami valami több, ami mindennél jobb és ami... sohasem készül el. Nos, ez utóbbi állítás megdőlni látszik, hisz a játékból nemcsak egy csodás videó érkezett, de végre valósnak tűnő megjelenési dátumot is kaptunk. A fiú és a bestia érzelmes kalandja az Ico és a Shadow of the Colossus készítőitől.

Örömfaktor: leírhatatlan!

maxresdefault.jpg

STAR TREK: BRIDGE CREW

Kis tinédzser korom óta várok rá.
Megérkezett!
A legvégső határ karnyújtásnyira...
ENGAGE!

Örömfaktor: :) :) :) :) :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr428815252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása