Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Íme a kézzelfogható Pong játékasztal
Léghoki retró módra.

pong-asztal.jpg

A klasszikus Atari játékot 1972-ben adták ki árkád gépekre, mely gyakorlatilag egyike volt a legelső videojátékoknak. Egyszerű mechanikája ellenére sokak számára nyújtott újszerű szórakozást, aminek köszönhetően nagyüzemben is beindulhatott a videojáték-ipar. 44 után azonban – számos feldolgozást követően – végül a való életben is megépült ez a klasszikus játék.

Egy apró, de elszánt uruguayi csapat az elmúlt két évben minden szabadidejét ennek a Pong asztalnak szentelte, ám az eredményt látva megérte a belefektetett munkát. Ráadásul a projekt úgy készült el, hogy nem voltak előzetes ismereteik sem az elektronika, sem pedig a gyártási folyamatok terén, így mindent a Google-ről, a YouTube-ról, illetve internetes fórumokról kellet megtanulniuk.

Az eredeti játékhoz hűen egy-egy tekerőgombbal kell irányítani a lapátunkat, hogy azzal a kocka alakú labdát az ellenfél kapujába lőjük. A játék így nagyon hasonló lett a jól ismert léghokihoz, ám az egyik fő különbség, hogy a labda sebessége állandó, és csak az irányát tudjuk megváltoztatni. A speciális Pong játékasztal elkészítését, valamint magát a végeredményt az alábbi videóban láthatjátok:

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr108779184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása