Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A Trónok harca megint király
Megtörtént az elképzelhetetlen: a Trónok harca nemcsak simán jó, de érdekes is lett.

back-to-the-future-game-of-thrones.jpg

Nyuszi vagy McStark?

Heti Trónok harca kritikánk következik!

Hodor mindig velünk volt, lojális, töretlen, engedelmes. Fanfictionök százai születtek arról, hogy miért fontos, és hogy miképp lett Wylisből, az óriási kisfiúból mentálisan sérült istállószolga. Megkaptuk a választ, és elégedett vagyok vele, mert olyan kapukat nyitott ki a Trónok harcában, amiről azt hittem, örökre bezárultak.

A mágia ismeretlen, titkos és veszélyes része volt a Tűz és Jég dala univerzumnak, de a könyv utolsó részeiben mocskos deus ex machinává változott. Az HBO G.R.R. Martin elnevezésű zászlóshajója ütemesen evezett errefelé, lásd Daenerys tűzimmunitását és a Khálok esetét.

Az időutazás viszont mindent megváltoztat.

45184d991a66be3590d9700fcb092044.jpg

Szegény Hodor az időparadoxon áldozata lett, az időben és emlékekben utazó Bran Stark kísérleteinek rettenetes hozadéka.

Miközben a kis csapat a jégzombik elől menekült fejvesztve, a fatrónonon ülő embert (Max von Sydow) levágta a White Walker a dolgos kifordult szemű Bran éppen a gyermek Hodort vizslatta a múltban. Átvette a tudatát, a zöld lány kiabált Hodornak a jelenben, hogy tartsa az ajtót, ez átszűrődött a múltba és paff.

Az időparadoxon megszületett, a "kis" Wylis körforgásba került.

Az utolsó szavak pedig megragadtak benne, tartsd az ajtót: hold the door. Hodor. Előre is sok sikert a magyar szinkron készítőinek, már a rész címével is: Az ajtó. Egyetlen probléma ezzel a nagyon vagány húzással, hogy a készítők elég magasra emelték a tétet a sorozatban. Ha visszaemlékeztek, régen minden halál, sőt, egy keményebb hangvételű mondat is számított. Most már két red wedding kéne, hogy átüsse a ingerküszöböt.

got-copy.jpg

Euron Greyjoy érkezése sajnos eltörpül a jégzombik, az erdő gyermekeinek mágikus kézigránátjai és az időparadoxon mellett, pedig rettentő hangulatosra sikeredett. Szinte éreztem a hideg tengerpart hínárszagát, a száraz só érintését, kitartott arany krákenes zászlók csattogtak a szélben. A Greyjoy-ok mindig is a gyengéim voltak, olyannyira hogy Euron Greyjoy vízbefúlása után kis híján megijedtem, hogy tényleg nem támad fel. Ahogy ő is, a Trónok harca is feltámadt hamvaiból, az eddigi legerősebb évaddal és az eddigi legjobb résszel. Nem sütök el időutazós poént a végére, bármekkora is a kísértés.

A jövő héten újra itt, újra egy Trónok harca párbajjal!

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr978741602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gazz 2016.05.24. 20:37:18

Hány részes ez az évad?

kettesszamujatekos 2016.05.24. 20:42:23

Ez az évad még tízrészes.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása