Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Kompakt sakk-készletre megy a kalapozás
Ennél a készletnél már nem kell vesződni a figurákkal.

okossakk.jpg

Jó néhány társasjáték kritikus része az úgynevezett setup, azaz a figurák, komponensek elhelyezése, a játéktér előkészítése. Bár a sakk nem nevezhető túlzottan vészes esetnek ebből a szempontból, mégis vannak, akik szívesen kihagynák ezt a fázist, és egyből elmerülnének a klasszikus játék rejtelmeiben.

Nekik szól ez a Kickstarter projekt, amelyben egy egész dizájnosra sikerült, okos sakk-készletre megy a kalapozás. A dobozt felnyitva azonnal a megfelelő helyen találjuk a figurákat, így gyakorlatilag azonnal el lehet kezdeni játszani. Valahogy így:

Nem rossz, ugye? Az elpakolás pedig így történik:

A projekt megvalósulásához legalább 15 ezer dollárt szeretnének gyűjteni a készítők, amire még 38 napjuk van. Egyelőre nem állnak túl jól, a cikk írásának pillanatában 2634 dodónál jár a számláló, de valószínűleg ez hamarosan változni fog. A Tak mondjuk izgalmasabbnak tűnik...

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr358730494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stefan_Schneider 2016.05.22. 10:29:25

Szuper! Tehát nem játék előtt, hanem utána kell ugyanazt a folyamatot végigcsinálni. Meg van mentve az emberiség!

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása