Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Adakozz a nemi erőszak ellen, és szerezz RPG-könyveket!
A jótékonyság nem kifizetődő - mondják sokan, de itt az idő, hogy bebizonyítsuk az ellenkezőjét! RPG-sek és kockák előnyben.

image

Kicsit fura ötlet

Őszintén szólva nem tudom, hogy ki, miért és hogy találta ki, de az árukapcsolás egy olyan módját ajánlja fel egy segélyszervezet, amelyet kár lenne kihagynunk. A RAINN (Rape, Abuse & Incest National Networt, Amerika legnagyobb szexuális erőszak ellenes szervezete, amelyet az ország 100 legeredményesebb segélyszervezetének is választottak) olyan csomagot kínál nekünk, amelyben 127,18 dollárnyi szerepjátékos könyvet csomagoltak be, plusz a szervezet öt dollárra taksált füzetét, amelynek nyilvánvalóan adomány értéke van. Mindezért csupán 25 dollárt kérnek. Vagyis most úgy szállhatunk szembe a pederasztákkal, szexuális ragadozókkal hogy még gazdagabbak is leszünk jó néhány, jórészt minőségi RPG könyvvel. Természetesen angol nyelvűekkel, és PDF verziókkal - ezek áraival is számol a csomag. Igaz, ezeket netkalózként ingyen is megszerezhetnénk, de elég sok idő mindent összevadászni a világháló hullámain (vírusmentesen), és így jogtiszta példányokhoz jutunk – lelkiismeretünkről, valamint az adományozásról nem is beszélve.

Mit rejt a zsák?

Elsőnek emeljük ki az olyan rendszereket, amelyeket nyugodtan be lehet sorolni a  mainstream vonalba, hiszek ezek tarthatnak számot a legnagyobb érdeklődésre. A World of Darkness világából a God Machine Chronicles egy érdekes, vaskos és univerzális kiegészítő, amely a kiadvány nevében szereplő gép köré fonódik - természetesen számos hangulati leírással, felhasználhatóságával a különböző alrendszerekhez, és egy saját krónikával megbolondítva. A Pathfinderhez tartozó Book of Heroic Races egyik fejezete is a csomagban van, ahol a tündérsárkányok és az emberek közös gyermekeiről, mint játszható fajról kapunk teljes körű információkat. A 29 oldalas dokumentumot nem nevezném hiánypótlónak, de ha már így hozzánk vágják, miért is ne? Az ugyancsak Pathfinderhez kijött, de bármihez használható The Faerie Ring: Along the Twisting Way Prelude a tündérekről mesél nekünk, összeszedve a földi legendákat, amikből egy érdekes rémmesét kerekített.

A kevésbé ismert rendszerek kiegészítői közte megtaláljuk a Traveller világához tartozó Hub Federation Ground Forces-t, amely a címben említett szervezet teljes, részletes bemutatóját rejti, de adott esetben hasonló sci-fi világ egy-egy hadállományának is tökéletesen megfelel. A Falling Stars egy igényes kiegészítő a Contagionhoz (egy Wod-szerű dark urban RPG, angyalokra és őrült mágusokra koncentrálva), amellyel bebörtönzött angyalokat személyesíthetünk meg. A Victims of the Demon Lord: Starter Guide pedig egy horrorjáték bevezetője, ahol egy gyors karakteralkotással lehetősége van mind a GM-nek, mind a játékosoknak ismerkednie a világgal és a rendszerrel.

Teljes alapkönyvek is helyet kaptak a csomagban, méghozzá nem is kevés. A Dragon Warrior például egy 80-as évekbeli tipikus fantasy RPG 2008-ban felújított változata, teletömve egyedi szörnyekkel, varázslatokkal, mitikus tárgyakkal és persze hősökkel. A Dude, run! egy sokkal izgalmasabb koncepció: olyan TV-seket kell megszemélyesíteni, akik bebizonyítják egy-egy eseményről, hogy mögöttük bizony paranormális tevékenység lakozik - természetesen akkor is, ha nem. Ha meg kiderül, hogy mégis, akkor: futás van, haver!  Az Our Last Best Hope-ban egy olyan csapatot kell alakítani, akik a Föld utolsó reménye a kihalás ellen, legyen szó becsapódó meteorról, a földmag kihűléséről, vagy egy zombi-apokalipszisről. Az Owl Hoot Trail egy fantasyval kevert western igen egyedi hangulattal, ahol néha a vagány bűnözők meg néhány átalakított villanypásztor menti meg a város a környéken portyázó élőholtaktól. Hatalmas kreativitás-potenciát rejt a Tempus Omni amelyben egy csapat űr- és időutazót játszhatunk kedvünk szerint próbálva megváltoztatni a történelmet. A Tephra pedig egy olyan különleges Steampunk szerepjáték, amely végetlen egyszerűséggel ígér kimeríthetetlen opciót, amihez a felszerelésbütykölés széles tárháza társul. Mindehhez társul öt teljesen új faj, és a játék rendszere csupán egy d12-őt használ.

Aztán vannak olyan kiadványok, amelyek teljesen rendszerfüggetlenek, így szinte bárhol használhatóak, már ahol az alapok megegyeznek. Fantasy környezetben játszódókhoz ott az Arcane Kingdoms, amely 7 távoli és rejtélyes országot mutat be 27 oldalon keresztül. Itt érdemes megemlíteni a Squadron Strike-ot is, amely egy kezdetleges űr-wargame, ám a csomag nemcsak alapkönyvet tartalmaz, hanem papírból összeilleszthető hajókat is, amik űrcsaták szimulálására tökéletesek. A Pirate: GMs Right Fist pedig a kalózok világába enged betekintést, rengeteg valós életből vett történeti ténnyel, szokással, leírással, legendával – és persze hajókkal, fegyverzettel, no meg legénységgel.

Bónusznak pedig ott a Ravenfall, amelyben egy egész középkori városra való, nyomtatható papírépület és utca alapot kapunk – ezzel már csak pár figura hiányzik a teljes 3D-s élményhez.

A Teljes, részletes lista itt található.

-Nosfi

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr188638074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása