Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

1000 dolláros lapot húzott egy Magic: The Gathering-versenyen, kikapott, majd nagyot kaszált
Mi mit tennénk, ha egy világverseny drafttal végződő döntőjében egy méregdrága lapot bontanánk, de az történetesen nem illene bele a paklinkba?

Ahol nincs jó válasz

A fenti problémával szembesült a 22 éves Pascal Maynard, aki mindig is profi Magic: The Gathering játékos akart lenni, és ez az álma 2015-ben úgy tűnt, teljesül is. Bejutott ugyanis a kártyajáték történetének legnagyobb Pro Tourjába (egy különleges versenysorozat, ahová csakis a legjobb játékosok kapnak meghívót), Las Vegasba, és ott bejutott a legjobb nyolc játékos közé, ami már önmagában nagy szám. Ott hagyományosan draftolással küzdenek meg az első helyekért. Vagyis nemi a saját paklijukkal játszanak a versenyzők, hanem frissen bontott lapokból állítanak össze a helyszínen a hagyományosnál kisebb paklikat – méghozzá úgy, hogy mindenki választ egy lapot az általa bontott csomagból, majd a többit továbbadja. A bontott és választott lapokat utána megtarthatják.

Itt jön a probléma, ugyanis Pascal a második csomagból olyan lapot bontott, amelynek értéke megközelíti az 1000 dollárt (ráadásul ez a legnagyobb versenyen lett megjelölve, amely tovább növeli az értékét), ám ez nem illett bele az eddig választott színeibe. A lap nem egy kombó istenség, tehát abba a játékkörnyezetbe is beleillett volna, ha azt a színt választja, de egy harmadik színt bevonni nagyon kockázatos dolog - így a logikus választás egy másik, 33 centes lap lett volna. Ezt Pascal meg is mutatta az egész eseményt árgus szemmel figyelő kamerának, majd mégis az értékes foil Tarmogoyfot választotta:

Becsap a szarvihar

Fortuna istennő a választást látva elhagyta az eddigi pártfogoltját, és Pascal gyorsan ki is kapott paklijával a döntőkben. Ezután olyan szarvihar csapott le rá az interneten, amire soha az életében nem számított: emberek ezrei véleményezték a tettét - köztük barátai és a játék legnagyobb játékosai egyaránt -, ki masszívan szidalmazva (mondván elárulta a játék szellemiségét), ki védve őt, (mondván hasonló helyzetben ő is ugyanígy cselekedett volna). Pascal először igyekezett nem komolyan venni a dolgot, de az indulatok napok után sem csillapodtak. Végül – bár sérelmezte a szidalmazók kemény szavait – elismerte, hogy hibásan, a pillanat hevében cselekedett, és „a kapzsi kapitalista emberi ösztönök átvették felette az uralmat”. Erre az ellenségeskedők is lenyugodtak, sokan bocsánatot is kértek a durva hangnem miatt.

Mi legyen a lappal?

A történetnek itt még nincs vége, ugyanis Pascal nem tudta mit csináljon a lappal. Tudta, hogy el akarta adni, de az elmúlt napok fényében szentségtörés lett volna holmi földi örömökre szórni a pénzt. Megfogadta, hogy a pénzt a hobbijára költi, méghozzá nem is magára, hanem egy olyan egyesületnek fogja adományozni, akik kezdő Magic játékosokat segítenek. Miután erről megegyeztek a szervezettel, a lapot feltette az Ebayre. Mivel a lapból ezzel a különleges jelöléssel csupán egy van a világon és olyan történet kapcsolódik hozzá, amely napokra felforgatta az egész Magic-es közösséget, ezért a licit szád dollár híján 15.000 dollárnál, vagyis közel 4.5 millió forintnak megfelelő összegnél állt meg. Így már tudjuk, hogy a TCG-ben is igaz a mondás: a tárgyhoz kapcsolódó történet akár sokszorosára is növelheti annak értékét.

-Noszfi

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr128637948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása