Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Megjelent a Quill, az egyszemélyes levélíró szerepjáték
Egyszerű és zseniális.

Amikor asztali szerepjátékokról beszélünk, hajlamosak vagyunk leragadni a Dungeons & Dragonsnál, a M.A.G.U.S.-nál vagy más hasonló mainstream játéknál, pedig a hobbi rengeteg különleges gyöngyszemet tartogat az ínyencek számára.

A Trollish Delver Games Quill című játéka most jelent meg, és egy nagyon érdekes koncepcióra épül. A fent említett játékokkal ellentétben a Quill egy egyszemélyes szerepjáték, amelyben leveleket kell írnunk. Bizony, leveleket. Szóval ne számíts semmi ilyesmire:

Ebben a játékban karakterünk tulajdonságai nem túl meglepő módon csak az írással kapcsolatosak, összesen három van belőlük: szépírás (penmanship), nyelvezet (language) és szív (heart).

A játék célja, hogy karakterünk megírja a tökéletes levelet egy-egy adott szcenárióhoz, és hogy a különböző próbákat teljesítve a lehető legtöbb pontot érjük el. Minden szcenárióhoz tartozik egy saját történeti háttér és egy szókészület (avagy tintatartó), amelyeket felhasználva kell megírnunk a leveleket.

Bár tényleg a levélíráson van a fő hangsúly, szükségünk lesz néhány hatoldalú dobókockára is, hogy játszhassunk.

Scott Malthouse, a játék fejlesztője így fogalmazott a játék keletkezéséről: “A Quill akkor született meg bennem, amikor azon gondolkodtam, hogy lehetne másképp megoldani a harcot egy játékban. Kitaláltam egy olyan mechanikát, ahol szavakat használunk támadások helyett, és voltaképp így készült el a Quill.”

A Quill elérhető a DriveThruRPG-n, akár ingyen is.

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr358637838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása