Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

A klasszikus Star Wars trilógia 8-bitesen odacsap
A klasszikus Star Wars trilógia 8-bitesen odacsap
A retro legyen veled!

A CineFix munkái nem ismeretlenek nálunk, többször is írtunk 8-bit cinema című sorozatukról, amelyekben különböző filmeket gondolnak újra retro-videojátékos stílusban.

A Jurassic Park és a Mad Max után most a Star Wars, legújabb videójukban a klasszikus részeket pixelezték össze.

Star Wars: Elveszett csillagok könyvkritika
Star Wars: Elveszett csillagok könyvkritika
Kézikönyv reménytelenül szerelmes űrnáciknak.

Én még így nem ültem fel soha egyetlen könyvnek sem. Át lettem verve, de nagyon csúnyán. Az egész azzal kezdődött, hogy az ég világon mindenki lehordta Chuck Wendig Star Wars: Utóhatás című könyvét , ami gyakorlatilag a Star Wars: Az ébredő Erő című film egyik legfontosabb felvezetője lett volna, legalábbis az egérgyár marketingesei nagyon el akarták ezt hitetni velünk.

A rajongók azonban túlnyomórészt visszaöklendezték Wendig könyvét, és ...

Így találkozik a Star Wars és a magyar népmesék világa
Így találkozik a Star Wars és a magyar népmesék világa
Hagyjuk nyerni a pulit!

Még mindig tart a Star Wars-láz, de ennek csak örülhetünk, különösen akkor, amikor a rajongás kreatívan és okosan nyilvánul meg. Marton Ádám Márton nemrégiben bemutatott munkái is ebbe a kategóriába tartoznak, amelyekben a fiatal grafikus a Csillagok háborúja ikonikus jeleneteit és szereplőit a magyar népmesék stílusában alkotta meg.

Marton nagyon jó érzékkel nyúlt mindkét alapanyaghoz, aminek köszönhetően a Csillagok háborúja megtette az első lépést ...

Ilyen se volt még: Dragon Ball és Ford Focus egy közös reklámban
Ilyen se volt még: Dragon Ball és Ford Focus egy közös reklámban
Avagy a Dragon Ball és a Ford igen különös fúúúzió!-ja.

image

Mostanság egyre több olyan helyen találkozunk autóreklámokkal, ahol egyáltalán nem számítanánk rá. Gondoljunk csak Mercedes-Benz Mario Kartos DLC-ire, vagy a nemrégiben kiadott  Super Mario Maker pályára és jelmezre. Ám ezúttal a Ford gondolta úgy, hogy a fiatalabb korosztályt szólítja meg kissé talán különc, ám annál mulatságosabb reklámjával:

A videóban láthatjuk, amint a Dragon Ball Z két szereplője, Son Gohan és Krilin épp kívánnának egyet a ...

Egy finn YouTube-os találta ki a Star Wars: Az ébredő Erő halandzsa nyelvét
Egy finn YouTube-os találta ki a Star Wars: Az ébredő Erő halandzsa nyelvét
Vele volt a közösségi média ereje.

image

A finn születésű Sara Maria Forsberg még tavaly márciusban készített egy vicces videót, amelyben bemutatta, hogy hogyan hangzanak neki a különböző idegen nyelvek az angol különböző változataitól egészen a japánig.

A videó vírusként terjedt a neten, és nem is érdemtelenül, Forsberg nagyon elképesztően jól elcsípte az egyes nyelvek jellegzetességeit. A LucasFilmnél is észrevették a halandzsázó lányt, és valószínűleg úgy gondolták, hogyha már ...

Rövid, de hatásos trailert kapott az Uncharted 4: A Thief’s End
Rövid, de hatásos trailert kapott az Uncharted 4: A Thief’s End
Nézd meg nálunk magyar felirattal!

image

A PlayStation 4 tulajok örülhetnek, hiszen hamarosan érkezik az Uncharted 4: A Thief’s End, amely valószínűleg Nathan Drake utolsó nagy kalandja lesz. A játék kapott is egy nyúlfarknyi előzetest, amit Amerikában a Star Wars: Az ébredő Erő előtt vetítettek néhány moziban, de most végre felkerült a netre is, ráadásul nálunk magyar felirattal nézhetitek meg!

A kevesebb mint félperces videó elképesztően hangulatosra sikerült, amiben valószínűleg a nagyszerű ...

Rajzfilmszerű szuperhősök
Rajzfilmszerű szuperhősök
Superman, Rozsomák és a haverok.

A képregényhősök ábrázolása bizonyos szempontból nagyon kötött dolog, ami egy igazi kreatív kihívást is jelent a művészek számára.  Corey Smith  rajzfilmszerű ábrázolásai viszont könnyedén veszik az akadályt, egyszerre frissek és hűek a jól ismert karakterekhez. Nekünk legalábbis nagyon bejön ez a megközelítés.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása