Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Star Wars V: A Birodalom visszavág | Visszatekintő
Star Wars V: A Birodalom visszavág | Visszatekintő
Elérkeztünk a legelismertebb Star Wars mozihoz.

image

Az 1977-es Csillagok háborúja után szinte elkerülhetetlen volt, hogy folytatódjon az űropera. Bár a Halálcsillagot sikerült elpusztítani, Darth Vader elmenekült, Luke pedig csak kulcstartónak használhatta a fénykardot az első részben, úgyhogy bőven volt még lehetőség a messzi-messzi galaxisban.

Ezt Lucas is tudta, és meghozta karrierjének talán legjobb döntését: a következő résznél a rendezői feladatokat másra bízta, ő pedig meghúzódott szépen a ...

“Pajti!” – feltámad a Knight Rider, itt a trailer magyar felirattal
“Pajti!” – feltámad a Knight Rider, itt a trailer magyar felirattal
David Hasselhoff visszatér, trailer is van hozzá!

image

Bizony ellenőriznünk kellett a naptárat, de mivel nem április elsejét mutatott, így kénytelenek vagyunk elhinni, hogy visszatér a képernyőre a nyolcvanas (itthon inkább kilencvenes) évek kultsorozata, a Knight Rider.

Hasselhoff ismét trapézban, tenyérnyi övcsattal, fekete bőrkabátban vezeti KITT-et, a mesterséges intelligenciával működő csodaautót. Ismét lélegeznek majd a piros ledek és jöhet a Turbo Boost is, a hatalmas autós ugrásokhoz.

Egy pár ...

Így utánozza Gwendoline Christie Csubakkát
Így utánozza Gwendoline Christie Csubakkát
Ez egy afféle csoda.

Gwendoline Christie-t nem lehet nem szeretni. A Star Wars: Az ébredő Erőben Phasma kapitányt alakító színésznő nemrégiben a Collidernek adott egy interjút, amiből többek között megtudhatjuk, hogyan érezte magát a forgatáson, melyik a kedvenc Star Wars filmje, és hogy szerinte milyen neműek a filmsorozat droidjai.

A hab a tortán viszont mégis a videó lezárása, ahol Christie úgy utánozza Csubit, hogy arra nincsenek is szavak, egyszerűen hallani kell.

Látványos glitch gyűjtemény klasszikus Super Mario játékokból
Látványos glitch gyűjtemény klasszikus Super Mario játékokból
Pong játék Mario fejével? Nem gond!

image

Néha egészen elképesztő, mi mindenre nem képes a gamer leleményesség: 20-30 éves játékokban mind a mai napig találnak különféle glitcheket, amik a bár a legtöbb esetben alapvetően hasztalanok, néha azonban igen mókás eredmény kerekedik ki a hibás viselkedésből. Bizonyos esetekben pedig maguk a játékfejlesztők a talált bugokból akár ötleteket is meríthetnek, amiket aztán később bele is építenek a játékokba. Az alábbi videóban Son of a Glitch ...

Így váltanak nemet a Trónok Harca szereplői
Így váltanak nemet a Trónok Harca szereplői
Már azt is tudjuk, hogy nézne ki Khal Drogo csajként.

Caitlyn Patten  digitális művész, és szemmel láthatóan sokat fantáziál arról, hogy milyen lennének a Trónok harca szereplői, ha megcserélné a nemeket.

Ha minden vágyad az volt, hogy Ygritte-et férfiként, Havas Jont pedig nőként lásd, akkor ez a poszt neked szól. 

Érdemes egyébként megnézni Patten kisasszony többi munkáját is, ahol egyéb Trónok Harca jóságokat is találhattok.

Így még tuti nem hallottad John Williams Star Wars főtémáját
Így még tuti nem hallottad John Williams Star Wars főtémáját
Egy rajongó gitárral helyettesítette egy szimfonikus zenekar összes tagját.

Cooper Carter  nagy forma lehet, és minden bizonnyal vele van az Erő. Carter fogta magát, 9 gitárját és, és egészen speciális módon alkotta újra minden idők talán legismertebb filmes főtémáját. Carter a zenekar összes hangszerét gitárral helyettesítette, ami elsőre talán furcsának hathat, mindenesetre az biztos, hogy elképesztő teljesítménnyel van dolgunk. Riszpekt!

Kickstarteren arat a Changeling 20. évfordulós kiadása
Kickstarteren arat a Changeling 20. évfordulós kiadása
Eddig 140 ezer dollárt kalapoztak össze.

20 éve jelent meg a Changeling: The Dreaming, a World of Darkness asztali szerepjáték-sorozat ötödik, és talán legfurcsább darabja. Az eredeti játék kifejezetten megosztónak számított, egyesek már-már vidámnak tartották, de voltak olyan vélemények is, amelyek szerint a Changeling a White Wolf talán legsötétebb hangulatú játéka.

Akárhogy is, egy igazi kultjátékkal van dolgunk, nem is csoda, hogy a jogokat birtokló Onyx Path újra a közösségi finanszírozás ...

Itt a Tarzan legendája magyar feliratos előzetese
Itt a Tarzan legendája magyar feliratos előzetese
Látványos előzetes, pont ezt vártuk a nem kis kaliberű tagokból álló stábtól.

image

Kegyetlen világ az őserdő, ahol folyamatos a harc a túlélésért és csak a legerősebbek érhetik meg a következő reggelt. Kegyetlen világ az embereké, akik nem tisztelnek semmit és mindent uralni akarnak. De vajon mi a kegyetlenebb, az emberek vagy az állatok világa? Melyik sors a kegyetlenebb: Tarzan, akit emberek helyett majmok neveltek, az őserdőben kell élnie és indákon ugrálnia, vagy Tarzan, akit kiszakítanak az őserdőből, öltönyt adnak rá, és elálló ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása