Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Ez a hős már nem nő nagyobbra - Hangya kritika
Ez a hős már nem nő nagyobbra - Hangya kritika
A Marvel legkisebb szuperhőse végre megérkezett!

image

Már tavaly, a galaxis őrzői bemutatójánál sem értettem igazán, hogy miért megy az a duma mindenhol, hogy a Marvel milyen irtózatosan nagy kockázatot vállalt, amikor igent mondott a filmre. Tudom, tudom, a 8 millió filmszakértő hazájában nekem is detektálnom kellett volna a relatíve ismeretlen hősök és a beszélő mosómedve veszélyeit, de a helyzet az, hogy jelenleg

a Marvel akár egy radioaktív uborkáról is forgathatna filmet, akkor is beszopná mindenki.

Idén ...

Bosszúállók: Ultron kora kritika
Bosszúállók: Ultron kora kritika
Mielőtt megnéznénk a Hangyát, elővesszük a megkésett Bosszúállók kritikát, hátha igaza lesz.

image

Szeretem a gyorséttermi kaját, ezt nem tudom letagadni. Régen jobban kedveltem, gyerekként egyenesen imádtam, de mostanában minél többet eszem belőle, valahol, mélyen, annál jobban utálom.

Az Avengers - Age of Ultron, olyan akár a BigMac, kipróbált, évek és évtizedek alatt letesztelt és finomra hangolt termék.

Egyszerre lenyűgöző és félelmetes volt nézni, ahogy a DisneyMarvel (mostantól lesz ilyen szó), marketing-gépezete brilliánsra csiszolt promóciós ...

Úgy nyerte meg a francia Scrabble versenyt, hogy nem is beszél franciául
Úgy nyerte meg a francia Scrabble versenyt, hogy nem is beszél franciául
Ő tényleg a szavak embere.

Nigel Richards nem szarral gurigázik. Az amerikai és angol Scrabble versenyeken való állandó kiváló szereplés már valószínűleg nem jelent neki túl nagy kihívást, ezért most más nyelveken is elkezdett vetélkedni. Első próbálkozásra meg is nyert egy francia nyelvű bajnokságot, méghozzá úgy, hogy nem beszéli a nyelvet, pusztán 8 héten keresztül bújta és memorizálta a szótárakat. Riszpekt.

Napi cukiság: Szamuráj cicák
Napi cukiság: Szamuráj cicák
Japán cicák történelmi és popkulturális utalásokkal.

image

A Szingapúrban élő kínai illusztrátor, William Chua nagy macskabolond lehet, de japánmániáját sem tagadhatja le. Chua készített egy egészen király képsorozatot, amiben Japán történelme és kultúrája macskákkal keveredik. Képek a hajtás után!

...

5,695 másodperc kellett ennek a srácnak a Rubik-kocka kirakásához
5,695 másodperc kellett ennek a srácnak a Rubik-kocka kirakásához
Világbajnok is lett.

Nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy a 19 éves Feliks Zembegs valójában egy távoli civilizációból érkezett, a galaxis másik szegletéből. Zembegs gyakorlatilag egy szempillantás alatt rakta ki a Rubik-kockát a hétvégén megrendezett Sao Paolo-i világbajnokságon, amivel meg is nyerte a tornát. Riszpekt!

Ti mennyi idő alatt tudjátok kirakni a Rubik-kockát?

Minden idők legkirályabb kockatornya
Minden idők legkirályabb kockatornya
Luxustermék szerepjátékosoknak és faimádóknak.

image

Szeretem a Kickstartert . Ha élő személy lenne, minden nap hátba veregetném, a legrosszabb viccein is nevetnék, dicshimnuszokat írnék hozzá, megmosnám a talpát, és előbb-utóbb önként lennék a rabszolgája. Lehet, hogy tévedek, de úgy érzem, hogy az asztali és hobbijátékoknál tapasztalható fellendülés nagyban köszönhető a közösségi finanszírozás térhódításának és a jobbnál jobb Kickstarter projekteknek, amelyek közül szerencsére igen sok meg is ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása