Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Nem bírod a hőséget? Nyalj R2-fagyit!
Nem bírod a hőséget? Nyalj R2-fagyit!
Stílszerűen kék tejből készül.

image

A Nerdisten találtuk ezt csodálatos fagyi receptet, ami minden Star Wars rajongó számára ideális ellentámadás lehet a kánikulával szemben.

image

A Kék tejből készült R2-D2 fagyihoz nem kell más, mint:

  • 1,5 csésze sűrű habtejszín
  • 1,5 csésze teljes tej
  • 0,5 csésze cukor
  • 2 teáskanál vanília
  • kék ételszínezék

A tejet és a habtejszínt egy tálban keverd össze, majd öntsd hozzá a cukrot, a vaníliát és a kék ételszínezéket! Ezután a katyvaszt ...

Az élet utat tör - Evolúció társasjáték
Az élet utat tör - Evolúció társasjáték
It’s evolution, baby!

image

Azok közé tartozom, akik meghívnák Richard Dawkinst egy sörre. A brit etológust lehet szeretni vagy utálni, de az tuti, hogy manapság kevés olyan ember van, aki nála nagyobb szenvedéllyel képes osztani az észt Darwin zseniális evolúcióelméletéről. Majdnem minden könyvét olvastam, tulajdonképpen neki köszönhető a téma iránti rajongásom és érdeklődésem. Egyszerűen megrendítőnek és borzasztó érdekesnek tartom a természetes szelekció és az ...

A 2015-ös Comic-Con legkirályabb cosplayes pillanatai
A 2015-ös Comic-Con legkirályabb cosplayes pillanatai
Egy nem kevésbé király videó formájában.

A Comic-Cont nemcsak a legújabb játékok, filmek, képregények és világrengető bejelentések miatt szeretjük, hanem a fanatikus cosplayesek miatt is, akik minden évben egyre magasabbra és magasabbra teszik a lécet. Jó példa erre az alábbi videó is, amelyben a 2015-ös Comic-Con legjobb cosplayes pillanatait láthatjuk.

Így találkozik a Star Wars a Mad Max-szel
Így találkozik a Star Wars a Mad Max-szel
Zseniális mashup, amelyben az imperátor visszavág…

image

Az idei év egyik legjobb mozis élményét kétségtelenül a Mad Max: A harag útja  szolgáltatta, de még koránt sem vagyunk a végén! Karácsonykor milliónyi geek fog egyszerre felsikoltani, amikor felvillan a Star Wars: Az ébredő Erő főcíme, és az eddig kiszivárgott anyagok alapján nagyon úgy tűnik, hogy J.J. Abrams olyan filmet fog leszállítani, amire már évek óta várnak rajongók.

Tehát szinte biztos, hogy 2015 két legfontosabb filmje a Star Wars: Az ...

Minden idők legrosszabb speciális effektusai egy videóban
Minden idők legrosszabb speciális effektusai egy videóban
A varázslat nem mindig működik.

image

A filmes speciális effektusok sajnos nagyon rosszul viselik az idő múlását. Persze vannak kivételek (Szia, Jurassic Park!), de a rosszra mindig viccesebb visszaemlékezni, nemde? A Dailymotion legújabb videója is azokat az eseteket szedi össze, amelyek már saját korukban sem voltak éppen meggyőzőek, és azóta is árasztják magukból a sajtszagot.

Zseniális, vicces és néhol szomorú összeállítás következik a filmtörténet naivabb korszakaiból.

Új Alien 5 látványterv érkezett
Új Alien 5 látványterv érkezett
Az Instagramon senki nem hallja a sikolyod.

Neill Blomkamp megint az Instagramon örül mindennek, ami Alien, de ennek mi is örülünk, mert úgy tűnik, jó kezekben van a projekt.  Már éppen ideje lenne egy tényleg minőségi Alien-filmnek, és elnézve az eddig kiszivárgott látványterveket és egyéb információkat, minden esély megvan rá, hogy Neill Blomkamp kihúzza a szarból a franchise-t.

A legújabb látványterven két ismerős látható:

Itt a SKYFORGE MMORPG
Itt a SKYFORGE MMORPG
Sci-fi mágikus űroperában techno-istenek verik egymást halomra.

A napokban nyitották meg az open béta verzióját az új, klikkelgetős csapatos csapatásnak. Ez manapság azt jelenti, hogy a játék elkezdődött, karaktereket talán igen, talán nem fognak törölni a béta végén (inkább nem).

A karaktered szerencsére egyből isteni státuszban kezd, ami valljuk meg, elég vagány, így egyből saját pantheon építésével és más isteni dolgokkal foglalkozhatsz rákok és disznók halomra mészárlása helyett valami kósza, kies ...

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása