Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Kylo Ren és Rey tradicionális japán stílusban
フォースと共にあれ。

A fekete öves Star Wars-rajongók jól tudják, hogy George Lucas nagy tisztelője a japán filmművészetnek és kultúrának, amelyek  űreposzára is elképesztően nagy hatást gyakoroltak.  Most azonban a Star Wars hat Japánra.

Talán nem meglepő, de Japánban is elképesztő méreteket ölt a Star Wars-láz. Kiotóban ezt egészen frappánsan használták ki, ahol nemrégiben a Star Wars: Az ébredő Erő két hősét alkották meg a régi idők rimpa (vagy rinpa) művészeinek stílusában, de nemcsak a film iránti várakozás szülte a műveket.

A két festményt a Kiyomizu templomban állították ki, ahol épp most ünneplik a rimpa művészeti irányzat születésének 400. évfordulóját. Maguk a képek  egy 17. századi művész alkotásainak a reprodukciói, amelyek a szelek istenét és a mennydörgés istenét ábrázolják. Íme, az eredeti:

A Star Warsos rimpa festmények december 8 és 15 között lesznek megtekinthetők, úgyhogy ha épp arra jártok, semmiképp ne hagyjátok ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr918637292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása