Dice & Sorcery

A gondolkodó geekek blogja

Bejutottunk a szabadulós szobába
A locked.hu legújabb inverz menekülős termében jártunk!

Nem mondom el, mi egy szabadulós játék, mert már tudod. A pánikszoba forradalomnak vége, de épp ezért tisztult a mezőny. Az igazi ínyencek és műkedvelő kezdők is megkaphatják azt a minőségi élményt, amivel egy rendesen felépített és kipróbált rejtvényfejtő és kulcskereső játék jár.

A Locked Bankrablás nevű kihívása egyszerűségében zseniális ötlettel áll elő.

Nem a kijutás, hanem a bejutás a feladat, ráadásul két szobán át. A feladatunk az lesz, hogy kiraboljunk egy bankot a szomszéd kocsmán keresztül.

A bárba belépve egyből szembeötlik, hogy ez a “szabadulós játék” már levetkőzte az elmúlt évek gyermekbetegségeit. Nincsenek zavaró de szétbarmolható elemek, oda nem illő díszletek, minden tervezett és összerakott, valóban esti, zárás utáni mulató stílusa és a legfontosabb, kinézete van.

image

Engem rögtön elragadott a “heist” hangulata.

A legtöbb szabadulós szobában sajnos csak a lecsupaszított feladatokat látom valami kamu történettel megtámogatva, de itt az eszközök, a megvilágítás és a megoldások (működő telefon!), azonnal berántottak a bankrabló szerepébe.

image

Gyorsan áttörtünk a bevezetőnek szánt termen és bent találtuk magunkat a bankban. A környezet továbbra is zseniális volt, nem is szólva a működő riasztókról és látványos lézerrácsról. Kissé remegve nyúltam be egy működőnek tűnő biztosítékdobozba ellenállásokat bizgerálni, túlságosan is igazinak látszó drótok között.

Miután biztos kézzel (szerk.: aha), hatástalanítottam a riasztórendszert megkezdődött kis csapatunk kálváriája az ötletes, de nem túl könnyű feladványokkal. Villogó monitorokon fájlokat olvastunk, és néztünk át a félhomályban, kukákat túrtunk fel vagy épp tanácstalanul álldogáltunk egy hatalmas széfajtó előtt. 

image

Némi segítséggel és természetesen csalhatatlan ravaszságunkkal (szerk.: ha ha) végül feltárult a trezor, és szó szerint megfürödtünk az arany fényben.

Nem mondtam el mindent, hogy ne fosszalak meg az élménytől, és te se tedd ezt, nézd meg magad. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Bankrablást, sok év után egy érett, jó minőségű “pánikszobát”, ami nem csak furfangos rejtvényekkel, de mindenek felett hangulattal rendelkezik.

-Kettes számú játékos

A bejegyzés trackback címe:

https://diceandsorcery.blog.hu/api/trackback/id/tr148636840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

süti beállítások módosítása